Hopp til innhold

Endelig scoret Ronaldo

Tre minutter før slutt i storseieren mot Nord-Korea scoret Ronaldo for første gang på 12 landskamper.

NRKsport.no fulgte kampen: Portugal - Nord-Korea

Det så ut som superstjerne Cristiano Ronaldo måtte gå målløs av banen for 12. gang på rad, men ettter at han satte inn 6-0-scoringen i det 87. minuttet kommer det ikke til å bli snakket mer om den statistikken.

Hva synes du om kampen? Diskuter nederst i saken!

– Målet mitt var merkelig, men jeg er lykkelig. Mål er mål, og det er ikke lett å score sju i en VM-kamp. Jeg må trekke fram hele laget, som spilte fantastisk i dag, sa Ronaldo.

Portugiserne sikret seg trolig også avansement fra gruppe G.

Ronaldo var også hjernen bak det meste av det offensive portugisiske spillet, leverte en målgivende pasning og hadde i tillegg et knallhardt skudd traff tverrliggeren.

- Dette var en bra forestilling, fine mål og bra holdning. Vi trengte en kamp som denne for å styrke både motivasjon og selvtillit, sa en fornøyd portugisiske landslagstreneren, Carlos Queiroz, etter kampen.

Portugal kunne gå til pause med en 1-0-ledelse etter en relativt jevnspilt 1. omgang, men da lagene kom på ut igjen etter hvilen så det ut som det bare var et lag på banen.

Ronaldo og Co. raidet opp det ene flotte angrepet etter det andre, og det gav også resultater.

Sju magiske minutter

I løpet av sju minutter punkterte Portugal kampen med tre scoringer. Simao Sambrosa satte inn 2-0 etter at han ble vakkert framspilt av målscorer Raul Meireles, Hugo Almeida nikket inn 3-0 etter vakkert innlegg av Coentrao og Tiago avsluttet trippelen etter forarbeid av Ronaldo.

Liedson økte til 5-0 ti minutter før full tid etter en klar forsvarsfeil, mens Ronaldo litt heldig satte inn 6-0. Han utnyttet dårlig forsvarsspill og fikk kranglet med seg ballen etter duellen mot målvakten. Selve avslutterjobben ble dermed enkel i det åpne målet.

Tiago fastsatte sluttresultatet til 7-0.

Følg NRKsport på Facebook.

Tok ansvar

Nord-Korea viste både mot Brasil og i 1. omgang i dag at de kan spille jevnt med gode motstandere, men i 2. omgang hadde svimle nordkoreanere mer enn nok med å forsvare seg mot lekne portugisere. For første gang ble en VM-kamp direktesendt på TV i Nord-Korea, men resultatet ble nok ikke som de hadde håpet på.

Les: Fotballfeber i Nord-Korea

Den nordkoreanske treneren Kim Jong-hun ville ikke skylde på spillerne tok det fulle ansvaret etter tapet.

- Spillerne våre gjorde det de kunne, men taktikken vår gjorde at vi ikke klarte å stoppe angrepene deres. Derfor scoret de mange mål, foklarte Kim.

Exit Svennis

Portugal har nå mer en en fot i åttedelsfinalen. Før den siste gruppekampen mot Brasil har de tre poeng å ni mål å gå på i forhold til Elfenbenskysten som må slå utslåtte Nord-Korea. Sven-Göran Erikssons tid som trener for Elfenbenskysten kan dermed være talte.

Fotball

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP