Utøvere får forbud mot å spille på egen kamp

Utøvere får ikke lenger lov til å gamble på egne kamper. Det vedtok Idrettstyret fredag.

Fotball

Tidligere kunne fotball- og håndballspillere satse på seier for eget lag, selv om de var direkte involverte i kampen selv, men nå blir det forbudt.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Kilde: NTB

Idrettsstyret er opptatt av både holdningsskapene arbeid mot doping og kampfiksing. Begge disse viktige sakene ble behandlet på fredagens styremøte.

– Vi har bestemt oss for å ta grep for å jobbe slik at vi får et lovverk som er tilpasset dagens situasjon når det gjelder kampfiksing, sa , sa idrettsstyrets annen visepresident Kristin Kloster i den åpne timen etter fredagens idrettsstyremøte.

Ny lov

– Foreløpig kan jeg ikke si så mye konkret om dette, men arbeidet mot kampfiksing fortsetter for fullt.

Det kom likevel fram at det nå er vedtatt en lov som forbyr spillere å satse penger på egen kamp.

Tidligere kunne fotball- og håndballspillere satse på seier for eget lag, selv om de var direkte involverte i kampen selv, men nå blir det forbudt.

– Jobber for fullt med antidoping

Andre tiltak vil følge, fikk vi vite fra idrettsstyrets medlemmer.

– Når det gjelder antidopingarbeidet jobber vi videre for fullt, og det vi er mest opptatt av nå er å få på plass en helhetlig handlingsplan som på en enkel og lettfattelig måte skal tydeliggjøre våre holdninger, sa Kloster.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ada Hegerberg header inn et frispark slått av søster Andrine Hegerberg
Arsenal vant 2-1 over Burnley.
Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.
Liverpool tapte 3-2 for Swansea.