Ferdinand: – United ender topp tre

Rio Ferdinand (36) er overbevist om at hans gamle klubb er gode nok for en topp tre-plassering i den pågående Premier League-sesongen.

Rio Ferdinand

OVERBEVIST: Eks-United-stopper Rio Ferdinand har stor tro på sine tidligere lagkamerater.

Foto: Nick Potts / Ap

– Når du ser hvordan de spiller nå, er jeg sikker på at de klarer topp tre. Og de skal definitivt ta seg til mesterligaen (topp fire). I tillegg tror jeg de kan karre med seg en av cupene, sier Rio Ferdinand til Sky Sports.

Seks seire på de siste sju – det er fasiten før Louis van Gaals og hans stjernespekkede mannskap i dag sparker i gang den hektiske juleperioden i Premier League.

Følg «boxing day» på NRK.no: 10 PL-kamper fra kl 13.45!

Møter tøff motstand

Dagens motstander er Newcastle, laget som sist sesong overrasket stort med å vinne 1-0 på Old Trafford. Men denne gangen møter «The Magpies» et United-lag i flytsonen.

Etter en horribel sesongstart (verste siden 1986/87) har United klatret til 3.-plass på tabellen, ett poeng foran West Ham som følger like bak. Ferdinand, med 12 år som United-stopper bak seg, tror klubben blir værende blant topp tre – og kanskje klatrer enda høyere enn hva de er nå.

– Sånn som de spiller nå, hvem vet? De kan klatre helt opp til første- og andreplassen. De skal i hvert fall klare mesterligaplass med god margin, tror Ferdinand.

Les fotballskribent Haugstads kommentar: – United har hatt flaks

– Vi skal bygge et fort

United er i øyeblikket sju poeng bak serietoer Manchester City og 10 poeng bak Chelsea helt på toppen.

Og merk: United er gode på «boxing day». Laget har vunnet ti 2. juledagkamper på rad.

– Vi skal bygge et fort på Old Trafford. Vi er allerede godt i gang, sier lagets manager Louis van Gaal før dagens kamp.

– Målet er fortsatt å vinne serien når vi kommer til mai. Vi vil alltid streve etter å være best, fortsetter han.

Tror du United klarer medalje? Del din mening i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter