NRK Meny
Normal

Forlan senket Liverpool

Atletico Madrids Diego Forlan sendte laget sitt til finalen i europaligaen på bekostning av Livepool. Kan det ha kostet Rafael Benitez jobben?

Atletico Madrids Diego Forlan jubler

Atletico Madrids Diego Forlan jubler for vinnermålet

Foto: Tim Hales / Ap

Kampfakta: Liverpool - Atletico Madrid

Europaligaen var den siste sjansen for Liverpool å vinne noe denne sesongen, men det håpet røk da de ble slått ut på bortemålsregelen av Atletico Madrid. Dermed er det også et spørsmål hvor lenge Rafael Benitez sitter i sjefsstolen til Liverpool.

Det så lyst ut for Liverpool etter at Yossi Benayoun sendte laget sitt opp i 2-0-ledelse fem minutter ut den første ekstraomgangen, men sju minutter seinere glemte de at motstanderne hadde den gamle Manchester United-spilleren Diego Forlan på topp. Han fikk stå helt umarkert på sju meter og gjorde ingen feil. Den samme Forlan sørget også for 1-0 til spanjolene i den første kampen. 30-åringen blir en spiller å legge merke til i VM. Sammen med Luis Suarez blir han spennende i Uruguays angrep.

Stormet i angrep

Liverpool stormet i angrep Atletico og fikk første målsjanse etter bare ni sekunder. Men Yossi Benayouns skudd ble avverget av en mesterlig beinparade av keeper David De Gea.

Flere store Liverpool-sjanser og et annullert mål (danske Daniel Agger i offside) senere, utlignet italienske Alberto Aquilani spanjolenes 1-0-ledelse fra første møte minuttet før pause.

Etter en målløs annen omgang, sendte dommer Terje Hauge lagene ut i ekstraomganger. Liverpool slo til på direkten.

Godt hjulpet av et svakt forsøk på redning av Atletico-keeper David De Gea, styrte Yossi Benayoun inn 2-0 etter bare fire minutter. Men da alt så som lysest ut for rødtrøyene, sørget en stygg markeringsglipp for utligning for Atletico Madrid.

Tung sesong

Dermed kan sesongen 2009/10 oppsummeres som en stor nedtur for Liverpool. Anfield-laget har skuffet i ligaen og de hjemlige cupene. I mesterligaen kom laget aldri videre fra gruppespillet.

Rafael Bentez' mannskap fikk en redningsplanke i Europaligaen, men i torsdagens semifinale ble det bråstopp. Liverpool, med John Arne Riise på laget, vant mesterligafinalen i 2005. To år senere var laget tapende finalist i samme
turnering. Finalen i Europaligaen spilles i Hamburg 12. mai. Der venter
Brede Hangeland og Fulham for Atletico Madrid.

Les: Drømmen fortsetter for Hangeland

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.