NRK Meny
Normal

FFK nærmer seg fornyet kontrakt

Fredrikstad tok et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt etter nedsablingen av Odd Grenland fredag kveld.

Ole Jørgen Halvorsen

Ole Jørgen Halvorsen scoret FFKs første mål etter knapt 10 minutters spill.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fyldig kampreferat: Fredrikstad - Odd Grenland 4-2

– Dette var utrolig deilig. Vi er veldig fornøyd, sier FFK-kaptein Jørgen Horn til MAX.

De røde og hvite fra plankebyen ga seg ikke før de hadde satt fire baller inn bak Odd-keeper André Hansen.

Da hjalp det lite for Odd at Adem Güven og Simen Brenne satte inn to trøstemål i sluttminuttene.

Tre mål i første omgang

Målrushet startet allerede etter 10 minutter. Ole Jørgen Halvorsen banket inn 1-0 fra 14 meters hold og sendte de få fremmøtte på Fredrikstad Stadion til himmels.

Hjemmepublikummet skulle imidlertid få mer å juble for i løpet av første omgang. Etter 34 minutter skrudde Nenad Sreckovic et frispark over alle i feltet og rett i mål til 2-0.

To minutter på overtid av omgangen avgjorde Martin Pusic kampen da han knuste Odd-stopper Fredrik Semb Berge i luften og headet inn Fredrikstads tredje mål.

– Vi fikk en i trynet med en gang, og slipper inn alt for lette mål. Ikke bra, oppsummerte Odd-kaptein Morten Fevang til MAX etter kampen.

Odd slo tilbake

Foruten målene produserte ikke Fredrikstad mange sjanser i kampen, men etter 67 minutters spill var Ole Jørgen Halvorsen igjen dødelig effektiv.

Trond Amundsen

Trond Amundsen var tydelig lettet etter de tre poengene mot Odd Grenland.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

25-åringen avsluttet en kontring med å banke nok en ball i nettet til 4-0.

Odd Grenland slo tilbake både en og to ganger, men verken Adem Güvens hodestøt etter 77 minutter eller Simen Brennes gode enkeltprestasjon etter 85 minutters spill kunne forhindre FFK-seier - en seier av det svært viktige slaget.

– Jeg følte kampen var avgjort før Odd scoret sine to mål. Vi hadde gjort jobben vår, og det var deilig, sier en svært hes FFK-trener Trond Amundsen.

Seieren gjør at Fredrikstad klatrer forbi Sandnes Ulf og overtar kvalifiseringsplassen på tabellen. Og opp til Sogndal på sikker plass er det bare ett poeng.

– Seieren var nødvendig, men jeg tror vi i hvert fall trenger tre poeng til, sier FFK- treneren, som denne uken varslet at han ikke blir hovedtrener i klubben neste sesong.

– Vi har fått et mye sterkere håp. Nå er vi på kvalifiseringsplass og får håpe resultatene går vår vei i resten av runden.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter