NRK Meny
Normal

Semb om at fire av fem topplag er ute av cupen: – Det er for mange

Av de fem øverste lagene i eliteserien, er det kun Rosenborg som er fortsatt med i cupen. Toppfotballsjef Nils Johan Semb synes det er skuffende.

Fire av fem topplag ute av cupen

Syv av seksten eliteserielag er ute av cupen før fjerde runde, deriblant topplagene Aalesund, Strømsgodset og Brann (de utslåtte eliteserielagene er merket i rødt).

Foto: NTB Scanpix

Nils Johan Semb

Nils Johan Semb skulle ønske flere topplag tok seg videre i cupen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er for mange topplag som er ute. At noen eliteserielag ryker ut er greit, men fire av fem topplag er for mye. Det er ikke positivt, sier Semb til NRK.

Onsdag forsvant Viking, Hønefoss, Brann og Aalesund ut av cupen, og tidligere har serieleder Strømsgodset, Sandnes Ulf og Sarpsborg 08 også blitt slått ut.

– Dette sier noe om nivået

Dermed er hele sju eliteserielag ute av cupen før vi har kommet til 4. runde. Skulle Start ryke ut mot Flekkerøy torsdag, vil det være den dårligste cupinnsatsen av eliteserielagene siden 1962, skriver VG.

– Det er skuffende. I tredje runde vet topplagene at det kan komme cupbomber. Om man ser på hvor det smalt, er det kamper man kunne forutsett at eliteserielagene ville få skikkelig kamp. Dette visste man i kampforberedelsene, sier han.

– Hva forteller dette oss om norsk toppfotball?

– Det forteller noe om nivået, og at forskjellene mellom divisjonene ikke er så store som de burde være. Da ville flere eliteserielag vært videre.

– Kan fort gå på en smell

De mange cupbombene møtes imidlertid ikke med skepsis overalt. Blant Rosenborg-supporterne øynes det nå en etterlengtet cupfinale.

– Det er ikke tvil om at det er greit å bli kvitt de øverste lagene på tabellen, de skal jo være de beste, sier leder for Kjernen, Kenneth Kjelsnes, til NRK.no.

For RBK-fansen er cupen veldig viktig.

– Det er ti år siden forrige finale for oss, så en cupfinale hadde vært veldig fint. Vi var en gang et finalelag, men det har blitt en stund siden, sier han.

Han nekter likevel å ta lett på lagene som er igjen.

– Cupen er ikke noe lettere for oss. Vi kan lett gå på en smell vi også, selv om vi skal være gode nok til å slå de fleste som er igjen, sier Kjelsnes.

(Les videre under bildet)

Kjernen

Kjernen håper naturligvis på Rosenborgs første cupfinale på ti år.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Vi må satse på cupen

Molde er trolig også et av de sterkeste lagene som fortsatt er med.

Til tross for sin meget beskjedne tabellplassering, nest siste plass, har de regjerende dobbeltmestrene vist gryende form den siste tiden.

– Det er jo cupen vi må satse på i år. Det ser dårlig ut i serien. Skal vi vinne en tittel, må det bli cupen, sier leder for supporterklubben Tornekrattet, Oddmund Bjerkeset, til NRK.no.

– Hvordan ser du på mulighetene etter alle cupbombene?

– Cup er som kjent cup. Det er umulig å spå, men det er muligheter for alle lag. Det er heller ikke alltid at eliteserielagene er de vanskeligste å slå.

– Ikke noe kvalitetstegn

Begge supporterlederne støtter Nils Johan Sembs syn, om at flere topplag ideelt sett burde tatt seg videre.

– Dette sier oss vel at nivåforskjellene har blitt mindre. De under eliteserien har blitt bedre, mens eliteserien kanskje også mangler litt på kvalitet, sier Kjernens Kenneth Kjelsnes.

– Det er ikke noe kvalitetstegn for eliteserien akkurat. Men som man sier: Innsats slår kvalitet. Og lag fra lavere divisjoner har hevet seg et par hakk når de kommer til cupen, sier Tornekrattets Bjerkeset.

Foruten Molde og Rosenborg, er følgende eliteserielag klare for cupens 4. runde: Vålerenga, Lillestrøm, Odd, Sogndal, Tromsø og Haugesund – samt Start om de slår Flekkerøy onsdag.

– Det kommer til å bli en morsom cupfinale med gode lag i år også, konkluderer Nils Johan Semb.

De øvrige lagene er: Bodø/Glimt, Alta, Mjøndalen, Ranheim, Bryne, Flekkerøy/Start, Kongsvinger/HamKam og Stabæk/Fredrikstad.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.