NRK Meny
Normal

Fortjent Godset-seier mot LSK

Strømsgodset påførte Lillestrøm sitt femte strake tap på bortebane.

Strømsgodset
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Kontrasten kunne knapt vært større fra kampene i fotball-EM og til første omgangen på Marienlyst ikveld, i en kamp som endte 2-1.

Arshavins rykk og Fabregas sine silkepasninger var byttet ut med knokler, dueller og tilfeldigheter.

Nrksport.no fulgte kampen

Spark – løp - slåss

Det var hovedingrediensen mellom to lag som begge hadde problemer med å få frem sitt beste.

I tillegg stod begge lag høyt på banen for å nekte den andre rom å bevege seg i. Det tok dermed ikke lang tid før langballene fra LSKs forsvarere begynte å søke spissparet Arild Sundgot og Olivier Occean.

I tillegg hadde LSK-spillet funnet en ny dimensjon. Keeper Lars Ivar Moldskred i mål kunne også sparke ballen over til motstanderens 16-meter, viste det seg.

Begge LSK-spissene var en konstant trussel for Godset-forsvaret, men at Lillestrøm tok ledelsen, var allikevel mot spillets gang.

Tilfeldighetenes spill

Godset åpnet best, men det var LSK som tok ledelsen. En avslutning fra Occean spratt mellom flere Godset-spillere og havnet til slutt hos Sundgot. Tidenes LSK-målgjører gjorde ingen feil fra kort hold og brakte bortelaget trygt i ledelsen.

Kanonfrispark av banens beste

Etter dette falt hjemmelaget litt sammen, men banens beste, Fredrik Winsnes, visste råd.

På et frispark fra 30 meter banket han ballen ned i nærmeste hjørnet og til utlikning i det 36. minutt. LSK-keeperen skjønte aldri hva som skjedde og rakk aldri frem til ballen. Det målet må nok Moldskred ta på sin kappe.

Andre omgang tok først fyr da Godset-trener Ronny Deila satte inn Steffen Nystrøm på høyrekanten.

Han gikk rett i angrep og stjal ballen fra en forfjamset Jon Midtun-Lie, som ikke klarte å avklare en relativt enkel ball. Alene med LSK-keeperen gjorde Nystrøm ingen feil og satte ballen i mål på sitt første spark på ballen.

Ingen løsninger på LSK-marerittet

Etter dettte handlet det stort sett bare om Strømsgodset.

Da LSK-trener til alt overmål tok ut Sundgot, forsvant det lille som var av sting i bortelagets angrep. Nystrøm herjet og gjorde Midtun-Lie svimmel på høyrekanten, og en heller svak Matthias Andersson gjorde ved noen anledninger livet surt for Steinar Pedersen på motsatt side.

Etter kampen fortsatte LSK-treneren en god trend i klubben, nemlig å få mange spørsmål, men å ha få svar.

Strengt tatt var ikke Johnsen fornøyd med noen ting, ei heller seg selv. Det hadde han da heller ingen grunn til, for laget står fortsatt godt plantet langt ned i gjørma, med eller uten Tom Nordlie.

Til Real Madrid

Godset-treneren på sin side var strålende fornøyd med laget sitt og har tydeligvis blitt inspirert av fotball-EM og sagaen om Christiano Ronaldo, da han til TV2 kunne avsløre at med Steffen Nystrøms spill på Marienlyst i dag, ville han vært aktuell for Real Madrid. Mon det…

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.