Real Madrid til semfinalen

Gomes ga Real Madrid en gavepakke og spanjolene gikk enkelt videre til semifinalen etter 5-0 sammenlagt.

Gomes tabbet seg ut

Tottenham - Real Madrid 0-1 (sammenlagt 0-5)

Slutt. Der er det over og Real Madrid er klar for semifinale mot Barcelona. Seieren var aldri truet og Gomes satte den siste spikeren i Spurs-kista da han fomlet skuddet fra Ronaldo i mål. Tottenham trengte et mirakel, men Real kontrollerte kampen i 90 minutter.

90 + 2 min - Granero prøver å skru ballen over muren, men forsøket går over.

90 + 1 min - Real Madrid får frispark like utenfor 16 meteren etter at Benzema blir felt. Granero gjør seg klar.

90 min - Det legges til 3 min av andre omgang.

87 min - van der Vaart vender opp på kanten av 16 meteren og prøver å skru ballen opp i lengste hjørne. Han får et bra treff, men forsøket går en drøy meter utenfor.

86 min - Det er veldig rolig ute på banen for øyeblikket og ingen av lagene virker spesielt interesserte. Tottenham har gitt opp og Real kontrollerer det heler.

83 min - Bytte på Tottenham. Kranjcar kommer inn og Modric går ut.

79 min - Granero pådrar seg et gult kort etter en felling av Bale

78 min - Marcelo prøver en chip fra 17 meter, men forsøket går over.

77 min - Sandro går over ende i straffefeltet, men dommeren vinker spillet videre. Det er fjerde gangen en Tottenham-spiller har ropt på straffe i dag, men dommer Rizzoli har hold fløyta i handa samtlige ganger.

75 min - Bytte på Real Madrid. Benzema kommer inn og Alonso går ut.

74 min - God mulighet for Tottenham! van der Vaart slår en bra corner på bakerste stolpe og Defoe header ballen i stolpen fra spiss vinkel.

71 min - Bytte på Tottenham. Sandro kommer inn og Huddelstone går ut.

69 min - Tottenham har lite å svare med og det virker som om litt av lufta har gått ut av spillerne. Real Madrid har god kontroll på dette.

67 min - Kaka prøver å skru ballen ned i lengste hjørne, men Gomes får så vidt en hand på ballen og slår til corner.

66 min - Khedira stormer i angrep og lurer seg forbi et par forsvarere. Han blir stoppet akkurat i det han skal avslutte og Gomes får til slutt kontroll på ballen.

65 min - Bytte på Real Madrid. Kaka kommer inn og C. Ronaldo går ut.

63 min - Defoe markerer seg med en gang og kommer til avslutning fra 20 meter. Han tvinger frem en god redning fra Casillas som må gi til corner.

60 min - Bytte på Tottenham. Defoe kommer inn og Lennon går ut.

58 min - Pavlyuchenko får en gylden mulighet, men spissen header over fra god posisjon.

57 min - Bytte på Real Madrid. Granero kommer inn og Ramos går ut.

56 min - Lennon kommer seg til dødlinja og fremtvinger en corner for hjemmelaget. Den ender uten resultat.

53 min - Nå er alt håp ute for Tottenham og laget trenger seks mål for å gå videre.

50 min - MÅL TIL REAL MADRID VED C. RONALDO. For en tabbe av Gomes! Ronaldo skyter fra 30 meter og skuddet går rett på keeper. Likevel klarer Gomes å fomle ballen i mål.

48 min - Real Madrid forsvarer seg godt og slipper ikke Tottenham til.

46 min - Tottenham sparker i gang andre omgang.

Pause. Det står 0-0 på White Hart Lane og Tottenham trenger et mirakel i andre omgang. Det har vært en sjansefattig kamp så langt, men Spurs har vært nærmest scoring ved Pavlyuchenkos sjanse.

45 min - Det legges til 1. min av første omgang.

45 min - Pavlyuchenko skyter fra litt over 20 meter, men Casillas redder enkelt.

43 min - Real Madrid får en god kontringsmulighet, men de går seg fast i midten og Tottenham tar over.

40 min - van der Vaart tar frisparket, men tre Tottenham-spillere står i offside.

39 min - Gult kort til Real Madrids Carvalho. Dette innebærer at midtstopperen må stå over en eventuell semifinale. Frispark til Tottenham i god innleggsposisjon.

