For snille med lisensen?

Idrettsutøvernes interesseorganisasjon NISO mistenker at Fotballforbundet er for snille når de deler ut lisenser til fotballklubbene.

NISO-leder Silje Vaadal
Foto: NRK

Tre førstedivisjonsklubber - Hønefoss, Moss og Sarpsborg 08 - vurderer å kutte spillerlønningene. Tidligere har Bryne gjort det.

Les også: Kutter lønninger

- Vi har stilt oss noen spørsmål rundt dette med lisensen, og vi kommer til å ta kontakt med NFF for å få mer informasjon om prosessen ved tildelig av lisenser, sier NISO-leder Silje Vaadal til NRK.

Nettradio: - Vi vil ha svar fra NFF

Leder for klubblisensnemnda, Jan Løkling, mener de har sitt på det tørre, og at de ikke er for snille.

- Vi forvalter det regeløverket vi har fått fra Norges Fotballforbunds styre og ting og kriteriene rundt det, og jeg oppfatter det som at vi gjør det på en god og forsvarlig måte, sier Løkling til NRK.

- Ser dere litt lempeligere på dette med økonomien i klubbene i lys av problemene i næringslivet?

- Nei. Vi følger det regelverket vi er satt til å forvalte. Det er ikke vår oppgave å endre på det.

Bør NFF lette på kravene i økonomisk tøffe tider? Si din mening.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Johnsen ble cupmester i Danmark

  Lasse Berg Johnsen (21) spilte fra start da Randers høvlet over Sønderjyske og vant 4–0 i den danske cupfinalen.

  Johnsen har en fortid i Viking, Tromsdalen og Raufoss og signerte for Randers i januar. Torsdag tok han sin første tittel med klubben.

   Lasse Berg Johnsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United