Hopp til innhold

Norling etter Odd-tap: – Forstår at folk er skuffet over meg

Nedturen fortsetter for Bergens stolthet etter 1-0-tap for Odd. Brann-trener Rikard Norling får vondt i hjertet av at Brann er et bunnlag.

Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling var skuffet over lagets femte strake tap i Eliteserien. - Jeg forstår at folk er skuffet over meg, sier svensken.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rødtrøyene gikk på sitt femte strake tap, og er desidert sist i Eliteserien. Trener Rikard Norling ble møtt med hyllest og halleluja-rop da han ankom før seriestart. Nå frykter Brann-publikummet nedrykk og spør seg om svensken er rett mann for klubben.

– Jeg kan jo bare svare at jeg ønsker å jobbe i klubben. Men jeg forstår at mange er skuffet over meg, sier Norling til NRK etter nok en svak kamp på Brann stadion.

– Kan Brann bli et nedrykkslag i år?

– Jeg må si at det gjør mer vondt i hjertet når du stiller det spørsmålet nå - for vi ligger i bunnen av tabellen i eliteserien. Og det er overhodet ikke bra, og vi behøver å samle store krefter for å snu dette, fortsetter svensken i pressesonen på Brann stadion.

Man skal være forsiktig med bruken av ordet krise, men akkurat nå er det noe som ligner på akkurat krise i Bergen. Fortsetter laget den svake trenden ender sesongen med nedrykk.

– Det er ingen som innser alvoret mer enn de spillerne som sitter inne i garderoben her. Vi ønsker å spille bedre fotball en vi gjør her i dag, svarer Brann-kaptein Erlend Hanstveit.

Fortjent ledelse

Odd vant en fullt fortjent seier i regnværet i byen mellom de syv fjell etter scoring av finske Jarkko Hurme. Dermed klatret Odd opp på en tredjeplass på tabellen. Scoringen kom etter 29 minutter. Kaptein Jone Samuelsen sendte ballen videre til Hurme på 16-meter. Derifra plasserte forsvarsspilleren ballen i hjørnet - til høyre for Brann-keeper Piotr Leciejewski. Scoringen var finnens første mål i Odd-trøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jone Samuelsen

Odds midtbanestrateg Jone Samuelsen var nok en gang god på Odds midtbane. Her i duell med Erlend Hanstveit og Birkir Már Sævarsson.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Mangler selvtillit

Skiens-laget styrte store deler av kampen, og det er påfallende å se hva en strateg betyr for et lag i medgang. Odd har Jone Samuelsen. Han har vært en av Eliteseriens beste midtbanespillere denne sesongen. Og var nok en gang god sentralt på midten, som han har vært så mange ganger før i år.

Brann har verken en strateg eller sjef i noen av lagdelene. Erik Huseklepp burde vært den som gikk foran i Branns angrep, men den tidligere landslagsspilleren får ingenting til å stemme for tiden. Og du vinner ikke fotballkamper med spillere uten snev av selvtillit.

Skaper lite framover

Brann-publikummet, de få som kom, fikk se et tafatt Brann-lag på VMs åpningsdag. Laget skapte to sjanser i første omgang. Men da Huseklepp puttet ballen i mål hadde dommeren allerede avblåst for frispark på spisspartner Jacob Orlov. Fem minutter før pause ble Armin Askar stoppet i skuddøyeblikket da han fikk muligheten innenfor 16-meteren.

Gjorde endringer

I den andre enden av banen skapte Odd flere store sjanser. Og det var ikke ufortjent at laget gikk til pause med ledelse. Brann-trener Rikard Norling prøvde å gjøre grep i pausen. Stéphane Badji ble byttet inn for Kristoffer Haugen. Men skiftet gav ingen resultater. I stedet var tidligere Brann-spiller Bentley nær ved å øke Odds ledelse etter 52 minutter, men skuddet strøk like utenfor stolpen.

Større Brann-trykk

Rikard Norling satset offensivt på slutten og satte inn både 16 år gamle Håkon Lorentzen og Kristoffer Larsen i jakten utligning. Det gav laget bedre trykk fremover. 20 minutter før slutt sendte tidenes yngste målscorer i Eliteserien Orlov alene med Andre Hansen i Odd-buret. Men 4-millonersmannen fra Sverige sviktet i det avgjørende øyeblikket. Brann fortsatte den gode tendensen. Og Kristoffer Larsen fikk en brukbar mulighet, men skuddet fra 16 meter strøk over.

Men laget klarte ikke å opprettholde trykket på slutten. Dermed ble det nok et tap. Nå må Rikard Norling gjør grep i VM-pausen dersom dette ikke skal ende med et katastrofalt nedrykk til 1. divisjon.

– Jeg forstår naturligvis at fansen er frustrert og lei seg. Jeg kan bare si at jeg har de samme følelsene. Forskjellen er at jobben min er å se på de mulighetene som finnes for å snu dette, og hva vi kan gjøre for å treffe riktig, sier Rikard Norling.

