NRK Meny
Normal

FK Haugesund satte Sandnes Ulf på plass

Sandnes Ulf scoret det første målet på besøk i nordfylket, men FK Haugesund satte Sandnesgaukene på plass med tre mål og tre poeng.

FK Haugesund - Sandnes Ulf

Haugesundspillerne jubler etter 1-1 målet i eliteseriekampen mellom FKH og Sandnes Ulf på Haugesund Stadion søndag.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund vartet opp med offensiv, underholdende fotball da de slo Sandnes Ulf med 3-1 i eliteserien søndag.

– Vi hadde to enorme sjanser, så guttene stod på til siste slutt, men det ble for tøft. Vi får gjort lite med det røde kortet nå, men det var synd, sa Sandnes Ulf sin trener Asle Andersen til CMore etter kampslutt.

– Vi spiller ikke en spesielt god kamp. Vi sliter med å finne den rette miksen og det rette laget. Vi er glade for å vinne igjen, men har mye å gå på, sa FKH-trener Jostein Grindhaug etter kampslutt til CMore.

Sandnes Ulf drømmeåpnet

Det var Sandnes Ulf som kom best i gang i Haugesund.

Etter kun to minutter vant Sandnes Ulf et innkast høyt oppe på banen. Det utnyttet de lyseblå optimalt. Steinthor Thorsteinsson ble spilt gjennom på venstre kant, og fikk slått ballen inn til Fredrik Torsteinbø, som bredsidet ballen i mål bak Per Morten Kristiansen i FKH-buret.

Men ledelsen varte ikke lenge.

Kun fem minutter senere, i kampens syvende minutt smalt Haugesunds egen brasilianer ballen i mål. Daniel Bamberg skøyt i en bue gjennom muren, og ballen traff Marius Helle, før den gikk i mål.

FKH overtok kampen

Etter utligningen var det hjemmelaget som overtok kampen. Et kvarter før pause tok også de blå fra nordfylket ledelsen. Bamberg slo en flott corner som Dusan Cvetinovic banket inn mellom hendene på Sean McDermott i Sandnes Ulf-målet.

Like før pause ble bortelaget fra Sandnes redusert til ti mann etter at Henrik Furebotn fikk direkte rødt kort for å ha gått inn i en takling med knottene først.

Et kvarter før slutt punkterte FK Haugesund kampen. Daniel Myrestam spilte fram Tor Arne Andreassen inne på kanten i sekstenmeteren. Andreassen gjorde en skuddfinte og la tilbake til Myrestam, som skjøt utagbart i mål.

Cvetinovic viktig for FKH

Dusan Cvetinovic har blitt en viktig tilvekst i Haugesund-laget. Han kom til klubben som Bosman-spiller, og i sin annen opptreden headet serberen inn 2-1-scoringen rette før det var spilt en halvtime av matchen.

Den 24-årige midtstopperen har tidligere spilt for Vaduz (Liechtenstein) og Grasshoppers (Sveits). Sammen med Umaru Bangura har Haugesund fått på plass et bunnsolid midtstopperpar.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.