NRK Meny
Normal

– Jeg føler meg som en syndebukk

Vegard Forren bommet på straffe og scoret selvmål da Molde røk ut av europaliga-kvalifiseringen etter et vanvittig drama på Aker Stadion.

Forren

Vegard Forren bommet på denne straffen mot Zarja Lugansk.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Straffe skal være mål. Det er rett og slett for dårlig. Det blir litt for safe, og da gir jeg fort keeper en mulighet. I tillegg er jeg sist på ballen på deres scoring. Jeg føler meg som en syndebukk i dag, det er det ikke noe tvil om.

Det sa en skuffet Vegard Forren til TV2 etter at Molde hadde tapt 2-1 mot Zarja Lugansk. Molde fikk tidenes sjanse til å gå opp i ledelsen da de fikk straffe etter 87 minutter. Forren tok ansvar, men keeper leste skuddet og reddet det nede i sitt høyre hjørne. Like etter var Forren igjen uheldig og satte ballen i eget nett, og Molde var ute.

Et mareritt for Forren og Molde, som var det beste laget i kampen, og lenge lå an til ekstraomganger mot Zarja Lugansk.

– Jeg synes totalt sett, med sjanser og hvordan kampen ser ut, så er vi det beste laget. Men det hjelper ingenting, sa en tydelig skuffet Molde-trener, Tor Ole Skullerud, etter kampen.

På overtid bommet Molde på nok en straffe, denne gangen ved Mohamed Elyounoussi. Det ville uansett ikke vært nok, Molde trengte to mål for å gå videre.

Tidlig kalddusj

Molde gikk ut i høyt tempo og ville fram på banen, men ble lynraskt straffet. Etter bare to minutter kom Zarja på en kontring, kaptein Mykyta Kamenyuka fikk avslutte fra 12 meter og satte ballen i mål.

En skikkelig kalddusj for moldenserne, som også etter målet presset Zarja bakover. Etter 16 minutter trodde alle på Aker Stadion at Fredrik Gulbrandsen hadde utlignet alene med keeper, men til hjemmelagets store fortvilelse ble målet annulert for offside.

– Vi hadde en klar ambisjon om å komme oss videre herfra. Og så taler denne fotballkampen litt for seg selv. Vi kunne like gjerne vært videre her, det ser alle, sa Skullerud.

Zarja var nære på å sette inn 2-0 etter en halvtime spilt. Zeljko Ljubenovic avsluttet fra 12 meter mot lengste hjørne, men Nyland vartet opp med en klasseredning og slo ballen til corner.

Gulbrandsen med utligning

Molde presset videre for en utligning, og rett før pause satt den for de blåkledde. Gulbrandsen gikk opp i duell med Zarjas keeper Shevchenko, som mistet ballen. Det var dermed en enkel jobb for Gulbrandsen å banke ballen i nettet fra et par meter. Molde kunne dermed gå til pause med 1-1.

Etter 54 minutter var Zorjas keeper Shevchenko ute på en skikkelig skogtur langt ute på banen. Pape Pate Diouf la inn i feltet, men der headet målscorer Kamenyuka unna i duell med Daniel Chima Chukwu.

Straffebom og selvmål

Molde presset på for det avgjørende målet, og etter 87 minutter så det endelig ut som de skulle få betalt.

Mattias Moström gikk ned i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Vegard Forren satte straffen nede til høyre for keeper, men Shevchenko var nede og reddet.

Og to minutter senere var marerittet komplett for Forren. Zarja slo inn foran mål, Forren var uheldig og satte ballen i eget mål da han skulle klarere.

Med det var Molde så godt som ute, de måtte ha to mål på overtid for å gå videre. På overtid fikk de en ny straffe, men Elyounoussi gjorde som Forren, skjøt nede til høyre for keeper og bommet.

– Det var en kamp der det var vinn eller forsvinn, og det er klart at da er vi skuffa. Og måten det skjer på, med straffesparket på slutten, og frisparket som går i mål. Vi er skuffet, sa Skullerud til pressen etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.