Forsvarer avgjorde for Brann

Brann slo Start i Kristiansand.

Erik Huseklepp på raid gjennom Start-forsvaret.

Erik Huseklepp på raid gjennom Start-forsvaret.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Brann meldte seg igjen på i medaljekampen med 1-0-seier over Start søndag. Mens stjernespillerne skuffet, tok Birkir Mar Sævarsson ansvar.

NRKSport.no fulgte kampen

Erik Huseklepp og Diego Guastavino leverte nok en svak kamp på topp for Brann. I stedet sørget Sævarsson for at laget kun er tre poeng bak Odd Grenland på tredjeplass.

Bernt Hulsker (t.h.) bruker albuen i duell med Olafur Örn Bjarnason

Bernt Hulsker (t.h.) bruker albuen i duell med Olafur Örn Bjarnason.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Medaljehåpet lever altså for fullt for rødtrøyene. Sævarssons scoring var av det vakre slaget.

Eirik Bakke trengte bare en berøring på å legge et perfekt innlegg, og Sævarsson stupte fram og headet inn seiersmålet.

Det ga Brann tre poeng på en middels dag på jobben. For Start-spillerne ble det en liten skuffelse. Laget er sju poeng bak bronseplass og har i tillegg Stabæk og Brann foran seg.

- Det løpes, duelleres og vinnes. Jeg er glad Sævarsson fikk uttelling. Seieren er et steg i riktig retning for oss, sa Brann-trener Steinar Nilsen.

Skjøt i stolpen

Førsteomgangen i Kristiansand ble preget av stillingskrig mellom to lag som ikke ville blottlegge seg. Vertene holdt på å få med seg 1-0 til hvilen.

Espen Børufsen fikk en stor mulighet alene med Kenneth Udjus, men skjøt i stolpen og ut.

Etter hvilen fortsatte Start å presse på, men målene uteble for sørlendingene. I stedet kom det en kalddusj motsatt vei.

Etter Sævarssons stupheading hadde Brann full kontroll på kampen, til tross for at Start spilte med fire mann i angrep de siste minuttene.

- Vi var fryktelig dårlige og greide ikke engang å etablere pasningsspillet vårt, slo Start-trener Knut Tørum fast.

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK