Normal

Første FFK-seier i Bergen på 39 år

Branns "nye" lag kom ned på jorda i gjen etter sine to seirer i starten, da de tapte 0-1 for Fredrikstad hjemme i Bergen lørdag.

Video Brann ned på jorden mot Fredrikstad

Se intervjuer med Torp, Opdal og Skarsfjord etter kampen.

Fredrikstads vinnermål kom etter bare fem minutter. Alex Valencias overlegg ble ekspedert inn i midten av Amin Askar, og Celso Borges kunne lett heade FFK i ledelsen.

- Vi vant fortjent, sa målscoreren. - Det finnes ikke lette mål, men Alex og Amin gjorde det lett for meg, sa Borges til TV 2 Sport.

Tross gode sjanser for begge lag ble det ikke flere scoringer, og Fredrikstad kunne bokføre sin første seier i Bergen siden 1972.

Brann - Fredrikstad

Branns Håkon Opdal rydder opp

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

- En slitekamp

- Vi var ikke gode nok i dag. Det ble en slitekamp når vi kom bakpå så tidlig. Vi hadde sjanser nok, men når vi ikke klarte å sette dem, ble vi jagende. Vi gjorde flere feil enn vanlig, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2 sport.

Brann presset i perioder sterkt, og kom også flere ganger gjennom FFKs forsvar før pause. Men det ble bare nesten.

- Denne gjengen er fantastisk

- Det er små marginer. Vi slapp dem til med noen store sjanser i første omgang, men vi hadde kontroll i andre omgang, og kunne scoret flere. Denne gjengen her er fantastisk, sier Tom Freddy Aune.

I andre omgang ble det flere store sjanser for begge lagene, de største for gjestene, som forsvarte seg godt.

For Brann hadde både Rudolpho Austin og Guastavino sjanser de burde ha ytnyttet bedre, i den andre enden hindret Håkon Opdal Tarik Elyounyssis og Celso Borges for blankt mål.

Tabellen er svært så jevn. Fem lag ligger på seks poeng, og søndag kveld vil enten Tromsø eller Start stå som serieledere.

Fotballnyheter