– Alle vil vente at de skal være en mirakelkombinasjon

Alex Ferguson hyller sin nye stjerneduo etter tirsdagens mesterligaoppvisning, men avslører ikke hvordan han vil bruke Robin Van Persie og Wayne Rooney sammen på banen videre.

Cleverley, Van Persie, Rooney

Robin van Persie og Wayne Rooney sørget sammen for Manchester Uniteds to mål mot CFR Cluj tirsdag.

Foto: Vadim Ghirda / Ap

Sir Alex Ferguson

Alex Ferguson lar motstanderne få fundere på hvordan han vil bruke stjerneduoen sammen fremover.

Foto: Jon Super / Ap

Tirsdag kveld kom øyeblikket Manchester United-supporterne har ventet på. Wayne Rooney og Robin van Persie var begge i startoppstilling mot CFR Cluj. Sammen fikset de to begge Uniteds mål, og snudde kampen til seier.

Manager Alex Ferguson var storfornøyd og full av gode ord om sin nye stjerneduo etter kampen.

– Den beste kvaliteten hos begge, er at de kan snu en kamp. Det er det viktige, sier Ferguson ifølge Reuters.

Skaper forventninger

United-manageren vil ikke si så mye om hvordan de to angrepsvåpnene skal brukes i posisjoner sammen på banen fremover. Det må motstanderne selv spekulere i.

Men at tirsdagens innsats har skapt forventninger, er ikke manageren i tvil om.

– Alle vil vente at de skal være en mirakelkombinasjon, sier Ferguson.

Mens United sliter med skader på flere forsvarsspillere, ser det langt lysere ut i den andre enden av banen.

– Styrken i laget vårt nå er definitivt de offensive posisjonene. Vi har gode alternativer med Wayne, Shinji (Kagawa), Van Persie, (Danny) Welbeck og (Javier) Hernandez, sier han.

Matchvinner-typer

FBL-ENG-PR-MAN UTD-VAN PERSIE

Robin Van Persioe har funnet seg godt til rette i Manchester United etter sommerens overgang, men håper å komme med flere målgivende pasninger.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Selv om Ferguson har mange spillere å velge mellom i offensive roller, tror han Van Persie og Rooney blir avgjørende fremover - sammen eller hver for seg.

– Det betyr egentlig ikke noe om de kombinerer seg imellom, men det er deres evne til å avslutte angrep som er avgjørende. Vi har et par virkelige toppspillere som kan avslutte og endre en kamp, sier han.

– Det andre målet var fantastisk. Det var en god pasning fra Wayne. Jeg trodde han slo den for langt foran Robin, men farten han satt mot ballen og touchen han fikk var fantastisk, sier Ferguson.

Ønsker flere målgivende

Van Persie scoret begge Uniteds mål etter målgivende fra Rooney. Nederlenderen håper rollene kan byttes om senere.

– Det handler ikke bare om mål, jeg vil også ha flere målgivende. Jeg vil forbedre meg der. Jeg er på gang, men jeg skulle ønske jeg kunne gjøre det enda bedre, sier han ifølge Reuters.

Han takket lagkamerat Rooney for det gode samarbeidet etter kampen.

– Det er første gangen vi startet sammen, og begge var veldig fornøyd med det. Vi gjorde de sammen, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Jens Petter Hauge koronasmittet

  Jens Petter Hauge har testet positivt for koronavirus, opplyser AC Milan på sine hjemmesider. Keeperen Gianluigi Donnarumma skal også være smittet, men ingen av de smittede skal ha noen symptomer.

 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ødegaard framleis ute

  Martin Ødegaard er ikkje med i Real Madrid-troppen i meisterligakampen mot Borussia Mönchengladbach. Trenar Zinédine Zidane har tatt ut 21 spelarar til kampen på tysdag. Det er no ti dagar sidan klubben opplyste om at nordmannen hadde pådratt seg ein leggskade. Det er framleis uvisst når han er speleklar igjen.

  Nations league fotball, Norge - Nord-Irland (1-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Sørloth vil legge bråket bak seg

  Alexander Sørloth og landslagssjef Lars Lagerbäck har snakket ut om situasjonen som er oppstått etter forrige landslagssamling, og partene er nå enige om å legge saken bak seg. Det melder Norges Fotballforbund.