Fortjent Start-seier over Hønefoss

Start begynte svakt hjemme mot Hønefoss, men jobbet hardt og fikk lønn for strevet med en fortjent 2-0-seier.

start freeman

Starts Hunter Freeman feirer 1-0-målet mot Hønefoss.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Hønefoss var noen hakk bedre enn vertskapet Start i første omgang, men det var sørlendingene som tok ledelsen.

Kampfakta

Heldig mål

Ole Martin Årst la inn fra venstre og fant Hunter Freeman på vei mot mål. Høyrebacken fikk kontroll på ballen og fyrte av. Ballen gikk via en Lennart Steffensen og i mål, utagbart for målvakt Thomas Solvoll.

– Vi gjør en veldig bra kamp, har muligheten til å score når vi skyter i stanga like før Start får sitt første mål, og da blir det litt tyngre, sa Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen til TV 2 etter kampen.

Straffebom

Drøye ti minutter før slutt fikk Start straffe etter en brytekamp mellom Bård Borgersen og Kristján Örn Sigurdsson. Christian Bolaños tok straffen og satset på kraft over plassering, skuddet gikk rett i tverrliggeren og ut.

Selv om kampen var jevnspilt fortjente Start de tre poengene. Hjemmelaget fikk i tillegg til straffebommen et mål annulert da Ole Martin Årst puttet ballen i mål fra offsideposisjon.

Selvmål

4 minutter på overtid resulterte litt pent Start-spill i selvmål. Årst spilte Bolaños fri til venstre for mål, costaricaneren sendte ballen kjapt inn foran mål. Hønefoss-forsvarer Paul Obiefule klarte ikke klarere og endte opp med å sende ballen i eget nett.

– Det er en dag der det ikke er alt som stemmer, så tre poeng gjør veldig på en sånn dag. Vi vinner fortjent, men det er ting som kunne vært gjort bedre, konkluderte Knut Tørum.

Fotballnyheter