Hopp til innhold

Forlan knuste Sør-Afrikas VM-drøm

Diego Forlan ble kampens store spiller og sørget samtidig for at håpet om avansement for Sør-Afrika henger i en syltynn tråd.

Uruguay vant kampen 3-0 og Sør-Afrika står dermed i fare for å bli de første vertene i historien som ikke tar seg videre fra gruppespillet.

Det er mye takket være Diego Forlan.

Nå må Sør-Afrika slå Frankrike. Klarer de det? Diskuter nederst i saken:

Langskudd av Forlan

Det har vært klaget på det under hele VM. At langskuddene har latt vente på seg.

Men nå er det unnagjort. Halvveis i 1. omgang ladet Diego Forlan kanonen fra 25 meter og sendte i vei en suser. Ballen gikk via en forsvarer og duppet elegant i mål bak en utspilt Itumeleng Khune.

Khune ble utvist

Og verre skulle det bli. Et kvarter før slutt felte Khune Luis Suarez og ble utvist. Uruguay fikk samtidig straffe.

Den satte Diego Forlan sikkert i mål og ble samtidig VMs foreløpige toppscorer.

- Dette var en solid kamp. Vi spilte bra, og dette vil hjelpe oss til å bli enda bedre, sa Forlan.

På overtid satte Alvaro Pereira den definitive spikeren i kista.

(saken fortsetter under)

Diego Forlan scorer mot Sør-Afrika

Her scorer Diego Forlan kampens første mål.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Les også:

Ryker VM-verten?

På minnesdagen for Soweto-opprøret i 1976 ønsket Bafana Bafana å vinne for ofrene, men det gikk ikke som sør-afrikanerne ønsket.

Det ble aldri noen stor forestilling på Loftus Versfeld stadion i Pretoria. Sør-Afrika skapte knapt noe som helst foran mål. Det sørget et organisert uruguaysk forsvar for.

(saken fortsetter under)

Itumeleng Khune ble utvist av Massimo Busacca

Her fortviler Itumeleng Khune etter å ha blitt vist ut av dommer Massimo Busacca.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Sør-Afrika står med kun ett poeng etter to kamper og neste motstander er Frankrike. Det kan vise seg å bli en alt for stor oppgave. Det synes i hvertfall Sør-Afrikas brasilianske trenger Carlos Alberto Parreira. Han sa dette før kampen mot Uruguay.

– Det er bare to kamper. Du må vinne en av de to første kampene, ellers er vi ingenting. Det er helt åpenbart for alle.

Midtstopper Aaron Mokoena har imidlertid ikke gitt opp.

- Dette var uakseptabelt. Vi kom aldri i gang med spillet vårt, men vi må fortsatt tro at vi kan gå videre. Vi har fortsatt en sjanse, sa Mokoena.

Uruguay spilte uavgjort mot Frankrike i første kamp og med fire poeng på to kamper har sør-amerikanerne stø kurs for sluttspillet.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Molde vant lokalderby – krise for KBK

  Kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde.

  Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet.

  Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo.

  Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd.

  – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

  Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold.

  Kampen endte 2-1 i favør Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • LSK tok tilbake tabelltopp – herjet på dødball

  Lørdag møttes Lillestrøm Sandefjord, og det ble en ordentlig dødballfest. Fire av kampens fem mål ble scoret på dødball, og stillingen endte til slutt 4-1 i favør LSK. Tre av deres mål kom fra dødball. To fra corner, og ett fra et langt innkast.

  – Vi har blitt et lite dødballag, kan du si. Det er bare deilig. Vi har mange store gutter inne i boksen. Det er helt nydelig, sa Lillestrøms midtstopper Espen Garnås til Discovery.

  Sandefjords Jesper Taaje stanget Sandefjord i føringen før fire minutter var spilt. Like etter utlignet LSK på corner. Espen Garnås headet via Sandefjords Philip Slørdahl og i mål.

  Keeper Jacob Storevik scoret Sandefjords andre selvmål før Igoh Ogbu headet inn 3-1 like før pause. Akor Jerome Adams la på til 4-1en halvtime før slutt, kampens eneste mål i åpent spill.

  Eliteserien fotball 2022: Sandefjord - Lillestrøm
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Medier: Mbappé blir i PSG

  Flere medier, deriblant den franske storavisen franske L'Equipe, melder at Kylian Mbappé signerer en ny kontrakt med PSG og blir værende i hovedstaden.

  Også den velrenommerte journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter at han sitter på de samme opplysningene.

  Den franske superstjernen har blitt koblet til Real Madrid lenge, og valget skal ha stått mellom dem og PSG. Men Mbappé skal altså ha valgt å bli værende.

  Kontrakten til franskmannen går ut nå i sommer, men L'Equipe skriver at han nå signerer en forlengelse på tre år.

  France Soccer League One
  Foto: Jean Francois Badias / AP
 • Målløs generalprøve for Real Madrid

  Real Madrid gnistret på ingen måte en drøy uke før mesterligafinalen mot Liverpool. Den spanske seriemesteren fullførte sin hjemlige sesong med 0-0 mot Betis.

  I en ellers sjansefattig kamp mellom seriemester og cupmester hadde hovedstadslaget en kjempesjanse til å ordne sin 27. seier på 38 seriekamper da Karim Benzema og Rodrygo kom til en gigantisk dobbeltsjanse i det 51. minutt, men gjestene sto imot.

  I det 87. minutt kunne Betis ha avgjort kampen da Joaquin fikk ballen rett foran mål, men også hans avslutning strøk tverrliggeren.

  Real Madrid møter Liverpool i mesterligafinalen lørdag 28. mai.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tar grep mot banestorming

  Englands fotballforbund (FA) går i rette med banestormingen som har bredt om seg på fotballarenaer i landet den siste tiden. Forbundet truer med sanksjoner.

  I en uttalelse på sitt nettsted beskriver FA dette som «antisosial oppførsel» og slår fast at samtlige tilfeller er under etterforskning. Forbundet sier også at det vil se på mulige regelendringer for å slå ned på fenomenet.

  – Fotballarenaer skal alltid være et trygt sted for alle, og disse hendelsene er fullstendig uakseptable. Det er ulovlig å ta seg inn på banen på alle arenaer, og disse bruddene setter spillere, tilhengere og andre involverte i fare. Det kan ikke fortsette, skriver FA.

  Det har vært gjentatte tilfeller av at publikum har tatt seg inn på banen den siste tiden, sist torsdag da Everton berget plassen i Premier League med 3-2-seier over Crystal Palace og da Port Vale tok seg til opprykksfinale med straffeseier mot Swindon. Flere ganger har det vært voldshendelser i tumultene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP