Fortjent seier til Barcelona

Barcelona hadde god kontroll på kampen og tok en fortjent seier mot Manchester United.

Messi doblet Barcelonas ledelse med et fint hodestøt

Barcelona - Manchester United 2-0

Hør mesterligafinalen direkte NÅ

Se folkelivet i Manchester DIREKTE NÅ

Jubelscener i Barcelona DIREKTE NÅ

Slutt

93 min - Gult kort til Manchester Uniteds Nemanja Vidic. Han får gult for en tøff takling på Messi

92 min - Bytte på Barcelona. Pedro Rodriguez kommer inn og Andres Iniesta går ut

91 min - van der Sar kløner det til med et dårlig utspark, men Vidic redder keeperen og får klarert til corner.

90 min - Det er lagt til 3 min av kampen

87 min - Berbatov får stå helt alene på en corner, men headingen går høyt over. Der burde nok spissen truffet mål.

85 min - Puyol blir nydelig spilt fri alene med keeper, men avslutningen fra skrått hold blir reddet av van der Sar. Flott angrepsspill av Barcelona.

84 min - Barcelona triller ball for øyeblikket og virker å ha god kontroll på dette.

81 min - Busquets kommer seg inn på banen igjen. Han var heldig som slapp unna skade der.

80 min - Scholes kaster seg knallhardt inn i en takling på Busquets. Dommeren ser tydeligvis ikke hva som skjer, og Scholes slipper kortet.

78 min - Gult kort til Manchester Uniteds C. Ronaldo. Han får gult for en takling på Puyol. Ronaldo virker frustert.

75 min - Bytte på Manchester United. Paul Scholes kommer inn og Ryan Giggs går ut.

74 min - Barcelona får frispark i god innleggsposisjon etter at Ronaldo feller Puyol. Xavi slår inn og Pyuol rager høyest, men headingen går rett på keeper.

72 min - Stor sjanse for United. Ronaldo får ballen på bakerste stolpe, men avslutningsforsøket blir blokkert av keeper. Fin inngrepet av Valdes.

71 min - Bytte på Barcelona. Seydou Keita kommer inn og Thierry Henry går ut.

70 min - MÅL TIL BARCELONA VED LIONEL MESSI. Xavi slår inn fra høyre og Messi, som har lurt seg bak ryggen på Ferdiand, header ballen i en fin kurve over keeper og i mål. Nå spørs det om løpet er kjørt.

70 min - Barcelona får en kontringsmulighet og setter fart. Rooney gjør en kjempejobb denfensivt og stopper Messi.

66 min - Bytte på Manchester United. Dimitar Berbatov kommer inn og Ji-Sung Park går ut. United satser offensivt nå.

66 min - Henry vender bort O`Shea, men avslutningen fra spissen blir for svak.

63 min - Rooney kommer seg fri på høyrekanten, men innleggsforsøket mot Ronaldo blir blokkert til corner.

61 min - Rooney får stort rom på kanten av 16 meteren, men pasningen fra Carrick blir for upresis.

59 min - United prøver en kjapp frisparkvariant og frispiller Ronaldo, men han blir avblåst for offside.

56 min - Rooney slår inn fra høyre og Ronaldo får nesten en fot på ballen. Bak han dukker Park opp, men ballen spretter over midtbanespilleren.

53 min - Xavi tar frisparket og treffer den høyre stolpen. Nå er United heldige!

52 min - Barcelona får frispark like utenfor 16 meteren til United. Barcelona har hatt full kontroll i andre omgang og må passe seg nå.

50 min - Barcelona kjører på nå. Lionel Messi er utrolig nær ved å bli spilt fri alene med keeper, men pasningen blir akkurat for lang. Messi roper på straffe og mener at han blir hindret, men dommeren vinker spillet videre.

50 min - Sylvinho slår et knallhardt innlegg inn foran mål og Samuel Eto`o er veldig nær ved å få en fot på ballen.

48 min - Barcelona kontrer og Henry setter fart. Han skjærer inn i banen og vender bort Ferdinand før han avslutter, men van der Sar varter opp med en god redning.

