Hopp til innhold

Fortjent Godset-seier mot LSK

Strømsgodset påførte Lillestrøm sitt femte strake tap på bortebane.

Strømsgodset
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Kontrasten kunne knapt vært større fra kampene i fotball-EM og til første omgangen på Marienlyst ikveld, i en kamp som endte 2-1.

Arshavins rykk og Fabregas sine silkepasninger var byttet ut med knokler, dueller og tilfeldigheter.

Nrksport.no fulgte kampen

Spark – løp - slåss

Det var hovedingrediensen mellom to lag som begge hadde problemer med å få frem sitt beste.

I tillegg stod begge lag høyt på banen for å nekte den andre rom å bevege seg i. Det tok dermed ikke lang tid før langballene fra LSKs forsvarere begynte å søke spissparet Arild Sundgot og Olivier Occean.

I tillegg hadde LSK-spillet funnet en ny dimensjon. Keeper Lars Ivar Moldskred i mål kunne også sparke ballen over til motstanderens 16-meter, viste det seg.

Begge LSK-spissene var en konstant trussel for Godset-forsvaret, men at Lillestrøm tok ledelsen, var allikevel mot spillets gang.

Tilfeldighetenes spill

Godset åpnet best, men det var LSK som tok ledelsen. En avslutning fra Occean spratt mellom flere Godset-spillere og havnet til slutt hos Sundgot. Tidenes LSK-målgjører gjorde ingen feil fra kort hold og brakte bortelaget trygt i ledelsen.

Kanonfrispark av banens beste

Etter dette falt hjemmelaget litt sammen, men banens beste, Fredrik Winsnes, visste råd.

På et frispark fra 30 meter banket han ballen ned i nærmeste hjørnet og til utlikning i det 36. minutt. LSK-keeperen skjønte aldri hva som skjedde og rakk aldri frem til ballen. Det målet må nok Moldskred ta på sin kappe.

Andre omgang tok først fyr da Godset-trener Ronny Deila satte inn Steffen Nystrøm på høyrekanten.

Han gikk rett i angrep og stjal ballen fra en forfjamset Jon Midtun-Lie, som ikke klarte å avklare en relativt enkel ball. Alene med LSK-keeperen gjorde Nystrøm ingen feil og satte ballen i mål på sitt første spark på ballen.

Ingen løsninger på LSK-marerittet

Etter dettte handlet det stort sett bare om Strømsgodset.

Da LSK-trener til alt overmål tok ut Sundgot, forsvant det lille som var av sting i bortelagets angrep. Nystrøm herjet og gjorde Midtun-Lie svimmel på høyrekanten, og en heller svak Matthias Andersson gjorde ved noen anledninger livet surt for Steinar Pedersen på motsatt side.

Etter kampen fortsatte LSK-treneren en god trend i klubben, nemlig å få mange spørsmål, men å ha få svar.

Strengt tatt var ikke Johnsen fornøyd med noen ting, ei heller seg selv. Det hadde han da heller ingen grunn til, for laget står fortsatt godt plantet langt ned i gjørma, med eller uten Tom Nordlie.

Til Real Madrid

Godset-treneren på sin side var strålende fornøyd med laget sitt og har tydeligvis blitt inspirert av fotball-EM og sagaen om Christiano Ronaldo, da han til TV2 kunne avsløre at med Steffen Nystrøms spill på Marienlyst i dag, ville han vært aktuell for Real Madrid. Mon det…

Fotball

 • Lillestrøm til cupsemifinale etter selvmål

  Lillestrøm havnet under to ganger, men snudde kampen og slo Tromsø 3-2 etter ekstraomganger i NMs kvartfinale søndag. I semifinalen venter Bodø/Glimt.

  Avgjørelsen falt ti minutter før slutt i andre ekstraomgang. Espen Garnås fikk hodet på innlegget fra Gjermund Åsen, og rett foran mål var August Jenssen uheldig da han satte ballen i eget mål.

  Det var en fortjent seier for Lillestrøm, som hadde mye av banespillet på bortebane søndag.

  Sakarias Opsahl sendte Tromsø i ledelsen med sin scoring etter en halvtimes spill. Frisparket fra både skrått og langt hold, gikk gjennom hele LSK-boksen og fant lengste hjørne.

