NRK Meny
Normal

VM-finalearenaen «druknet» på en halvtime: – Vi er urolige

Storslåtte Maracana stadion er langt fra ferdigstilt før prøve-VM skal arrangeres til sommeren. Enorme regnbøtter skaper nå ytterligere hodebry for arrangørene.

– Hvis du ser på bildene, kommer du til å bli urolig, sier FIFAs generalsekretær Jerome Valcke til Daily Mail.

Og bildene taler sitt tydelige språk: Med 90 millimeter regn på en knapp halvtime, står både anlegg og gravemaskiner sunket i regnmasser.

Se bildene fra Maracana øverst i artikkelen.

– Skaper store problemer

Onsdag skulle FIFA egentlig inspisere den mektige arenaen i Rio de Janeiro, som etter planen skal stå ferdig i midten av april, men vannmassene gjorde at inspektørene måtte snu på hælen.

– Det er viktig å holde tidsfristen slik at vi får testet arenaene før prøve-VM. I mai er det for sent, og det kommer til å skape store problemer for FIFA, for VM og for Brasil, sier Valcke.

Maracana er én av seks stadioner som skal stå ferdig til prøve-VM 15. - 30. juni.

Stadionet ble opprinnelig bygd for VM i 1950, og har siden vært rekonstruert flere ganger.

– Ingen fare

Selv om FIFA frykter at regnet kan skape anleggsproblemer frem mot sommeren, er myndighetene i Rio de Janeiro overbevist om at alt vil gå som planlagt.

– Vi har tatt tak i problemene og arbeidet blir ikke forstyrret på grunn av dette, sier en talsperson om regnet, ifølge Aftonbladet.

Og brasilianerne er godt vant med regn på denne tiden av året: De fleste steder i Brasil har en årsnedbør på 1000-2000 mm, og det meste faller ned i regntiden fra januar til mai, ifølge Store Norske Leksikon.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.