Ferguson: - De siste årene har det ikke gått så bra

Manchester United har ikke vunnet på Stamford Bridge på de 10 siste forsøkene. Skjer det i mesterligakvartfinalen i kveld?

Sir Alex Ferguson

Manchester United-manager Alex Ferguson håper på et godt utgangspunkt før returkampen.

Foto: Matt Dunham / Ap

Fernando Torres

Fernando Torres har så langt ikke startet nedbetalingen av de 500 millionene han kostet Chelsea.

Foto: Tom Hevezi / Ap

Følg direkte:

Følg Chelsea - Manchester United

Følg direkte: Målkalas på Camp Nou

Statistikken taler i Chelseas klare favør når de tar imot Manchester United onsdag kveld. Seks seirer og fire uavgjort er fasiten etter de ti siste kampene mellom lagene på Stamford Bridge.

- Vi pleide å få resultater der, men i de siste årene har det ikke gått så bra selv om vi mange ganger har spilt bra, sa Manchester United-manager Alex Ferguson på pressekonferansen før kampen.

Hvordan tror du at kampen på Stamford Bridge ender? Diskuter nederst i saken!

Gode minner

Det er ikke første gang Manchester United møter et annet engelske lag i cupspillet i mesterligaen, og Ferguson håper at de kan ta med seg noe av erfaringen de fikk med seg da de slo ut Arsenal i semifinale for to år siden.

- Det forandrer ikke holdningen vi har for å vinne kamper, men vi ønsker å få med oss et bra resultat hjem, og hvis vi i tillegg får en slags fordel tror jeg det blir vanskelig å slå oss i returoppgjøret på vår egen hjemmebane.

Ferguson har også gode minner fra mesterligafinalen mot Chelsea i Moskva for tre år siden, men han mener at den kampen har liten relevans for kveldens oppgjør.

- Det er alltid sårt for et lag å tape på straffesparkkonkurranse, men jeg tror ikke at spillerne går og tenker på hevn. Slike ting går raskt ut av hodet på en, sier Ferguson.

Ikke avgjort i London

Chelsea-boss Carlo Ancelotti er også fullstendig klar over at onsdagens kamp bare er et av to oppgjør. Han tror heller ikke at det hele vil bli avgjort i London.

- Vi er klar over at dette går over 180 minutter, og vi er klar over at det vil bli avgjort på Old Trafford, men det er helt klart at det blir viktig for oss å få en bra start på hjemmebane, sa Carlo Ancelotti.

Han håper dermed å bringe klubben et skritt nærmere mesterligatittelen som klubbeier Roman Abramovitsj har drømt om siden han kjøpte bedriften i 2003.

Torres på topp

Ancelotti har bestemt seg for å gi Fernando Torres fornyet tillit i Chelsea-angrepet selv om spanjolen ikke har scoret et eneste mål siden rekordovergangen fra Liverpool i januar.

- Vi har sett at Torres spiller bra for laget. Han har ikke scoret, og er selvfølgelig ikke fornøyd med situasjonen selv heller, men han får en ny mulighet i onsdagens kamp, sa Ancelotti.

Chelsea slo Manchester United 2-1 i Premier League for fem uker siden etter at David Liuz og Frank Lampard snudde kampen i London-lagets favør.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Drømmestart for Tjelmeland

  IK Start har hatt en noe tøff åpning i 1. divisjon, men i dag løsnet det skikkelig for sørlendingene.

  I Sindre Tjelmelands første kamp som Start-trener knuste de til slutt stakkars Grorud, og vant 4-1.

  Det var Martin Ramsland som åpnet ballet, og satte første omgangs eneste scoring.

  Men i andre omgang ble det skikkelig ketchup-effekt, og Sebastian Buch, Kristoffer Tønnessen og Eirik Schulze sørget for 4-0 med et kvarter igjen å spille.

  Oscar Aga sikret et trøstemål for Grorud da det var fem minutter igjen av kampen.

  Det har vært en spesiell uke for gultrøyene. De har for det første sparket Joey Hardarson. I tillegg trakk Atle Roar Håland seg som sportssjef i klubben.

  Start ligger nå på 7. plass i 1. divisjon, med fire poeng bak HamKam i tet.

  Fredrikstad gikk på et surt 2-3-tap mot Ull/Kisa, så nå kan HamKam skaffe seg et forsprang.

  Eliteserien i fotball 2020. KBK- Start (3-2)
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Haavi scoret fire

  Emilie Haavi var i fyr og flamme og scoret fire mål mot Klepp. Kampen endte til slutt 1-5, og det var Mimmi Löfwenius Veum som satte den siste scoringen for LSK Kvinner.

  Marie-Yasmine D'Anjou scoret 1-1 for Klepp, men det holdt altså ikke for rogalendingene.

  LSK står med full pott i Toppserien etter fire kamper, mens Klepp står med seks poeng.

  Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)
  Foto: Ryan Kelly / NTB
 • Maalen ferdig i Ranheim

  Svein Maalen slutter som trener i 1. divisjonsklubben Ranheim. Avgjørelsen ble offentliggjort kun noen timer før tirsdagens hjemmekamp mot Raufoss.

  Avgjørelsen om å avslutte samarbeidet med Maalen bekreftes på Ranheims nettsider.

  – Jeg har hatt utrolige år i Ranheim og hatt gleden av å gi mitt bidrag til at klubben har gått fra å være en liten underdog til å bli en klubb som kan konkurrere med de største i norsk fotball, sier han.

  Svein Maalen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP