NRK Meny
Normal

FFK til semifinalen etter målfest

Da kampen så ut til å gå mot straffespark, dukket Etzaz Hussain opp og smelte ballen i stolpen og inn fra 25 meter. FFK slo Molde 3-2 og er klar for semifinalen.

- Jeg var vel noe heldig, men det var vidunderlig å se den ballen gå inn, sa matchvinneren etter kampen.

Dette avsluttet en merkelig kamp der de fleste målene kom mot spillets gang og snudde alt oppned. Molde kan bare skylde på seg selv for tapet etter et nesten utrolig sjansesløseri i andre omgang.

- Jeg er skuffet over tapet, men vi spille regentlig godt. Vi var heldig med pauseledelsen, men vi spiller godt, alt i alt. Vi er bare uheldig, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Han var sindig i sine uttalelser etter tapet.

- Vi er fornøyd med prestasjonen. Vi hadde kanskje fortjent noe bedre, men vi tapte. Jeg ønsker Fredrikstad lykke til, sier Solskjær.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Video Fredrikstad vant kvartfinalen

Her avgjør Fredrikstads Etzaz Hussain kvartfinalen.

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune måtte terke svetten etter den måkrike kampen.

– Det var en påkjenning. Når det ender som det gjør er det selvfølgelig fantastisk deilig, sier han.

– Vi spilte en veldig bra 37 minutter av første omgang og styrer alt, så får vi en trøkk inn mot pause. Da handlet alt om fortsatt å ha troen på det vi holder på med, og det var ingen grunn til at vi ikke kunne gå ut og snu kampen etter pause, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Video Intervju med trenerne

Her er trenernes reaksjoner etter NM-kvartfinalen.

Magnus Wolf Eikrems første mål for Molde like før pause så ut til å bli vendepunktet i kampen som Fredrikstad til da hadde dominert.

Sjelden har ett spark på ballen snudd en kamp trill rundt slik måte som Eikrems frispark fem minutter før pause på Fredrikstad stadion søndag ettermiddag.

Men så skjedde nesten det motsatte etter pause. Molde var best, kontrollerte og skapte sjanser. Og FFK utliknet og sikret ekstraomganger.

Det var hjemmelaget som kjørte over serielederne i første omgang, scoret og skapte sjanser.

Så fikk Molde frispark på noen og tjue meters hold. Magnus Wolf Eikrem klinket til, lavt over muren og ned i keepers høyre hjørne. 1-1 helt ut av det blå. Og deretter ble det bare Molde.

Video: Se Eikrems frisparkmål her:

Video Eikrem utliknet

Magnus Eikrem utlignet for Molde.

Flott ledermål

Serielederne begynte riktignok best, men hjemmelaget tok raskt over. Og da de tok ledelsen etter et kvarter, var det etter et nydelig angrep med mange involverte.

Mads Hansen og Andreas Landgren spilte seg sammen gjennom forsvaret, før Hansen sendte fram backen Joachim Thomassen på venstresiden. Thomassen la tilbake fra dødlinja, og der var Celso Borges som ekspederte ballen hardt i mål.

Video Borges med første målet i kvartfinalen

Borges med første målet i kvartfinalen.

Men så mok Eikrems utlikninmg fem minutter før pause, og da endret kampen helt plutselig karakter.

Nå var det Molde som presset høyt og skapte sjanser, og som fikk mål igjen, bare fire minutter seinere.

Den begynte med at FFK mistet ballen på midten. Joshua Gatt snappet den, satte fart framover og fikk gå helt fritt. Han leverte til Matias Mostrøm som sendte ivei et skudde som hadde vært enkelt, hadde det ikke vært for at det traff Jørgen Horn og falt ned foran Claude Angan like ved bortre stolpe. Angan hadde det enkelt med å sette inn 2-1.

Video Angan førte Molde i ledelsen

Davy Claude Angan sørget for at Molde gikk til pause i 2-1 ledelse.

Burde punktert kampen

Molde fortsatte kjøret etter pause, og burde ved flere anledninger punktert kampen. Spesielt Claude Angan var ved flere anledninger svært nær scoring. Vanligvis effektive Molde leverte etter hvert et skikkelig sjansesløseri - det var til tider smått utrolig at kampen ikke var avgjort lenge før slutt.

Men verken Angan eller noen andre Molde-spillere fikk tellende resultater. Mot slutten kom Fredrikstad inn i kampen igjen, og hjemmelaget begynte å skape sjanser. Ikke minst fordi midtstopper Jørgen Horn ble byttet ut med offensive Alexander Ruud Tveter. Det betalkte seg nesten umiddelbart.

- Ja, vi fikk igjen for det. Så spørs det hvordan det går i nye 30 minutter. Vi kan ikke gjøre annet enn å peise på, sa FFK-trener Tom Freddy Aune til NRK før ekstraomgangene.

Ti minutter før slutt spilte Borges flott gjennom Amin Askar, som satte ballen lavt inn i lengste hjørnet. 2-2 og like langt.

Video: Se Amin Askars utlikningsmål som ga ekstraomganger:

Video 2-2 mellom Fredrikstad og Molde

Amin Askar sørget for 2-2 og ekstraomganger mellom Fredrikstad og Molde.

Det snudde kampbildet igjen. Nå var det Fredrikstad som kjørte på for seiersmålet.

Likevel var det Molde som var centimetre fra avgjørelse. Etter tre av de fire tilleggsminuttene avsluttet Johsua Gatt et Molde-angrep med å trille ballen i stolpen fra kort hold. Men det endte 2-2, og kampen gikk til ekstraomganger.

De to slitne lagene så ut til å gjøre seg klar til ekstraomganger da Hussain bestemte seg for å smelle til. Helt ut av det blå ble det 3-2. Da hadde ikke Molde tid eller krefter til å komme tilbake.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.