Forlater landslaget i protest

Fem frustrerte Røa-spillere forlater landslaget.

Bjarne Berntsen var skuffet etter kampen.
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Røas fem landslagsjenter Marie Knutsen, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marit Fiane Christensen og Lene Mykjåland meddeler alle i dag at de takker nei til alt landslagsspill det kommende året.

Bakgrunnen er misnøye med forholdene på landslaget.

- Dette er ikke noe som er skjedd i løpet av den siste uka eller måneden. Det er noe som har ligget og ulmet litt, sier Nordby til NRK.

- Liten takhøyde

"På landslaget har gleden av å spille fotball vært liten den siste tiden og vi kjenner på at vi ”ofrer” mer enn vi får igjen", skriver fotballspillerne i en pressemelding.

Video nsps_upload_2008_10_21_16_39_42_105.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siri Nordby forteller til NRK at de har problemer med å være seg selv på landslaget.

Nettradio: - Har ulmet siden VM i fjor

- Vi opplever at det er vanskelig å være seg selv på samling, selv om det snakkes om takhøyde. Tøylene er for stramme for livet utenfor banen, sier hun.

Jentene har mista gleden ved å spille på landslaget under landslagssjef Bjarne Berntsen. Nordby sier at hvis han og resten av landslagsledelsen trekker seg, vil spillerne vurdere beslutningen på nytt.

- Men det blir opp til hver enkelt. Vi gjør ikke dette som en gruppe, sier Nordby i intervjuet med NRK.

- Det har ligget og ulmet en stund, og nå har vi kommet fram til at nok er nok, legger hun til.

Sterk kost

Pressemeldingen må oppleves som sterk kost for landslagsledelsen og landslagssjef Bjarne Berntsen, da den ikke kan oppfattes som noe annet enn en direkte kritikk av den nåværende ledelsen.

- Vi ønsker ledere som får ut det beste i hver enkelt av oss og naturlig nok da også det beste i laget. Dessverre sitter ikke vi igjen med den oppfatningen etter å ha vært en del av landslaget, skriver Røa-jentene.

Gitt tilbakemeldinger

- Hadde vår totalopplevelse av å spille på landslaget vært mer positiv, ville vi prioritert annerledes. Vi har gitt tilbakemeldinger til landslagsledelsen om våre meninger og hvordan vi har opplevd situasjonen, sier de.

De fem Røa-spillerne legger til:

- Vi har forståelse for at opplevelsen kan være annerledes fra landslagsledelsen og andre sin side, forteller de i pressemeldingen.

Men noen fortsetter

Ikke alle landslagsspillerne fra andre klubber følger eksempelet.

- Dette var et sjokk! Jeg visste at flere av jentene telte på knappene, men ikke at de ville gå ut på denne måten, sier Askers Melissa Wiik.

Det er tøft at de går ut, og sier det de mener. Jeg håper at Bjarne snakker med jentene.

-Vil du slutte på landslaget?

- Nei, jeg vil fortsette. Bjarne har blitt bedre som trener, selv om det fortsatt er ting å rette på.

- Trist at de slutter

Kolbotns Solveig Gulbrandsen vil heller ikke slutte:

- Jeg er overrasket og trist over at alle slutter. Vi har ikke så mange gode fotballspillere i Norge.

- Tror du flere vil slutte?

- Det må du nesten spørre hver enkelt om, men jeg håper det blir en dialog mellom Røa-jentene og Bjarne slik at de kan komme tilbake på landslaget.

- Fortsetter du?

- Ja, jeg fortsetter.

- Ikke noe sjokk

NRKs ekspertkommentator, Ragnhild Guldbrandsen, mener det ikke er noe stort sjokk at Røa-spillerne forlater landslaget.

- Det har ligget og ulmet siden VM at spillerne ikke har vært helt fornøyd med Bjarne Berntsen på en del områder, sier hun til NRK.

- Lise Klaveness måtte jo forlate landslaget i fjor fordi Berntsen mente hun ikke passet inn i landslaget. Da ble det et rabalder.

- Da gikk jeg ut og sa at man måtte tolerere at ikke alle spillere er likedan, og nå er det tydelig at det er flere som føler det sånn, sier hun.

Hun mener Fotballforbundet og Bjarne Berntsen må ta situasjonen alvorlig.

- Vi har som målsetting å ta medaljer i mesterskapene, og da må vi ha med alle de beste spillerne, sier Gulbrandsen.

Og neste år er det EM i Finland.

Fotball

 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters