NRK Meny
Normal

Endelig scoret Ronaldo

Tre minutter før slutt i storseieren mot Nord-Korea scoret Ronaldo for første gang på 12 landskamper.

NRKsport.no fulgte kampen: Portugal - Nord-Korea

Det så ut som superstjerne Cristiano Ronaldo måtte gå målløs av banen for 12. gang på rad, men ettter at han satte inn 6-0-scoringen i det 87. minuttet kommer det ikke til å bli snakket mer om den statistikken.

Hva synes du om kampen? Diskuter nederst i saken!

– Målet mitt var merkelig, men jeg er lykkelig. Mål er mål, og det er ikke lett å score sju i en VM-kamp. Jeg må trekke fram hele laget, som spilte fantastisk i dag, sa Ronaldo.

Portugiserne sikret seg trolig også avansement fra gruppe G.

Ronaldo var også hjernen bak det meste av det offensive portugisiske spillet, leverte en målgivende pasning og hadde i tillegg et knallhardt skudd traff tverrliggeren.

- Dette var en bra forestilling, fine mål og bra holdning. Vi trengte en kamp som denne for å styrke både motivasjon og selvtillit, sa en fornøyd portugisiske landslagstreneren, Carlos Queiroz, etter kampen.

Portugal kunne gå til pause med en 1-0-ledelse etter en relativt jevnspilt 1. omgang, men da lagene kom på ut igjen etter hvilen så det ut som det bare var et lag på banen.

Ronaldo og Co. raidet opp det ene flotte angrepet etter det andre, og det gav også resultater.

Sju magiske minutter

I løpet av sju minutter punkterte Portugal kampen med tre scoringer. Simao Sambrosa satte inn 2-0 etter at han ble vakkert framspilt av målscorer Raul Meireles, Hugo Almeida nikket inn 3-0 etter vakkert innlegg av Coentrao og Tiago avsluttet trippelen etter forarbeid av Ronaldo.

Liedson økte til 5-0 ti minutter før full tid etter en klar forsvarsfeil, mens Ronaldo litt heldig satte inn 6-0. Han utnyttet dårlig forsvarsspill og fikk kranglet med seg ballen etter duellen mot målvakten. Selve avslutterjobben ble dermed enkel i det åpne målet.

Tiago fastsatte sluttresultatet til 7-0.

Følg NRKsport på Facebook.

Tok ansvar

Nord-Korea viste både mot Brasil og i 1. omgang i dag at de kan spille jevnt med gode motstandere, men i 2. omgang hadde svimle nordkoreanere mer enn nok med å forsvare seg mot lekne portugisere. For første gang ble en VM-kamp direktesendt på TV i Nord-Korea, men resultatet ble nok ikke som de hadde håpet på.

Les: Fotballfeber i Nord-Korea

Den nordkoreanske treneren Kim Jong-hun ville ikke skylde på spillerne tok det fulle ansvaret etter tapet.

- Spillerne våre gjorde det de kunne, men taktikken vår gjorde at vi ikke klarte å stoppe angrepene deres. Derfor scoret de mange mål, foklarte Kim.

Exit Svennis

Portugal har nå mer en en fot i åttedelsfinalen. Før den siste gruppekampen mot Brasil har de tre poeng å ni mål å gå på i forhold til Elfenbenskysten som må slå utslåtte Nord-Korea. Sven-Göran Erikssons tid som trener for Elfenbenskysten kan dermed være talte.

Fotballnyheter