  Tidlig i andre omgang utlignet tidligere Tromsø-spiller Thomas Lehne Olsen fra straffemerket. Etter en time sendte Hilmir Mikaelsson hjemmelaget i ledelsen på ny, men 20 minutter før slutt utlignet Åsen.

  Lillestrøm har vunnet NM seks ganger, sist i 2017 da de slo Sarpsborg 3-2.

  I semifinalen venter fjorårets tapende finalist Glimt. Lillestrøm har fordel av hjemmebane i kampen.

 • Riisa-scoring bidro til historisk semifinale – Naalsund ut med skade

  Manchester United er videre til semifinalen i FA-cupen etter 3-1-seier mot Lewes, som spiller på andre nivå. Det er første gang Manchester United når en semifinale i FA-cupen.

  Lisa Naalsund fikk debuten hos de rødkledde fra start, men etter 26. minutter måtte hun byttes ut. Fra TV-bildene så det ut som det var en hamstringskade, og det var tøft for den norske spilleren, som måtte la tårene trille.

  Etter pause måtte Maria Thorisdottir ut. På sidelinjen fikk hun på seg en ankelskinne og tildelt krykker.

  Uniteds første scoring var et selvmål, men 2-0-scoringen stod Vilde Bøe Risa for. Hun headet inn et innlegg fra Ona Battle. Emily Kraft reduserte, før Nikita Parris satte spikeren i kista med nok en scoring i FA-cupen. Hun har scoret i alle FA-cup-kampene til nå.

  Women's FA Cup - Fifth Round - Manchester United v Durham
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Edvardsen scoret i snuoperasjon

  Oliver Edvardsen scoret for Go Ahead Eagles da laget snudde oppgjøret og vant 2-1 mot Utrecht i den nederlandske æresdivisjonen.

  Utrecht scoret kampens første etter snaut 40 minutter. To minutter på overtid utlignet den tidligere Stabæk-spilleren Edvardsen og sørget for at lagene var likt til pause.

  Tre minutter på overtid av andreomgangen fant Go Ahead Eagles nok en gang veien til nettmaskene og sørget for å ta med seg alle tre poengene fra Utrecht.

  Edvardsens klubb ligger på 11.-plass i den nederlandske toppdivisjonen, mens Utrecht ligger på 7.-plass.

  Oliver Edvardsen
  Foto: VINCENT JANNINK / AFP
 • Sen scoring sikret uavgjort for Everton

  Kai Havertz så lenge ut til å bli matchvinner, men Ellis Reco Simms sikret 2-2 og ett poeng borte for Everton mot Chelsea i Premier League.

  Dermed klatrer Everton opp på 15.-plass i Premier League, to poeng foran West Ham på nedrykksplass.

  Nysigneringen João Felix sendte vertene opp i ledelsen før Abdoulaye Doucouré utlignet med bare 21 minutter igjen på klokken.

  Kvarteret før full tid var imidlertid James Tarkowski i overkant røff med Reece James inne i 16-meteren. Darren England mente i første omgang at det ikke skulle dømmes straffe, men VAR ga Havertz muligheten fra krittmerket, som var iskald i utførelsen.

  Ett minutt før full tid sto Simms for et lite mirakel da han brøyt seg gjennom Chelsea-forsvaret og banket inn utligningen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Conte hardt ut mot egne spillere: – Selvopptatte

  Tottenhams trener Antonio Conte langer ut mot egne spillere etter at de spilte 3–3 mot Southampton lørdag.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sier Conte på pressekonferansen etter kampen.

  Han sparer ikke på kruttet etter at laget mistet en 3-1-ledelse og endte med poengdeling, i det som har vært en tung måned for klubben som røk ut av både FA-cupen og mesterligaen.

  På spørsmål om hvorfor dette skjer, svarer han dette:

  – Skylda ligger hos klubben, eller for hver eneste manager som er her, sier han, og fortsetter:

  – Fram til nå har jeg prøvd å skjule det, men jeg vil ikke se igjen det jeg så i dag, for det er uakseptabelt.

  Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund