NRK Meny
Normal

Fortsatt på bunnen

Nedrykkstruede Sandefjord fikk det tøft mot formsterke Vålerenga.

Vålerenga vant over Sandefjord på bortebane
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Laget fra hvalfangerbyen var absolutt på høyde med Vålerenga i dagens kamp, men tapte altså 3-1 i regnværet.

Ineffektive

Sandefjord åpnet best og hadde ballen store deler av første omgang. Når de ikke hadde ballen presset de Vålerenga høyt. Gjennom hele kampen hadde de flere muligheter til å score, men for dårlige avslutninger og litt uflaks gjorde at de gikk til pause uten nettkjenning.

Nett-TV: - VIF må ha flere poeng

Bortelaget ble tatt litt på senga, men det tok ikke lang tid før gjestene fra Oslo innså alvoret.

I det 13. minutt ble Daniel Fredheim Holm spilt fri på venstrekanten av Christian Grindheim. Sistnevnte fikk ballen tilbake og brukte høyrebenet til å sette ballen i mål i det nærmeste hjørnet. Fin scoring og en skikkelig kalddusj for Sandefjord.

Etter scoringen tok Vålerenga over initiativet og skapte en håndfull målsjanser, men maktet ikke å score flere mål før pause.

Berre x 2

Morten Berre, som var helt anonym i første omgang, kom i søkelyset etter 15 minutter ut i andre omgang. Etter fint kontringsspill av bortelaget kom Berre alene med keeper. Men istedenfor å prøve og score mål, kastet han seg ned før det oppstod kroppskontakt med den utrusende Peter Skov-Jensen. Dommeren var ikke i tvil og var raskt oppe med det gule kortet.

Tre minutter senere gjorde Morten Berre opp for sin flaue filmeepisode. Etter et nydelig innlegg av Dan Thomassen kunne den helt umarkerte Berre stupheade inn Vålerengas andre scoring. Det kunne se ut som kampen var punktert etter dette, men Sandefjord ga ikke opp riktig enda.

Redusering

Mindre enn to minutter etter Berres svalestup kom Birger Madsen opp på et frispark og stanget inn reduseringen for hjemmelaget. Men istedenfor å ta tak i kampen og jage utligning, lot de Vålerenga slippe til ved flere anledninger. Og i 83. minutt ble de straffet for det. Nydelig forarbeid av nyervervelsen Bojan Zajic gjorde at Morten Berre enkelt kunne sette inn sitt andre for dagen. Med dette gikk lufta ut av hjemmelaget og Vålerenga kunne kontrollere de siste 10 minuttene.

Sandefjord ligger fortsatt nederst på tabellen med sine 15 poeng. Og det er ikke rart med tanke på at de har 12 tap på de 15 siste kampene.

Fotballnyheter