Hopp til innhold

Fortjent Godset-seier mot LSK

Strømsgodset påførte Lillestrøm sitt femte strake tap på bortebane.

Strømsgodset
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Kontrasten kunne knapt vært større fra kampene i fotball-EM og til første omgangen på Marienlyst ikveld, i en kamp som endte 2-1.

Arshavins rykk og Fabregas sine silkepasninger var byttet ut med knokler, dueller og tilfeldigheter.

Nrksport.no fulgte kampen

Spark – løp - slåss

Det var hovedingrediensen mellom to lag som begge hadde problemer med å få frem sitt beste.

I tillegg stod begge lag høyt på banen for å nekte den andre rom å bevege seg i. Det tok dermed ikke lang tid før langballene fra LSKs forsvarere begynte å søke spissparet Arild Sundgot og Olivier Occean.

I tillegg hadde LSK-spillet funnet en ny dimensjon. Keeper Lars Ivar Moldskred i mål kunne også sparke ballen over til motstanderens 16-meter, viste det seg.

Begge LSK-spissene var en konstant trussel for Godset-forsvaret, men at Lillestrøm tok ledelsen, var allikevel mot spillets gang.

Tilfeldighetenes spill

Godset åpnet best, men det var LSK som tok ledelsen. En avslutning fra Occean spratt mellom flere Godset-spillere og havnet til slutt hos Sundgot. Tidenes LSK-målgjører gjorde ingen feil fra kort hold og brakte bortelaget trygt i ledelsen.

Kanonfrispark av banens beste

Etter dette falt hjemmelaget litt sammen, men banens beste, Fredrik Winsnes, visste råd.

På et frispark fra 30 meter banket han ballen ned i nærmeste hjørnet og til utlikning i det 36. minutt. LSK-keeperen skjønte aldri hva som skjedde og rakk aldri frem til ballen. Det målet må nok Moldskred ta på sin kappe.

Andre omgang tok først fyr da Godset-trener Ronny Deila satte inn Steffen Nystrøm på høyrekanten.

Han gikk rett i angrep og stjal ballen fra en forfjamset Jon Midtun-Lie, som ikke klarte å avklare en relativt enkel ball. Alene med LSK-keeperen gjorde Nystrøm ingen feil og satte ballen i mål på sitt første spark på ballen.

Ingen løsninger på LSK-marerittet

Etter dettte handlet det stort sett bare om Strømsgodset.

Da LSK-trener til alt overmål tok ut Sundgot, forsvant det lille som var av sting i bortelagets angrep. Nystrøm herjet og gjorde Midtun-Lie svimmel på høyrekanten, og en heller svak Matthias Andersson gjorde ved noen anledninger livet surt for Steinar Pedersen på motsatt side.

Etter kampen fortsatte LSK-treneren en god trend i klubben, nemlig å få mange spørsmål, men å ha få svar.

Strengt tatt var ikke Johnsen fornøyd med noen ting, ei heller seg selv. Det hadde han da heller ingen grunn til, for laget står fortsatt godt plantet langt ned i gjørma, med eller uten Tom Nordlie.

Til Real Madrid

Godset-treneren på sin side var strålende fornøyd med laget sitt og har tydeligvis blitt inspirert av fotball-EM og sagaen om Christiano Ronaldo, da han til TV2 kunne avsløre at med Steffen Nystrøms spill på Marienlyst i dag, ville han vært aktuell for Real Madrid. Mon det…

Fotball

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP