NRK Meny
Normal

Ferguson: - De siste årene har det ikke gått så bra

Manchester United har ikke vunnet på Stamford Bridge på de 10 siste forsøkene. Skjer det i mesterligakvartfinalen i kveld?

Sir Alex Ferguson

Manchester United-manager Alex Ferguson håper på et godt utgangspunkt før returkampen.

Foto: Matt Dunham / Ap

Fernando Torres

Fernando Torres har så langt ikke startet nedbetalingen av de 500 millionene han kostet Chelsea.

Foto: Tom Hevezi / Ap

Følg direkte:

Følg Chelsea - Manchester United

Følg direkte: Målkalas på Camp Nou

Statistikken taler i Chelseas klare favør når de tar imot Manchester United onsdag kveld. Seks seirer og fire uavgjort er fasiten etter de ti siste kampene mellom lagene på Stamford Bridge.

- Vi pleide å få resultater der, men i de siste årene har det ikke gått så bra selv om vi mange ganger har spilt bra, sa Manchester United-manager Alex Ferguson på pressekonferansen før kampen.

Hvordan tror du at kampen på Stamford Bridge ender? Diskuter nederst i saken!

Gode minner

Det er ikke første gang Manchester United møter et annet engelske lag i cupspillet i mesterligaen, og Ferguson håper at de kan ta med seg noe av erfaringen de fikk med seg da de slo ut Arsenal i semifinale for to år siden.

- Det forandrer ikke holdningen vi har for å vinne kamper, men vi ønsker å få med oss et bra resultat hjem, og hvis vi i tillegg får en slags fordel tror jeg det blir vanskelig å slå oss i returoppgjøret på vår egen hjemmebane.

Ferguson har også gode minner fra mesterligafinalen mot Chelsea i Moskva for tre år siden, men han mener at den kampen har liten relevans for kveldens oppgjør.

- Det er alltid sårt for et lag å tape på straffesparkkonkurranse, men jeg tror ikke at spillerne går og tenker på hevn. Slike ting går raskt ut av hodet på en, sier Ferguson.

Ikke avgjort i London

Chelsea-boss Carlo Ancelotti er også fullstendig klar over at onsdagens kamp bare er et av to oppgjør. Han tror heller ikke at det hele vil bli avgjort i London.

- Vi er klar over at dette går over 180 minutter, og vi er klar over at det vil bli avgjort på Old Trafford, men det er helt klart at det blir viktig for oss å få en bra start på hjemmebane, sa Carlo Ancelotti.

Han håper dermed å bringe klubben et skritt nærmere mesterligatittelen som klubbeier Roman Abramovitsj har drømt om siden han kjøpte bedriften i 2003.

Torres på topp

Ancelotti har bestemt seg for å gi Fernando Torres fornyet tillit i Chelsea-angrepet selv om spanjolen ikke har scoret et eneste mål siden rekordovergangen fra Liverpool i januar.

- Vi har sett at Torres spiller bra for laget. Han har ikke scoret, og er selvfølgelig ikke fornøyd med situasjonen selv heller, men han får en ny mulighet i onsdagens kamp, sa Ancelotti.

Chelsea slo Manchester United 2-1 i Premier League for fem uker siden etter at David Liuz og Frank Lampard snudde kampen i London-lagets favør.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.