NRK Meny
Normal

Fevang sendte Odd videre

Morten Fevang ble kampens store spiller da Odd-Grenland slo Viking 2-1 på hjemmebane.

Thomas Myhre
Foto: Eriksen, Per-Åge / SCANPIX

Nett-TV: Se intervjuet med Fevang

Les: NRKSport.no fulgte Odd - Viking

Odd kom tilbake etter en kontroversiell dommeravgjørelse og fortsetter jakten på sitt 13. cupgull.

Gull verdt

Morten Fevang ble hentet hjem til Skien før høstsesongen fra Odense. Det kan vise seg å være gull verdt for Odd både i kampen om å overleve i eliteserien og i jakten på klubbens 13. cupgull.

Fevang som vant den danske cupen med Odense 17. mai i år var dominerende i luften og fungerte tidvis både som høyreving og spiss for Odd.

Avgjorde

Rett før pause stanget Fevang inn utligningen for Odd, før han etter 65 minutter avgjorde kampen til Odds fordel.

Fevang var den eneste på banen for Odd i oppgjøret mot Viking som spilte cupfinalen i 2000. Den gang vant Skiens-laget for øvrig 2-1 over Viking.

Selv om Odd sikret seg avansement fikk de en tøff start.

Dommeren  i fokus

Da en halvtime var spilt på den nye stadion i Skien fikk Viking frispark på 18 meter. Nicolai Stokholm tok fart og skøyt rett i muren. Alle spillerne på banen så ut til å fortsette spillet, men dommer Tom Henning Øvrebø pekte på straffemerket til store protester fra hjemmepublikummet.

Dommer Tom Henning Øvrebø
Foto: Eriksen, Per-Åge / SCANPIX

Øvrebø hadde tydeligvis sett at ballen traff albuen til Odds tsjekkiske spiss Zbynek Pospech. Avgjørselsen kan virke streng, da det så ut som Pospech kun prøvde å dekke ansiktet.

Hadde avgjørelsen fått avgjørende betydning ville den sikkert blitt diskutert i Skien, men nå som Odd er i semifinalen spørs det om det er noen som bryr seg i det hele tatt.

Gammel helt tilbake

Ti år etter at han sist spilte kamp for Viking var Thomas Myhre tilbake for siddisene.

Det har vært et etterlengtet comeback fra Myhre, spesielt etter hendelsene i Tyrkia, hvor Vikings nye keeper gjorde seg fullstendig bort.

Myhre gjorde en god jobb for Viking i oppgjøret mot Odd og kan ikke lastes for noen av skåringene.

Men det spørs om han får tilbake plassen på landslaget etter at Rune Almenning Jarstein storspilte på andre siden av banen og var sterkt delaktig i Odds triumf.

Fotballnyheter