Fortsatt på bunnen

Nedrykkstruede Sandefjord fikk det tøft mot formsterke Vålerenga.

Vålerenga vant over Sandefjord på bortebane
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Laget fra hvalfangerbyen var absolutt på høyde med Vålerenga i dagens kamp, men tapte altså 3-1 i regnværet.

Ineffektive

Sandefjord åpnet best og hadde ballen store deler av første omgang. Når de ikke hadde ballen presset de Vålerenga høyt. Gjennom hele kampen hadde de flere muligheter til å score, men for dårlige avslutninger og litt uflaks gjorde at de gikk til pause uten nettkjenning.

Nett-TV: - VIF må ha flere poeng

Bortelaget ble tatt litt på senga, men det tok ikke lang tid før gjestene fra Oslo innså alvoret.

I det 13. minutt ble Daniel Fredheim Holm spilt fri på venstrekanten av Christian Grindheim. Sistnevnte fikk ballen tilbake og brukte høyrebenet til å sette ballen i mål i det nærmeste hjørnet. Fin scoring og en skikkelig kalddusj for Sandefjord.

Etter scoringen tok Vålerenga over initiativet og skapte en håndfull målsjanser, men maktet ikke å score flere mål før pause.

Berre x 2

Morten Berre, som var helt anonym i første omgang, kom i søkelyset etter 15 minutter ut i andre omgang. Etter fint kontringsspill av bortelaget kom Berre alene med keeper. Men istedenfor å prøve og score mål, kastet han seg ned før det oppstod kroppskontakt med den utrusende Peter Skov-Jensen. Dommeren var ikke i tvil og var raskt oppe med det gule kortet.

Tre minutter senere gjorde Morten Berre opp for sin flaue filmeepisode. Etter et nydelig innlegg av Dan Thomassen kunne den helt umarkerte Berre stupheade inn Vålerengas andre scoring. Det kunne se ut som kampen var punktert etter dette, men Sandefjord ga ikke opp riktig enda.

Redusering

Mindre enn to minutter etter Berres svalestup kom Birger Madsen opp på et frispark og stanget inn reduseringen for hjemmelaget. Men istedenfor å ta tak i kampen og jage utligning, lot de Vålerenga slippe til ved flere anledninger. Og i 83. minutt ble de straffet for det. Nydelig forarbeid av nyervervelsen Bojan Zajic gjorde at Morten Berre enkelt kunne sette inn sitt andre for dagen. Med dette gikk lufta ut av hjemmelaget og Vålerenga kunne kontrollere de siste 10 minuttene.

Sandefjord ligger fortsatt nederst på tabellen med sine 15 poeng. Og det er ikke rart med tanke på at de har 12 tap på de 15 siste kampene.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Oppgitt Rooney isoleres

  Wayne Rooney har testet negativt på koronaviruset, men er ikke blid for at han må i karantene og selvisolering.

  Årsaken er at han hadde besøk av en kamerat som hadde blitt instruert til å teste seg og som senere testet positivt på koronaviruset.

  Vennen til Rooney kom på besøk for å gi ham en klokke forrige torsdag. Rooneys karanteneperiode gjør at han mister flere kamper for Derby i mesterskapsserien.

  34 år gamle Rooney var ikke klar over smittefaren da han spilte for Derby i 0–1-tapet hjemme for Watford sist fredag.

  – Jeg er glad for at jeg og familien er smittefrie, men åpenbart sint og skuffet fordi jeg må isolere meg, og at jeg dermed går glipp av viktige kamper, tvitret den tidligere Manchester United-spilleren. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Blackburn Rovers
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters