Hopp til innhold

– Han reiste seg og ville ta meg

Sir Alex Ferguson forteller om en fly forbannet David Beckham før og etter det verdenskjente «sko-sparket».

Beckham

Her er David Beckham (midten) og sir Alex Ferguson på treningsfeltet før mesterligakampen mot Barcelona i 1999. United vant både Premier League og mesterligaen denne sesongen, hvor Ole Gunnar Solskjær scoret karrierens viktigste mål i finalen mot Bayern München. Til venstre står Dennis Irwin.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

David Beckham

Dette er ett av flere bilder som viser kuttet David Beckham fikk etter krangelen med sir Alex Ferguson.

Foto: IAN HODGSON / REUTERS

I 2003 ble David Beckham truffet av en fotballsko etter en opphetet diskusjon i Manchester United-garderoben.

Bildene av Beckham med kutt over øyet gikk verden rundt. Nå avslører sir Alex Ferguson hvordan han opplevde det verdensberømte sammenstøtet.

– Han var cirka 12 fot unna meg. David bannet og svor, og jeg gikk mot ham og sparket til en haug med fotballsko. Én av disse traff ham rett over øyet. Han reiste seg og ville ta meg, men lagkameratene ba ham sette seg ned. Dette var Davids siste sesong i United, og hans arbeidsvilje hadde vært fallende, skriver Ferguson, ifølge BBC.

– Ble større enn klubben

På pressekonferansen tirsdag presiserte den tidligere manageren at han fortsatt har stor respekt for sin tidligere elev.

– Jeg har ikke vært for kritisk til David Beckham i boken. Han er et ikon for alle unger i verden. Jeg liker ham. Han er en fantastisk type. Men David ble til slutt større enn klubben Manchester United og Alex Ferguson. Du kan ikke ha en spiller som overtar garderoben. Det var dødsstøtet for ham.

Ferguson ga seg som Manchester United-manager i vår. Det skjedde etter godt og vel to meget suksessrike tiår i klubben.

Rooney-bråk

Skotten skapte overskrifter før han gikk av ved å hevde at Wayne Rooney hadde bedt om å forlate klubben. Det samme slår han fast i boken.

Dagen etter at United vant ligagullet skal Rooney ha kommet inn på Fergusons kontor og bedt om en overgang. 27-åringens fysiske form var et tema i løpet av sesongen og gjorde at han ble utelatt fra laget, ifølge den daværende manageren.

Ferguson gir også mye spalteplass til Ole Gunnar Solskjær, som han hyller som en fantastisk fotballspiller og menneske.

Boken «My Autobiography» legges ut for salg torsdag. Den er ventet å bli en salgstreffer av de sjeldne. Den nå 71 år gamle skotten var en institusjon i britisk og internasjonal fotball i en årrekke.

Ferguson har flere ganger sagt at comeback er helt uaktuelt.

Fotball

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund