Forlan senket Liverpool

Atletico Madrids Diego Forlan sendte laget sitt til finalen i europaligaen på bekostning av Livepool. Kan det ha kostet Rafael Benitez jobben?

Atletico Madrids Diego Forlan jubler

Atletico Madrids Diego Forlan jubler for vinnermålet

Foto: Tim Hales / Ap

Kampfakta: Liverpool - Atletico Madrid

Europaligaen var den siste sjansen for Liverpool å vinne noe denne sesongen, men det håpet røk da de ble slått ut på bortemålsregelen av Atletico Madrid. Dermed er det også et spørsmål hvor lenge Rafael Benitez sitter i sjefsstolen til Liverpool.

Det så lyst ut for Liverpool etter at Yossi Benayoun sendte laget sitt opp i 2-0-ledelse fem minutter ut den første ekstraomgangen, men sju minutter seinere glemte de at motstanderne hadde den gamle Manchester United-spilleren Diego Forlan på topp. Han fikk stå helt umarkert på sju meter og gjorde ingen feil. Den samme Forlan sørget også for 1-0 til spanjolene i den første kampen. 30-åringen blir en spiller å legge merke til i VM. Sammen med Luis Suarez blir han spennende i Uruguays angrep.

Stormet i angrep

Liverpool stormet i angrep Atletico og fikk første målsjanse etter bare ni sekunder. Men Yossi Benayouns skudd ble avverget av en mesterlig beinparade av keeper David De Gea.

Flere store Liverpool-sjanser og et annullert mål (danske Daniel Agger i offside) senere, utlignet italienske Alberto Aquilani spanjolenes 1-0-ledelse fra første møte minuttet før pause.

Etter en målløs annen omgang, sendte dommer Terje Hauge lagene ut i ekstraomganger. Liverpool slo til på direkten.

Godt hjulpet av et svakt forsøk på redning av Atletico-keeper David De Gea, styrte Yossi Benayoun inn 2-0 etter bare fire minutter. Men da alt så som lysest ut for rødtrøyene, sørget en stygg markeringsglipp for utligning for Atletico Madrid.

Tung sesong

Dermed kan sesongen 2009/10 oppsummeres som en stor nedtur for Liverpool. Anfield-laget har skuffet i ligaen og de hjemlige cupene. I mesterligaen kom laget aldri videre fra gruppespillet.

Rafael Bentez' mannskap fikk en redningsplanke i Europaligaen, men i torsdagens semifinale ble det bråstopp. Liverpool, med John Arne Riise på laget, vant mesterligafinalen i 2005. To år senere var laget tapende finalist i samme
turnering. Finalen i Europaligaen spilles i Hamburg 12. mai. Der venter
Brede Hangeland og Fulham for Atletico Madrid.

Les: Drømmen fortsetter for Hangeland

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter