NRK Meny
Normal

Ferdinand gir seg på landslaget

Rio Ferdinand (34) vil slippe yngre krefter til og setter sluttstrek for sin egen landslagskarriere.

Rio Ferdinand

Etter 81 kamper med flagget på brystet gir Rio Ferdinand seg på landslaget.

Foto: MARKUS LEODOLTER / Afp

Det melder Det engelske fotballforbundet på sine hjemmesider. 34-åringens landslagskarriere stopper dermed på 81 kamper.

– Etter å ha tenkt mye, har jeg bestemt meg for at dette er den rette tiden for meg til å gi meg med internasjonal fotball, sier Ferdinand.

– I en alder av 34 år, føles det riktig for meg og tre til side og la yngre spillere slippe til. Det tillater meg å konsentrere meg om klubbkarrieren, sier Manchester United-spilleren.

Stolt

Ferdinand var ikke med i troppen til EM-sluttspillet i fjor, men ble tatt ut til VM-kvalifiseringskampene i mars. Da meldte han forfall.

Ferdinand debuterte for landslaget i 1997, og ble med det den gang den yngste forsvarsspilleren som spilte for England.

– Jeg har alltid vært veldig stolt over å spille for England. Jeg vil ønske Roy og laget alt det beste for fremtidige turneringer, sier 34-åringen.

– Laget ser bra ut og det er tilstrømning av unge, talentfulle spillere som lover godt for fremtiden, sier forsvarsspilleren.

– Spesiell spiller

Landslagstrener Roy Hodgson omtaler Ferdinand som en spesiell spiller i den engelske landslagshistorien.

– Å ha vært kaptein for landslaget, å ha spilt i tre VM og scoret i en av dem, utmerker ham i en spesielle gruppe av spillere, mener landslagstreneren.

– Jeg ønsker ham all lykke med klubbkarrieren, og jeg er sikker på at tidligere trenere han har spilt under og hver eneste England-supporter vil være med å takke ham for det han har gjort, sier han.

Fotballnyheter