Flod om Allardyce-forhandlinger: – Penger gikk andre veier enn vi ville

Tidligere fotballagent Per A. Flod beskriver forhandlingene med West Ham-manager Sam Allardyce i 2011 som en av de vanskeligste overgangene han har gjort.

Flod og Carew

Advokat og tidligere fotballagent Per A. Flod forhandlet med Sam Allardyce rundt West Ham-overgangen til John Carew i 2011. Her fra Gardermoen i 2007 etter at Carew var klar for franske Lyon.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Jeg forhandlet direkte med Sam Allardyce da John Carew gikk til West Ham i 2011. Så jeg er ikke fryktelig overrasket, sier Per A. Flod til NRK om avsløringene rundt England-manager Sam Allardyce.

FILES-FBL-WC-2018-ENG-ALLARDYCE

I TRØBBEL: England-manager Sam Allardyce.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Allardyce er i kjempetrøbbel etter at avisa The Telegraph har avslørt opptak der England-manageren gir råd om hvordan man omgår landets overgangsregler.

Flere spår at 61-åringen får sparken etter bare to måneder i jobben.

– Var ikke begeistret

Advokat Per A. Flod var John Carews agent gjennom hele hans lange og begivenhetsrike karriere.

I 2011 var Carew på utlån fra Aston Villa til Stoke, da manager Sam Allardyce og West Ham kom på banen og ville ha den norske angriperen til klubben.

Men Flod forteller at han var ukomfortabel med hva som skjedde under overgangen.

– Det var åpenbart penger som skulle til noen som åpenbart ikke burde fått det, sier Flod og utdyper:

– Det kom inn mennesker i den overgangen som jeg ikke hadde kontroll på. Det var én faktor. Det er for så vidt en av de vanskeligste overgangene jeg har hatt. Det ble gitt innspill underveis som ikke var «alright». Og det var ikke på den måten jeg ønsket at det skulle være. Jeg følte at det var ute av kontroll en periode. Og det var åpenbart at det satt mennesker utenom systemet som øvde innflytelse på overgangen. Og penger som gikk andre veier enn vi ville, sier Flod til NRK.

– Ferdig dersom du varsler

– Fikk du noen opplysninger om hvem denne tredjeparten kunne være?

– Det ble tatt kontakt med meg fra en person, som jeg ikke har lyst til å si navnet på, som opptrådde veldig annerledes, og som plutselig skulle være med. Og salæret mitt, som var avtalt, ble plutselig halvert underveis på grunn av at det var andre som skulle ha penger, sier Flod, og opplyser at overgangen ble gjennomført rett og slett fordi han selv gikk med på å halvere salæret sitt.

– Jeg vil ikke hevde at Allardyce selv fikk penger her. Men det var en overgang med elementer som jeg var svært lite komfortabel med, fortsetter Flod.

– Tenkte noen gang på å varsle noen om det som skjedde?

– Det er sånn i denne bransjen at når du opererer som agent, og fortsatt skal jobbe i et marked, og i det øyeblikket man går ut og varsler noen, så er du ferdig. Så det var ikke tema for meg, sier Flod, som nå har gitt seg som fotballagent.

Advokaten var også leder for den norske agentforeningen i mange år.

– Oppfordrer til regelbrudd

Tore Pedersen

ALVORLIG: Fotballagent Tore Pedersen kan ikke skjønne hvordan Sam Allardyce kan overleve i England-jobben.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Allardyce har også tidligere blitt anklaget for korrupsjon i løpet av sin managerkarriere.

Ifølge en BBC-dokumentar skal han ha tjent penger på overgangen til keeperen Ali Al-Habsi fra Lyn til Bolton i 2006.

Allardyce nektet for å ha mottatt penger under bordet, og en uavhengig gransking fant ingen bevis for at noe ulovlig hadde skjedd.

Fotballagent Tore Pedersen tror derimot Allardyce er ferdig som England-sjef etter avsløringene.

Allardyce selv har ennå ikke kommentert saken.

– Dette er selvsagt alvorlig. Jeg kan ikke skjønne hvordan han kan overleve i denne jobben nå, sier Pedersen til NRK.

– Hvorfor er dette alvorlig?

– Når du bryter reglene så er det alvorlig, så enkelt er det. Og når du i tillegg oppfordrer til å bryte reglene, så er det alvorlig, sier Tore Pedersen, som selv ikke har forhandlet med Sam Allardyce rundt noen overgang.

Fotballnyheter