46 min - Bytte på Manchester United i pausen. Carlos Tevez kommer inn, og Anderson går ut.

46 min - Manchester United sparker i gang andre omgang.

Pause

45 min - Det er lagt til 1. min av første omgang.

45 min - Messi setter fart og drar av tre man, før han slår inn. van der Sar fanger innlegget, men mister ballen. Keeperen er heldig og Vidic fanger returen.

44 min - Iniesta og Messi varter opp med nydelig veggspill, men den siste pasningen blir for upresis.

41 min - Manchester United sliter med å få til det offensive spillet sitt. Barcelona er flinke til å nekte United rom og virker komfortable for øyeblikket.

38 min - Messi prøver lekkert å spille fri Henry, men Ferdinand får en fot på ballen.

36 min - Pique er veldig nær ved å få hodet på en corner, men han blir forstyrret nok til at han bommer på ballen.

35 min - Toure tar med seg ballen fra eget forsvar og finner Puyol ute på kanten. Han prøver et innlegg, men det blir blokkert til corner.

32 min - Evra slår et godt innlegg mot Ronaldo, men Toure er først på ballen og får klarert.

30 min - Carrick prøver å finne Rooney i bakrommet, men pasningen blir for lang og ruller helt inn til keeper.

27 min - Xavi prøver å skru frisparket opp i det venstre krysset, men skuddet går til side for mål.

26 min - Barcelona får frispark i god skuddposisjon, like utenfor 16 meteren til United.

23 min - Ronaldo rager høyest på en corner, men han klarer ikke å presse headingen ned.

20 min - Ronaldo prøver et skudd igjen, men også denne gangen går forsøket til side for mål.

19 min - Messi brenner til fra 20 meter og skuddet går like over mål.

17 min - Giggs prøver seg på frisparket, men forsøket går over mål.

16 min - Gult kort til Barcelonas Gerard Pique.

16 min - Manchester United får frispark i farlig posisjon når Pique feller Ronaldo.

15 min - Barcelona har kommet med mer i kampen etter scoringen.

11 min - Barcelona tar en kort cornervariant. Messi får en god mulighet, men han bommer regelrett på ballen.

10 MIN - MÅL TIL BARCELONA VED SAMUEL ETO`O. Eto`o mottar ballen på høyresiden før han vender bort Vidic og setter ballen forbi keeper. Barcelona scorer på sin første mulighet.

9 min - Ronaldo er frempå nok en gang. Han avslutter på volley fra skrått hold og ballen går like til side for stolpen. Ronaldo har startet friskt.

7 min - Ronaldo prøver et skudd fra langt hold, men forsøket går utenfor og Valdes har full kontroll.

4 min - Rooney prøver å finne Park ute på siden, men pasningen blir for upresis.

2 min - Ronaldo treffer midt på keeper, men Valdes må gi en skummel retur. Barcelona får klarert til corner.

2 min - United får frispark i farlig posisjon. C. Ronaldo gjør seg klar.

1 min - Barcelona tar avspark og kampen er i gang.

Lagoppstilling Barcelona (4-3-3): Victor Valdes - Charles Puyol, Gerard Pique, Yaya Toure, Sylvinho - Sergio Busquets, Xavi Hernadez, Andres Iniesta - Lionel Messi, Samuel Eto`o, Thierry Henry.

Benken: Jose Pinto, Martin Caceres, Eidur Gudjohnsen, Bojan Krkic, Seydou Keita, Pedro Rodriguez, Marc Muniesa.

Lagoppstilling Manchester United (4-3-2-1): Edwin van der Sar - John O`Shea, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra - Ryan Giggs, Michael Carrick, Anderson - Wayne Rooney, Ji-Sung Park - Cristiano Ronaldo

Benken: Tomasz Kuszczak, Dimitar Berbatov, Nani, Paul Scholes, Rafael, Jonny Evans, Carlos Tevez.

Dommer: Massimo Busacca (Sveits)

• Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.