NRK Meny
Normal

For tøft program for jentene

Aldri før har spillerne på kvinnelandslaget i fotball spilt så mange kamper som i år.

Solveig Gulbrandsen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Les også: - Gutta imponerer

Nett-TV: Tøft kampprogram

I dag startet oppladningen til VM i Kina, og landslagsspilleren Solveig Gulbrandsen mener kampprogrammet har blitt for voldsomt.

- Det er slitsomt når man spiller kamper flere ganger i uken med klubblaget. Man får ikke trent godt nok, sier Solveig Gulbrandsen til NRK.

Flere kamper

Tidligere denne uken kvalifiserte Gulbrandsen seg til cupfinalen med Kolbotn. Totalt vil hun og de andre spillerne på landslaget være med på nærmere femti kamper med klubb- og landslag. Serien er utvidet i år, og derfor blir kampantallet høyere.

- Ikke ideelt

- Dette er ikke ideelt. Jeg synes tolv lag i serien er for mye, sier Gulbrandsen. Hun er sliten etter en hektisk periode med Kolbotn da landslaget startet treningssamlingen før VM på Lambertseter.

- Jeg får håpe det blir bedre etter hvert. Men jeg var tung i beina, forteller hun etter treningen.

Krevende VM

Kvinnelandslaget møter Tyskland i generalprøven før VM om en uke i Mainz. Laget starter mesterskapet i Kina mot Canada 12. september.

- Det er bra at jentene har et tøft kampprogram med sine klubblag, mener landslagssjef Bjarne Berntsen. Dermed er de godt forberedt når et krevende VM skal spilles, sier han til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.