Forren tilbake i Molde etter mislykket proffopphold

MOLDE (NRK.no): Da Vegard Forren fikk signaler om lite spilletid for Southampton også i neste sesong, ble det helomvending og retur tilbake til gamleklubben Molde.

Han fikk ikke ett eneste minutts spilletid i Southampton, nå vender Vegard Forren tilbake til Molde, men 25-åringen har ikke gitt opp drømmen om å lykkes som proff i utlandet.

SE VIDEOREPORTASJE: Vegard Forren forklarer hvorfor han ville tilbake til Molde.

– På vegne av MFK er jeg stolt og glad for at vi har klart å kjøpe hjem Vegard. Det han gjorde de to siste sesongene her, er det vi håper å få tilbake, sa Ole Gunnar Solskjær på tirsdagens pressekonferanse i Molde.

Den gamle Molde-favoritten Vegard Forren har skrevet under på en avtale som strekker seg tre og et halvt år frem i tid.

Tok penger fra «ekstra-fond»

Solskjær topper altså sin store handlesommer ved å hente hjem den 25 år gamle midstopperen.

Overgangssummen for Forren vil ingen i Molde ut med.

Solskjær forteller imidlertid i intervju med TV 2 at klubbinvestorene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten bidro litt til kjøpssummen, og at man i tillegg brukte noe fra et fond klubben har satt av til «ekstraordinære» muligheter.

– Økonomisk sett kommer vi godt ut av det om vi går seks måneder tilake i tid, sier Solskjær til kanalen.

Fikk ikke spilletid

Forren ble solgt fra Molde til Southampton i januar. Men manageren som kjøpte ham, Nigel Aidkins, fikk sparken dagen etter at Forren ankom Southampton.

Oppholdet i England ble deretter ikke det helt store. Forren har ikke har fått spille et eneste minutt med a-lagsfotball for klubben.

– Det ble vanskelig. Veien ble frem veldig lang for meg. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått komme tilbake hit til Molde, sier Forren.

Han forklarer at å få spilletid er det viktigste for ham nå.

– Det utslagsgivende for overgangen var målet om å få spille fotball igjen. Det er alt jeg vil, fastslår Forren.

Solskjær mener Forren er i kampform, til tross for den lange tiden på sidelinjen.

– Jeg vet at han har trent bra, og med Vegard er det bare å putte på ham en drakt, så blir han nesten en annen person. Han gir alltid alt i kamp, roser manageren.

Fikk nye, negative signaler

Det har vært flere spekulasjoner om hvorvidt han ville returnere tilbake til gamleklubben i dette overgangsvinduet, men frem til i dag har Forren avfeid at han ønsket seg bort.

Det skal ha forandret seg nylig, da han i samtaler med klubbledelsen fikk signaler om at han trolig ikke ville bli satset på den kommende sesongen, heller.

– Da vi fikk vite at det var mulig å få Vegard tilbake, snudde jeg meg så klart på femøringen, sier Ole Gunnar Solskjær.

Det fjerde Molde-kjøpet i sommer

Den regjerende serielederen Molde har slitt kraftig i første halvdel av sesongen, og Solskjær legger ikke skjul på at han nå ønsker å ruste opp til en sterk sluttspurt.

Dette er den fjerde signeringen Solskjær gjør i sommer. Fra før har han kjøpt Per Egil Flo fra Sogndal, Tommy Høiland fra Sandnes Ulf og Mats Møller Dæhli fra Manchester Uniteds ungdomsavdeling.

Forren var en svært viktig brikke da Molde ble seriemestere i 2011 og 2012.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.