Forren turte ikke å spørre Rooney om drakta

WEMBLEY/OSLO (NRK.no): Vegard Forren (26) hevder Wayne Rooney (28) tok «småtjukk»-fleipen med et smil. Men han turte ikke å spørre om å bytte drakt med stjernespilleren.

Forren

GOD STEMNING: Wayne Rooney (t.v.) og Vegard Forren rakk også å prate om nordmannens fleip på Wembley.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Nei, jeg turte ikke å dra den så langt, sier Forren til NRK.no og smiler.

Midtstopperen skapte overskrifter i både England og Norge da han uttalte til TV 2 at Wayne Rooney ser «litt småtjukk ut».

Kommentaren, som var ment som en fleip, ble også et tema i spillertunnellen på Wembley. Men Rooney bare lo av oppstyret, ifølge Forren.

– Vi hadde en prat da vi gikk ut til annen omgang. Det var litt fleiping, og han flirte bare, sier Manchester United-supporteren til NTB.

– Vi hadde en god tone. Jeg tror han er godt vant til engelsk presse, så det var ingen problem.

Det var ikke bare fleipen som gjorde draktbyttet litt utfordrende for Forren. Rooney ble byttet ut i det 70. minutt, så hvis nordmannen skulle hatt drakta, måtte han ha tuslet en litt lengre vei enn vanlig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rooney

KONTANT: Her banker Wayne Rooney inn straffesparket bak Ørjan Håskjold Nyland.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

– Så ikke mye til Rooney

Forren og Norge klarte imidlertid ikke å stoppe Rooney fra å bli matchvinner fra straffemerket. Men bortsett fra det, var ikke 28-åringen truende, mener Forren.

– Vi hadde full kontroll på Rooney. Man så vel egentlig ikke så mye til han utenom straffesparket, sier midtstopperen.

Det var alt i alt et sjansefattig oppgjør på Wembley, hvor et defensivt Norge ble presset langt bakover på banen. Litt for langt, mener flere.

– Viser vinnervilje

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og Dagbladet-kommentator Morten Pedersen er blant dem som mener Norge opptrådte «feigt og destruktivt». Rekdal mener Per-Mathias Høgmo har kastet bort et helt år hvis Norge skal fortsette å spille slik de gjorde på Wembley.

– Jeg kan forstå det, men for oss var det viktig å stå imot presset som vi visste kom. Når de først kommer, blokkerer vi og kaster oss inn i duellene. Vi viser vinnerviljen som trengs i slike kamper, og det må vi ta med oss. Når vi spiller på oss mer selvtillit i andre omgang, er det ingen tvil om at vi henger med. Det er ingen tvil om at det er en godt gjennomført kamp defensivt, sier Forren, som dermed deler synet til Høgmo og resten av spillergruppa.

Dæhli

UT PÅ BÅRE: Mats Møller Dæhli fikk seg en smell i kneet på Wembley, men røntgenbilder viste at skaden ikke er alvorlig.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Fotballnyheter