Fortjent Godset-seier mot LSK

Strømsgodset påførte Lillestrøm sitt femte strake tap på bortebane.

Strømsgodset
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Kontrasten kunne knapt vært større fra kampene i fotball-EM og til første omgangen på Marienlyst ikveld, i en kamp som endte 2-1.

Arshavins rykk og Fabregas sine silkepasninger var byttet ut med knokler, dueller og tilfeldigheter.

Nrksport.no fulgte kampen

Spark – løp - slåss

Det var hovedingrediensen mellom to lag som begge hadde problemer med å få frem sitt beste.

I tillegg stod begge lag høyt på banen for å nekte den andre rom å bevege seg i. Det tok dermed ikke lang tid før langballene fra LSKs forsvarere begynte å søke spissparet Arild Sundgot og Olivier Occean.

I tillegg hadde LSK-spillet funnet en ny dimensjon. Keeper Lars Ivar Moldskred i mål kunne også sparke ballen over til motstanderens 16-meter, viste det seg.

Begge LSK-spissene var en konstant trussel for Godset-forsvaret, men at Lillestrøm tok ledelsen, var allikevel mot spillets gang.

Tilfeldighetenes spill

Godset åpnet best, men det var LSK som tok ledelsen. En avslutning fra Occean spratt mellom flere Godset-spillere og havnet til slutt hos Sundgot. Tidenes LSK-målgjører gjorde ingen feil fra kort hold og brakte bortelaget trygt i ledelsen.

Kanonfrispark av banens beste

Etter dette falt hjemmelaget litt sammen, men banens beste, Fredrik Winsnes, visste råd.

På et frispark fra 30 meter banket han ballen ned i nærmeste hjørnet og til utlikning i det 36. minutt. LSK-keeperen skjønte aldri hva som skjedde og rakk aldri frem til ballen. Det målet må nok Moldskred ta på sin kappe.

Andre omgang tok først fyr da Godset-trener Ronny Deila satte inn Steffen Nystrøm på høyrekanten.

Han gikk rett i angrep og stjal ballen fra en forfjamset Jon Midtun-Lie, som ikke klarte å avklare en relativt enkel ball. Alene med LSK-keeperen gjorde Nystrøm ingen feil og satte ballen i mål på sitt første spark på ballen.

Ingen løsninger på LSK-marerittet

Etter dettte handlet det stort sett bare om Strømsgodset.

Da LSK-trener til alt overmål tok ut Sundgot, forsvant det lille som var av sting i bortelagets angrep. Nystrøm herjet og gjorde Midtun-Lie svimmel på høyrekanten, og en heller svak Matthias Andersson gjorde ved noen anledninger livet surt for Steinar Pedersen på motsatt side.

Etter kampen fortsatte LSK-treneren en god trend i klubben, nemlig å få mange spørsmål, men å ha få svar.

Strengt tatt var ikke Johnsen fornøyd med noen ting, ei heller seg selv. Det hadde han da heller ingen grunn til, for laget står fortsatt godt plantet langt ned i gjørma, med eller uten Tom Nordlie.

Til Real Madrid

Godset-treneren på sin side var strålende fornøyd med laget sitt og har tydeligvis blitt inspirert av fotball-EM og sagaen om Christiano Ronaldo, da han til TV2 kunne avsløre at med Steffen Nystrøms spill på Marienlyst i dag, ville han vært aktuell for Real Madrid. Mon det…

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP