Normal

Foreslår full fotballstopp i Italia

Statsministeren i Italia, Mario Monti, tok onsdag til orde for å stoppe all fotball i nokre år for å få bukt med kampfiksinga.

Mario Monti

- Kanskje kan ein full stopp for italiensk fotball i to-tre år vere gunstig, seier Italias statsminister Mario Monti. Men han møter motbør frå fotballmiljøet

Foto: Roberto Monaldo / Ap

- Vi må vurdere og evaluere om ein total stopp i dette spelet i to eller tre år kunne vere gunstig. Dette er ikkje eit formelt forslag frå myndigheitene, men noko vi bør spørje oss sjølv, sa Monti då han tysdag møtte medlemmer av den polske regjeringa.

Begge landa har vore heimsøkt av korrupsjon og kampfiksing i fotballen.

- Det er svært trist og får deg til å skjelve når idrettens verd, som burde uttrykkje dei høgaste verdiar, i staden viser seg å vere eit konsentrat av foraktelege ting, sa Monti.

- Skammelege episodar

- I det siste har vi vore vitne til skammelege episodar. Nyleg såg vi usynleg utpressing der fotballspelarar knelte framfor obskure truslar frå skjulte makter.

Monti refererte truleg til opptøyane Genoa-tilhengjarar henga seg til i ein seriekamp mot Siena i april. Det førte til at kampen vart avbroten på stillinga 1-4, og Genoa-spelarane vart tvinga til å ta av seg trøyene.

Genoa er ein av eit dusin klubbar som er mistenkt i kampfiksingssaka som rullar vidare i Italia. Måndag vart fleire personar gripne i saka, medan enda fleire har status som mistenkte.

Protestar frå fotballmiljøet

Det varte ikkje lenge før uttalene til Monti vart møtt med kraftige reaksjonar frå fotballmiljøet.

- Det einaste skammelege er at ein type som Monti kan ytre noko slikt, sa Palermo-president Maurizio Zamparini.

Fotballnyheter