38 min - Bale setter ballen i mål, men Modric blir vinket av for offside i forkant. Reprisen viser at avgjørelsen er korrekt.

37 min - Ramos vinner hodeduellen på corneren og Gomes må strekke seg for å slå ballen unna. Adebayor fanger returen, men avslutningen går utenfor.

36 min - Ronaldo kommer seg til dødlinja, men Dawson gjør en god jobb og blokkerer til corner.

33 min - Khedira og Albiol går opp i samme duell og smeller hodene sine i hverandre. Khedira blir liggende nede og trenger behandling, men der ser ut som om midtbanespilleren kommer seg på beina igjen.

31 min - Huddelstone demper ballen fint inne i feltet og holder forsvarerne unna. Han vender opp og prøver et skudd, men forsøket fra skrå vinkel går i nettveggen.

28 min - Pavlyuchenko går over ende i feltet, men dommeren vinker spillet videre til spissens store frustrasjon.

27 min - Pavlyuchenko får et god mulighet etter et nydelig forarbeid av Lennon. Kantspilleren setter fart langs høyre og finner en umarkert Pavlyuchenko inne i feltet. Russeren får god tid, men setter avslutningen høyt over.

23 min - Etter en frisk start av Tottenham har kampen roet seg ned. Real Madrid forsvarer seg godt og tar ingen unødvendige sjanser.

21 min - Ronaldo skjærer inn fra høyre og prøver et skudd ned ved nærmeste stolpe. Han treffer dårlig og forsøket går et par meter utenfor.

19 min - Ramos går knallhardt inn i en hodeduell med Bale og løfter kneet i det han hopper opp. Bale blir liggende nede, men dommeren holder det gule kortet i lomma.

16 min - Khedira skyter fra ca 20 meter, men ballen sklir av foten og avslutningen går svakt et par meter til side for mål.

14 min - Bale prøver seg, men forsøket går rett i muren.

14 min - Frispark til Tottenham i god skuddposisjon. Bale og van der Vaart stiller seg ved ballen.

12 min - Bale demonstrerer sin hurtighet nok en gang og løper enkelt forbi Ramos. Han legger flatt inn, men Real Madrid får klarert.

10 min - Tottenham har klart å etablere et bra trykk de siste minuttene, men har ikke vært presise nok på den siste avgjørende pasningen.

9 min - Bale kommer seg til innlegg igjen, men Pavlyuchenko klarer ikke å styre headingen på mål i duell med Casillas.

6 min - Bale setter full fart på venstresiden og kommer seg forbi Ramos. Han slår et godt innlegg og Cassilas slår ballen ut i farlig område. van der Vaart fanger returen, men kommer ikke til avslutning.

3 min - Bale går over ende i feltet, men dommeren vinker spillet videre. Reprisen viser at Bale faller lett og det virker som om avgjørelsen er korrekt.

3 min - Özil får en god mulighet og kommer alene med keeper, men avslutningen blir for svak og Gomes redder enkelt.

1 min - Alonso slår en god pasning bak forsvaret til Spurs, men ballen går forbi alle og til utspill fra keeper.

1 min - Real Madrid tar avspark og kampen er i gang.

Lagoppstilling Tottenham (4-4-1-1): Gomes - Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Huddelstone, Modric, Bale - van der Vaart - Pavlyuchenko.

Innbyttere: Cudicini, Bassong, Kaboul, Jenas, Kranjcar, Sandro, Defoe.

Lagoppstilling Real Madrid (4-2-3-1): Cassilas - Ramos, Carvalho, Albiol, Arbeloa - Alonso, Khedira - Ronaldo, Özil, Marcelo - Adebayor.

Innbyttere: Adan, Garay, Kaka, Granero, Di Maria, Benzema, Higuain.

Dommer: Nicola Rizzoli (ITA)

Real Madrid vant enkelt 4-0 i den første kvartfinalen og har med det et meget godt utgangspunkt foran dagens kamp.

Tottenham på sin side må kaste alle mann i angrep fra første spark og satse på en tidlig scoring.

Vinneren av dagens oppgjør møter Barcelona i semfinalen. Det er med andre ord stor sannsynlighet for at det er duket for et "El Clasico".

Schalke 04 og Inter møtes i den siste kvartfinalen og vinneren fra det oppgjøret møter Manchester United i semifinalen.

Følg Schalke 04 - Inter her

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.