NRK Meny
Normal

For mange utlendinger i RBK ?

9 utlendinger i Rosenborg. Ola By Rise frykter for landslaget.

Kart med Rosenborgs utenlandske spillere
Foto: NRK

 

Det kryr av utenlandske spillere på treningsfeltet på Lerkendal. Totalt er det 9 utlendinger i Rosenborg. Svenske Fredrik Stoor er siste mann,  kjøpt til Lerkendal i dag.

Assisterende landslagstrener Ola By Rise frykter at importen i moderklubben vil gå ut over kvaliteten til landslaget.

- Hvis det blir sånn at Rosenborg også skal dekke opp med halvparten av utenlandske spillere i en førsteelveren, så vil det redusere mulighetene til det norske landslaget på kort sikt. Jeg tror også at det generelt vil være negativt for norsk fotball på lang sikt, sier Ola By Rise til NRK Sporten.

For dyre

Sportsdirektør Rune Bratseth skjønner problemstillingen, men fyller stallen med utlendinger av en enkel grunn.

- Årsaken til at det er som det er, er at norske spillere er altfor dyre i forhold til kvaliteten du får. Derfor henter alle klubber i Norge spillere fra utlandet som kanskje er bedre til en mye bedre penge, sier RBK-direktør Rune Bratseth.

- Det som er problemet i Norge er at vi fyller opp med veldig stort volum, hvor mange ikke er bedre enn de norske talentene vi har. De tar i tillegg opp veldig mange av plassene på reservebenken som er en arena hvor unge spillere ofte kan starte sin karriere, sier By Rise videre.

For nøyaktig 10 år siden slo 9 trøndere, en stril og en østfolding Milan på bortebane. I 2007 kan 9 av 11 på banen for Rosenborg være utlendinger.

- Vi håper selvsagt at vi skal klare oss meg flest mulig norske spillere, det tilstreber vi, men jeg ser ikke bort fra at det kan skje, sier avslutter Bratseth.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.