NRK Meny
Normal

– Ekkel og vanskelig situasjon for Nordtveit

LILLESTRØM (NRK): Vegard Forren (27) mener tidligere stoppermakker Håvard Nordtveit (25) har fått en frustrerende plass mellom to posisjoner i både klubb- og landslag.

Forren

TØFF KONKURRANSE: Håvard Nordtveit (nr. 2 f.h.) har mistet plassen i Norges førsteellever. Her under trening med Vegard Forren, Martin Linnes og Even Hovland før Kroatia-kampen i mars.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nordtveit

STOPPERDUO: Her prøver Vegard Forren og Håvard Nordtveit å vinne ballen under kampen mot England i september i fjor.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Han har bidratt mye og gjort gode landskamper. Men så lenge jeg og Even (Hovland) presterer godt på klubb- og landslag, blir det vanskelig å sette oss ut, sier Forren til NRK.

Nordtveit var lenge selvskreven i Norge-elleveren og spilte de fem første kampene i EM-kvaliken ved siden av Forren. Så ble han dyttet opp på midtbanen mot Aserbajdsjan, som klarte å holde Norge til 0-0.

Samtidig fant Forren tonen med Hovland, som tidligere har spilt sammen i Molde.

Nordtveit har lenge vært inn og ut av laget i Borussia Mönchengladbach, hvor han ble brukt mest på midtbanen forrige sesong, men også i midtforsvaret.

Nå har han imidlertid den samme usikkerheten på både klubb- og landslag.

– Håper jeg kommer meg til ro

– Det er en litt ekkel og vanskelig situasjon. Jeg forstår at det er frustrerende for Håvard, fordi han har jo lyst til å være med å bidra han også. Han har mye kvaliteter både som stopper og defensiv midtbane, sier Forren.

– Jeg får håpe jeg kommer meg til ro snart – at jeg spiller fast i én posisjon. Men det er hard konkurranse. Hvis du får beskjed om å spille midtstopper eller midtbane, sier du ikke nei. Da vil du prestere best mulig. Og det har gått bra i begge posisjonene, sier Nordtveit.

Nordtveit

«JAAA»: Her feirer Håvard Nordtveit 1-0-målet mot Wolfsburg lørdag.

Foto: Martin Meissner / Ap

Han har tre kamper fra start og to innhopp i løpet av de første åtte Bundesliga-rundene. Mönchengladbach fikk en mareritt-start med seks strake tap i serie og mesterliga, noe som gjorde at suksesstrener Lucien Favre overraskende trakk seg.

– Stort sjokk

Den midlertidige erstatteren André Schubert startet med Nordtveit i midtforsvaret i sin første kamp mot Stuttgart. Så ble han byttet inn på midtbanen mot Manchester City (mesterliga) og Wolfsburg, hvor han avgjorde kampen med en nydelig scoring.

Plutselig var Mönchengladbach til å kjenne igjen.

– Jeg håper jeg starter borte mot Frankfurt etter landslagssamlingen, men du vet jo aldri. Jeg har en god følelse. Klubben jakter på en ny trener, men ledelsen tar seg tid og stresser ikke når resultatene er såpass gode, sier Nordtveit, som forteller at spillerne sto samlet bak Favre før han kastet inn håndkle.

– Det var egentlig et like stort sjokk for oss som for resten av Tyskland, sier Nordtveit.

– Hva tenker du om avgjørelsen?

– Som trener søker du etter løsninger og svar, og det fikk han nok ikke i løpet av de ukene som gikk, sier 25-åringen.

Nordtveit venter også på et tydelig svar, men både Favre og Schubert har signalisert at 25-åringen skal satses på som midtstopper.

Da blir han raskt vanskelig å komme utenom også i Norge-forsvaret.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.