Fortsatt nei til landslaget

Landslagssjef Bjarne Berntsen og Røa-spillerne som har takket nei til landslaget hadde mandag kveld et møte på Olympiatoppen i Oslo.

Siri Nordby, Marit Fiane Christensen, Lene Mykjåland, Guro Knutsen, Bjarne Berntsen og Marie Knutsen

Siri Nordby, Marit Fiane Christensen, Lene Mykjåland, Guro Knutsen og Marie Knutsen vil ikke spille under Bjarne Berntsen.

Foto: Montasje: NRK

Røas fem landslagsjenter Marie Knutsen, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marit Fiane Christensen og Lene Mykjåland trakk seg som følge av Berntsens lederstil, og dette var første gang partene møttes etter at de sluttet på landslaget.

Les: Forlater landslaget i protest

Skuffet over NFF

Målet med møtet var å finne en løsning på konflikten, men det klarte de ikke.

- Vi fikk sagt det vi mener, og situasjonen er akkurat den samme som før møtet, sier Siri Nordby til NRK.

De fem landslagsspillerne er imidlertid skuffet over at NFF ikke var tilstede på møtet.

- Vi synes det er litt passivt av NFF å ikke stille opp på dette møtet. Vi synes de burde engasjert seg i saken og hørt på vår versjon, sier Lene Mykjåland.

Ingen av spillerne vil kommentere om de kommer tilbake til landslaget dersom Berntsen trekker seg.

- Vi har hatt en fin dialog, og har fått utdypet det vi mener. Men vår avgjørelse er den samme, sier Guro Knutsen.

Vil ikke trekke seg

Møtet var ment å være et informasjonsmøte, men Bjarne Berntsen sier han er skuffet over at saken sprakk i media.

- Det har vært veldig tungt, og jeg synes det er veldig leit at så gode spillere kom til den konklusjonen at de ikke ønsker å spille under den nåværende landslagsledelsen, sier Berntsen til NRK.

- Det som skuffer meg desidert mest er at vi ikke klarte å fange opp den misnøyen som var og få en dialog med disse spillerne før det kom ut i pressen. Vi har klare rutiner på at en eventuell misnøye skal tas opp med kapteinsteamet og støtteapparatet, sier han.

Berntsen sier han har full tillit fra resten av spillergruppa, og vil fortsatt ikke vurdere sin stilling.

- Av de 22 som var i OL, er det 17 som har gitt uttrykk for at de ikke er enige med hverken reaksjonsformen eller avgjørelsen som disse fem spillerne har tatt. Det synes jeg er et veldig godt utgangspunkt for å fortsette, sier han.

Les også:

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB