Foreslår full fotballstopp i Italia

Statsministeren i Italia, Mario Monti, tok onsdag til orde for å stoppe all fotball i nokre år for å få bukt med kampfiksinga.

Mario Monti

- Kanskje kan ein full stopp for italiensk fotball i to-tre år vere gunstig, seier Italias statsminister Mario Monti. Men han møter motbør frå fotballmiljøet

Foto: Roberto Monaldo / Ap

- Vi må vurdere og evaluere om ein total stopp i dette spelet i to eller tre år kunne vere gunstig. Dette er ikkje eit formelt forslag frå myndigheitene, men noko vi bør spørje oss sjølv, sa Monti då han tysdag møtte medlemmer av den polske regjeringa.

Begge landa har vore heimsøkt av korrupsjon og kampfiksing i fotballen.

- Det er svært trist og får deg til å skjelve når idrettens verd, som burde uttrykkje dei høgaste verdiar, i staden viser seg å vere eit konsentrat av foraktelege ting, sa Monti.

- Skammelege episodar

- I det siste har vi vore vitne til skammelege episodar. Nyleg såg vi usynleg utpressing der fotballspelarar knelte framfor obskure truslar frå skjulte makter.

Monti refererte truleg til opptøyane Genoa-tilhengjarar henga seg til i ein seriekamp mot Siena i april. Det førte til at kampen vart avbroten på stillinga 1-4, og Genoa-spelarane vart tvinga til å ta av seg trøyene.

Genoa er ein av eit dusin klubbar som er mistenkt i kampfiksingssaka som rullar vidare i Italia. Måndag vart fleire personar gripne i saka, medan enda fleire har status som mistenkte.

Protestar frå fotballmiljøet

Det varte ikkje lenge før uttalene til Monti vart møtt med kraftige reaksjonar frå fotballmiljøet.

- Det einaste skammelege er at ein type som Monti kan ytre noko slikt, sa Palermo-president Maurizio Zamparini.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Glimt med full kontroll

  Bodø/Glimt er videre i den europeiske serieligaen. De vant 3-0 over Valur på Aspmyra, og 6-0 sammenlagt.

  Først stusset Ulrik Saltnes inn 1-0 etter en corner. I andre omgang sørget Brede Moe for 2-0 etter at han kranglet ballen inn i mål - også denne gangen på en corner.

  På tampen av kampen satte Elias Kristoffersen Hagen spikeren i kista, og fastsatte 3-0 for Glimt.

  Dette betyr at gultrøyene møter enten Connah's Quay Nomads eller FC Prishtina i den tredje runden.

  Europa Conference League kvalik 2021: Bodø/Glimt - Valur
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Carvajal forlenger med Madrid

  Den spanske backen Dani Carvajal forlenger sin kontrakt med Real Madrid fram til 2025, opplyser storklubben torsdag.

  29-åringen kom opp gjennom Madrids akademi før han fikk et opphold i Bayer Leverkusen i Tyskland. Siden er det blitt fire Champions League-titler og to La Liga-gull på Carvajal i Real Madrid.

  Torsdag forlenget han kontrakten sin til å gjelde fram til 2025. Dermed blir iallfall en brikke i Real Madrid-forsvaret værende. (NTB)

  UEFA Super Cup 2016.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Brentford heldt United til 2-2

  Nyopprykka Brentford utlikna to gonger og greidde 2-2 i treningskampen mot Manchester United på Old Trafford. Andreas Pereira og Anthony Elanga scora for United, Shandon Baptiste og Bryan Mbeumo for Brentford.

  Kristoffer Ajer var ikkje i Brentfords tropp, og han må derfor vente på sin debut for London-klubben etter overgangen frå Celtic.

  Brentford-ManUtd
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Landslagskeeper vender hjem

  Aurora Mikalsen (25) vender tilbake til Toppserien, og rettere bestemt Sandviken Toppfotball denne gangen. Keeperen har de siste årene spilt i Tottenham i England, og var også et kort opphold i Manchester United før det.

  Sist Mikalsen spilte i Norge, var det for Kolbotn.

  Hun har signert en kontrakt med bergensklubben som strekker seg ut 2022.

  1O7cB1JqmSc
  Foto: Annika Byrde/NTB / NTB
 • Jarstein tilbake i trening

  Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin.

  Det melder Jarstein selv på sin Instagram.

  – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein.

  Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus. Etter 14 dager i sykesengen i dårlig form, har han brukt lang tid på å komme seg på bena igjen.

  Han mistet resten av sesongen, men nå skal altså 36-åringen være klar til å trene seg opp til en ny sesong.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB