NRK Meny
Normal

FIFA gransker Jim Solbakken: – Ingen dramatikk, sier Siem

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) undersøker flere spilleroverganger der agenten Jim Solbakken har vært involvert, melder TV 2.

Jim Solbakken

Jim Solbakken er en omstridt fotballagent, og blir nå etterforsket av FIFA

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix

FIFA har tatt granskingen av saken, etter at Norges Fotballforbund oversendte den dit. NFF har nemlig ikke lov til å granske overganger som er internasjonale.

– Men det er ingen dramatikk i dette. Det er standard prosedyre. NFF har kun mulighet til å se på nasjonale overganger, mens FIFA må vurdere de internasjonale opp mot sitt regelverk. Dette er saker vi selv sendte til FIFA for en tid tilbake. Det er gammelt nytt, sier NFFs generalsekretær Siem til NRK.

Solbakken granskes etter flere medieoppslag den siste tiden, der han blir beskyldt for å sitte på begge sider av bordet samtidig ved fotballoverganger.

NFFs generalsekretær Kjetil Siem bekrefter dette overfor TV 2. Han sier at når FIFA har tatt tak i det, er de de som styrer.

– Vi kan ikke velge å la være, sier Siem til VG.

Nå venter NFF på FIFAs konklusjon.

– Jeg snakket med FIFA for noen dager siden, og etter det jeg forstår skal de komme med en uttalelse i løpet av 14 dager, sier Siem.

Solbakken selv ønsker granskingen velkommen.

– Jeg er glad for at NFF og FIFA ser på alle overgangene mine. Det er slik det skal være, og utover det har jeg ingen kommentar, sier Jim Solbakken i en sms til NRK.

Skrev om dobbelrolle i Diouf-overgang

Solbakken har hele tiden hevdet at han aldri er dømt for ulovligheter ved spilleroverganger. Men i 2012 ble han dømt av FIFA til en bot på 10.000 sveitserfranc (ca 65.000 kroner) for ulovligheter i forbindelse med Brede Hangelands overgang fra FC København til Fulham.

I høst skrev også fotballbladet Josimar detaljert om Solbakkens rolle i overgangen for Mame Biram Dioufs overgang fra Molde til Manchester United i 2009. De mener å kunne dokumentere at Solbakken da representerte flere av partene, noe som er forbudt i henhold til FIFAs regelverk.

Avviste hjelp i Nordtveit-handel

For en ukes tid siden fortalte tidligere FK Haugesund-leder Ingolf Steensnæs om at de hadde avvist et forslag fra Solbakken i forbindelse med Håvard Nordtveits overgang til Arsenal i 2007.

– Vi var ganske harde, og viste til regelverket der det står at slikt ikke er lov, sa Steensnæs til TV 2.

Kjetil Siem har orientert Solbakken om granskingen.

– Jeg har fortalt ham at vi er nødt til å bruke den tiden det tar, og at vi ønsket å se på absolutt alt. Det sa han seg enig i, sier Siem.

Solbakken har konsekvent tilbakevist alle anklagene. Han har også varslet søksmål mot Josimar.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.