Første borteseier til Rosenborg

Rosenborg sikret seg sesongens første borteseier i eliteserien da de slo Sandefjord 2-1.

Didier Konan jubler etter å ha scoret kampens første mål i kampen mellom Sandefjord og RBK
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Før dagens kamp hadde Rosenborg ikke vunnet på bortebane så langt i sesongen og Sandefjord har vært sterk på hjemmebane. Det var duket for storkamp på Storstadion.  

Målsjanser i fleng

Rosenborg vant sjansestatistikken 12-6 i dagens oppgjør. Og det er mye til å være Eliteserien. Underholdningsnivået var også over pari, med høyt tempo og mange store målsjanser for begge lag.

I første omgang var Rosenborg det desidert beste laget. En mye kritisert Steffen Iversen var i storform og Alexander Tettey fungerte ypperlig i den mye omtalte ”anker-rollen” på midtbanen.

I andre enden av den klissvåte banen var det Andreas Tegstrøm og Adriano Munoz som imponerte og de hadde begge flere muligheter til tegne seg på scoringslisten. Men det var altså Rosenborg som først fikk hull på byllen.

Før de kom til Sandefjord hadde trønderne scoret 11 av sesongens 15 mål på dødball. Det 12. var intet unntak. Corner fra Marek Sapara som en helt umarkert Didier Konan headet inn fra kloss hold.

Effektive RBK

Etter pause gikk gjestene nådeløst til verks. Først en stor målsjanse ved Iversen hvor ballen stryker stolpen. Tre minutter senere er samme mann frampå med panna igjen. Denne gangen går ballen i en nydelig bue over Bugge Pettersen i Sandefjord-målet og ned i lengste hjørne. 0-2 og Sandefjord var i trøbbel.

Den siste scoringen fikk vertene til å våkne opp og hjemmlaget leverte en fantastisk oppvisning i angrepsspill. Tre-fire hundre prosent sjanser, men ingen mål. Før i det 60. minutt. Alexander Tettey er uheldig og handser inne i feltet. Klar straffe og Tommy Knarvik setter inn sitt andre mål for sesongen.

Sandefjord prøvde iherdig å utligne og var nær ved flere anledninger. RBK-dødaren, Olav Zanetti, hadde en suser i tverrliggeren og Tegstrøm burde ha scoret minst ett mål. Men det holdt altså ut kampen for Rosenborg og dette var trøndernes første borteseier og den smakte svært godt kan en smilende Knut Tørum fortelle TV2 etter kampen. Med denne seieren klatrer RBK til tredjeplass på tabellen, men det er kamper i morgen også.

Fotballnyheter