Fotball

 • Manchester United ydmyket på hjemmebane

  Manchester United ble feid av banen mot Bournemouth og tapte 0-3 på eget gress.

  – Alt gikk galt. Vi leverte ikke som vi skulle. Vi manglet masse ting, sier United-kaptein Bruno Fernandes til Viaplay.

  Dermed tok Bournemouth sin første seier på Old Trafford noensinne. Samtlige av de ti foregående møtene i alle turneringer hadde endt med United-seier.

  Gjestene fikk en drømmestart i lørdagens kamp. Allerede før fem minutter, spilte Bruno Fernandes bort ballen på egen halvdel. Få sekunder senere hadde Bournemouth-spiss Dominic Solanke styrt inn ledermålet.

  Etter pause jaktet United på utligningen, men i stedet raknet det fullstendig bakover. Philip Billing og Marcos Senesi headet inn hvert sitt mål, og med et drøyt kvarter igjen ledet Bournemouth med tre.

  Gjestene kunne uansett juble for sin femte seier på de syv siste ligakampene, og tar steget opp på 13. plass i Premier League.

  United ligger på sjetteplass, ti poeng bak serieleder Liverpool før Premier League-lørdagen avsluttes med toppkampen mellom Arsenal og Aston Villa.

  Bruno Fernandes og flere Manchester United-spillere fortviler mot Bournemouth
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Hegerberg-scoring i Lyon-storseier

  Ada Stolsmo Hegerberg scoret sikkert inn et straffespark i Lyons 5-0-seier over Lille. Siden starten av november står hun med ti mål for klubb og landslag.

  Spissen doblet Lyons ledelse til 2-0 etter en snau halvtime. Det var Hegerbergs 251. scoring for Lyon.

  Hun ble tatt av banen etter 61 minutter i fredagens oppgjør.

  Forrige uke slo Hegerberg til med hattrick i Norges 4-0-seier over Portugal på Ullevaal stadion, men ble tatt av målløs i pausen i 1-2-tapet for Østerrike noen dager senere.

  Lyon har fortsatt til gode å avgi poeng i den franske toppdivisjonen. Fasiten er 30 poeng og målforskjell på 45-4 etter ti kamper. (NTB)

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Melkersen permanent til Strømsgodset

  Elias Hoff Melkersen (20) imponerte på utlån i Strømsgodset. Nå gjøres oppholdet permanent, og ifølge lokalpressen betaler klubben en rekordsum for ham.

  Trønderen ble en hit etter låneovergangen fra skotske Hibernian i august. Han startet samtlige tolv kamper for Godset og scoret fire mål i Eliteserien.

  – Det føles helt fantastisk å signere for Godset, sier Melkersen i en uttalelse på Godets nettsted.

  Den nye avtalen varer fram til høsten 2028. Drammens Tidende erfarer at kjøpet er det dyreste i Strømsgodsets historie, men går ikke nærmere inn på summen enn at den er «en god del lavere» enn 13 millioner kroner.

  Godsets dyreste kjøp har siden 2016 vært de fem millionene som ble betalt da Kristoffer Tokstad ble hentet fra Sarpsborg 08. (NTB/NRK)

  Elias Melkersen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Slik spilles 2. divisjon i 2024

  Norges Fotballforbund har satt opp avdelingene i 2. divisjon i fotball for menn i 2024.

  Hødd, Jerv og Skeid rykket ned fra 1. divisjon, mens Lysekloster, Eidsvold Turn, Viking 2, Eik Tønsberg, Strindheim og Follo har rykket opp fra 3. divisjon.

  Slik ser avdelingene ut i 2024:

  2. divisjon avd. 1: Arendal, Brann 2, Brattvåg, Eik Tønsberg, Fløy-Flekkerøy, Hødd, Jerv, Kvik Halden, Lysekloster, Notodden, Sotra, Vard Haugesund, Viking 2, Ørn Horten.

  2. divisjon avd. 2: Alta, Eidsvold Turn, Follo, Grorud, Junkeren, Kjelsås, Skeid, Stjørdals-Blink, Strindheim, Strømmen, Tromsdalen, Ullensaker/Kisa, Vålerenga 2.

  1.div OBOS Ligan Skeid - Fredrikstad
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Spillerflukt fra Aalesund etter nedrykket

  Aalesund har takket av sju spillere som ikke blir med klubben ned til 1. divisjon i 2024.

  Det opplyser klubben på sitt nettsted.

  Det har vært kjent en stund at AaFK-kaptein David Fällman skal flytte hjem til Sverige når kontrakten hans løper ut. Også Kristoffer Ødemarksbakken, Erlend Segberg, Ebiye Moses, Alexander Juel Andersen, Oscar Solnørdal og Christian Mork Breivik er på utgående kontrakter og søker nye karriereutfordringer.

  Lånespilleren Tobias Klysner, som var uheldig med skader og bare fikk én eliteseriekamp, blir heller ikke å se i den oransje drakten i 2024.

  AaFK opplyser at de ønsker de nevnte spillerne hell og lykke videre i karrieren.

  (©NTB)

  aalesund
  Foto: NTB
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.