FFK reddet plassen

Fredrikstad var effektive mens Lyn var ineffektive i oppgjøret på Ullevaal Stadion. Det førte til at Fredrikstad endelig fikk tre poeng borte.

Mihàly Tòth
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Fredrikstad var effektive mens Lyn var ineffektive i oppgjøret på Ullevaal Stadion. Det førte til at Fredrikstad endelig fikk tre poeng borte.

 

Mihàly Tòth
Foto: POPPE, CORNELIUS / SCANPIX

Etter 12 bortekamper, nesten en hel sesong, fikk Fredrikstad endelig sin første borteseier i den svært viktige kampen mot Lyn. Dermed er muligheten til å klare seg i Tippeligaen stor. Fredrikstad har en viss rutine når det gjelder kampen for å unngå nedrykk, men det begynte dårlig mot Lyn på Ullevaal.

Lyn var best i store deler av den første omgangen og etter 20 minutter gikk laget opp i ledelsen. Rasmus Daugaard slo et frispark rett i tverrliggeren. Jo Tessem var våken og headet inn returen.

Effektive Fredrikstad

I minuttene etter dominerte Lyn, og det var lite som tydet på at dette skulle bli Fredrikstads dag. Men etter ca en halv time bråvåknet bortelaget og kom på flere angrep. Etter 31 minutter var Simen Brenne sist på ballen da Fredrikstad utliknet. Om det ikke var fortjent, så var det i alle fall effektivt.

Etter hvert tok Lyn over kampen igjen, og særlig Espen Hoff skapte mange problemer for Fredrikstad-forsvaret på Lyns venstre kant. Likevel, hjemmelaget viste seg fra en ineffektiv side og klarte ikke å gjøre det som var nødvendig for å score. Samtidig var det også et par tvilsomme situasjoner som kunne ha gitt hjemmelaget straffe.

Gavmilde Lyn-forsvarere

Etter 59 minutter viste Lyn-forsvaret seg fra en tvilsom side. Midtstopperne rotet det til slik at innbytteren Mihaly Tóth kunne ta med seg ballen inn i sekstenmeteren. Han lobbet over en utrusende keeper og fikk til slutt satt ballen i nettet.

Fredrikstad var best etter scoringen og forsøkte å kontrollere seieren inn mot slutten. Likevel hadde Lyn sine muligheter, men hjemmelaget hadde ikke effektiviteten på sin side. Det hadde bortelaget som til slutt kunne juble for en meget viktig seier.

 

 

 

 

Fotballnyheter