NRK Meny
Normal

Svensk eliteseriekamp avbrutt etter flaskekasting mot spiller

En supporter kastet en gjenstand i brystet på Gbenga Arokoyo i Allsvenskan-kampen mellom Mjällby og Kenneth Høies Djurgården IF mandag. Dommeren avbrøt kampen etter hendelsen.

Arokoyo truffet av flaske

Gbenga Arokoyo holdt seg til brystet i smerte etter å ha blitt truffet av en av gjenstandene som ble kastet ut på banen. Like etter ble kampen avbrutt.

Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX SWEDEN

Hendelsen skjedde etter at gjestene Mjällby tok ledelsen etter 37 minutter. Robin Strömberg hadde sendt ballen i nettmaskene bak hjemmelagets norske keeper, Kenneth Høie.

Da bortelaget feiret scoring, ble det kastet gjenstander inn på banen mot de feirende spillerne. Både flasker og frukt ble kastet, og en pære skal ha truffet Gbenga Arokoyo i brystkassen.

Spilleren ble liggende nede med tydelig smerter. Arokoyo fikk rast hjelp av lagets helsepersonell, og kom seg etter hvert på beina igjen. Han gikk rett bort til dommeren og viste frem hvor han hadde blitt truffet.

– Jeg ble truffet av en frukt. Det gjorde veldig vondt. Det kjentes ut som en sten, sier Arokoyo ifølge Aftonbladet.

Full forvirring

Etter å ha konferert med sine meddommere, valgte hoveddommer Tobias Mattsson å sende spillerne av banen etter episoden.

Over 20 minutters venting senere ble det bestemt at kampen ble avbrutt. Dette skjedde til stor pipekonsert fra publikum på arenaen i Stockholm.

– Det er en innkastet gjenstand som treffer en spiller. I dette tilfellet var det en frukt, en pære, som traff spilleren, sa dommeren på pressekonferansen etter kampen ifølge Expressen.

– Idioter ødelegger festen

Formann i Djurgården IF, Tommy Jacobsson, var svært lite fornøyd etter hendelsen.

– Det kjennes bare bittert. Det er veldig mange som har jobbet hardt før denne premierekampen. Så er det noen idioter som ødelegger hele festen, sier han ifølge Expressen etter at klubben ikke fikk fullført sin første hjemmekamp for sesongen.

– Vi har interesse av å finne den eller de personene som kastet inn gjenstandene. Vi skal gjøre alt for å finne det ut, sier han.

Mer bråk tidligere

Supporterbråk er ikke et ukjent problem i svensk fotball. På tampen av sist sesong valgte Malmø å overnatte på hemmelig sted av frykt for motstanderlagets, AIK, supportere.

Tidligere har det også vært supporterbråk mellom AIK og Djurgårdens supportere. Bråkmakere har kastet kraftige kinaputter, flasker og stein mot motstandernes supportere.

I 2011-sesongen var det også flere skandaler, blant annet da en supporter løp inn på banen og angrep HIFs keeper. Flere tiltak har vært diskutert for å stoppe bråket, blant annet å opprette et bråkmakerregister eller endre aldersgrensen på ståplasser.

Södertälje

Under en kamp i 2011 ble en dommer truffet da en publikummer kastet en kinaputt inn på banen.

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Fotballnyheter