NRK Meny
Normal

Flytter landskamp ut av Oslo

Norge skal ikke spille sin neste hjemmekamp på Ullevaal, opplyser Norges Fotballforbund.

Daniel Braaten og Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred (t.v.) gratulerer målscorer Daniel Braaten i VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Island på Ullevaal stadion.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi er muntlig enige med en motstander om å spille en vennskapskamp 19. november. Og den kampen kommer ikke til å bli spilt i Oslo, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til VG.

15. og 19. november er det internasjonale kampdatoer.

Norge ønsker å spille treningskamp disse datoene, og ifølge NFF ligger det an til en bortekamp 15. november.

19. november ønsker man å flytte kampen til et annet sted i landet. Det er foreløpig ikke bestemt hvor kampen skal spilles.

Ifølge NFF er det snakk om en europeisk motstander på «ålreit nivå». Navnet vil bli offentliggjort om kort tid, men ifølge BBC kan det være snakk om Skottland.

– Grunnen til at vi velger å legge kampen utenfor Oslo er todelt. Det handler både om at vi har en cupfinale like etter og at vi ønsker å gi folk andre steder i landet en mulighet til å se landslaget, sier Graff til avisen.

Interessen for landslagets hjemmekamper har vært synkende den siste tiden. Mot Island tirsdag møtte knapt 7000 tilskuere opp for å følge Norge. Det er det laveste i en kvalifiseringskamp med Norge på 21 år.

I tillegg var nesten 3000 av tilskuerne på Ullevaal islendinger.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.