NRK Meny
Normal

Tidenes drama i 1. divisjon: Follo rykket ned seks minutter på overtid

I løpet av noen helt elleville sluttminutter byttet fire lag på å rykke ned.

Follo og Jerv

KONTRASTER: Da Jerv scoret mot Follo seks minutter på overtid sikret de seg kvalifiseringsspill til eliteserien. Men scoringen sendte samtidig Follo (hvite og blå) ned til 2. divisjon.

Foto: Sander Heggheim / NRK

  • Se tabell nederst i saken!

– Det er helt vilt. Det er helt ekstremt hvor mange lag som var involvert, og hvor mye som skjedde på slutten. Denne ligaen har blitt kalt kokosligaen, og dette er det nærmeste man kommer klin kokos, sier NRK-ekspert Karl-Petter Løken om det som skjedde i 1. divisjons siste serierunde på søndag.

Bryne, Follo, Åsane og Fredrikstad var alle under streken mellom kampuret viste 88:30 og kampslutt, og to lag scoret avgjørende mål seks minutter (!) på overtid.

Følgende skjedde i sluttminuttene:

  • Bryne scoret i det 89. minutt mot Bærum, vant 2-1 og reddet plassen - med ti mann! Det sendte Bærum ned.
  • Åsane fikk straffe bort mot Hønefoss i det 96. minutt, scoret og sørget for 3-3. Laget kom seg dermed over streken.
  • I Fredrikstad utlignet Nest-Sotra to minutter på overtid, og plutselig lå den gamle storheten FFK på nedrykksplass.
  • Men så skjedde det utrolige: I kampen mellom Jerv og Follo utlignet Jerv seks minutter på overtid, og vips så var det Follo, som hadde ligget på trygg plass hele runden, som rykket ned. Med sin sene scoring sikret også Jerv seg kvalifiseringsplass til eliteserien.

Follo-treneren: – Vondt

Etter kampen var det dørgende stille i Follo-garderoben. Mens jubelen stod i taket inne hos Jerv, satt Follo-spillerne med ansiktet i hendene og forsøkte å komme seg.

– Når du bryr deg så mye om fotball, og så får denne i fleisen, så gjør det vondt. Ingen ord kan lindre dette, sier Follo-trener Hans-Erik Eriksen til NRK.

– Det er forferdelig tungt, men sånn er fotballen, sier han.

– Hjerterått, er Mjøndalen-trener Vegard Hansens kommentar på Twitter.

Oppsummert endte det hele altså slik:

Follo, Nest-Sotra, Bærum og Hønefoss rykker ned.

Hødd, Jerv, Ranheim og Kristiansund skal spille kvalifisering til eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..

– En helt sinnsyk lettelse

For Fredrikstad ble det hele ekstra nervepirrende. Da deres kamp var ferdig lå laget på nedrykksplass etter å ha sluppet inn mål seks minutter på overtid.

De hadde likevel et ørlite håp om et under siden Follo-kampen fortsatt pågikk - og så skjedde altså det utenkelige: I likhet med dem selv slapp også Follo inn mål seks minutter på overtid.

– Det er en sinnsyk lettelse når vi får beskjeden om at Jerv har scoret seks minutter på overtid. Jeg har aldri kjent på følelsesregisteret sånn som jeg gjorde i fem-seks minutter etter dommeren blåste i dag, sier Fredrikstads Andreas Aalbu til NRK.

Glenn Andersen etter Jerv ble klare for opprykkspill

SE VIDEO: Jerv-spillerne jubler for kvalifiseringsplassen til eliteserien som de sikret seg med en scoring seks minutter på overtid mot Follo. Scoringen sendte samtidig Follo ned til 2. divisjon.

Bryne var ille ute

På Jæren var det også sterke følelser i sving. Bryne hadde en mann utvist og Bærum skapte sjanser, men da Mads Bøglid dukket opp foran åpent mål og scoret to minutter før slutt, var de reddet.

– Dette er Mads sitt første mål for klubben etter at han kom hit i sommer. Det betyr utrolig mye for klubben, sier Bryne-trener Gaute Larsen til TV 2 etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.