Hopp til innhold

Norling etter Odd-tap: – Forstår at folk er skuffet over meg

Nedturen fortsetter for Bergens stolthet etter 1-0-tap for Odd. Brann-trener Rikard Norling får vondt i hjertet av at Brann er et bunnlag.

Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling var skuffet over lagets femte strake tap i Eliteserien. - Jeg forstår at folk er skuffet over meg, sier svensken.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rødtrøyene gikk på sitt femte strake tap, og er desidert sist i Eliteserien. Trener Rikard Norling ble møtt med hyllest og halleluja-rop da han ankom før seriestart. Nå frykter Brann-publikummet nedrykk og spør seg om svensken er rett mann for klubben.

– Jeg kan jo bare svare at jeg ønsker å jobbe i klubben. Men jeg forstår at mange er skuffet over meg, sier Norling til NRK etter nok en svak kamp på Brann stadion.

– Kan Brann bli et nedrykkslag i år?

– Jeg må si at det gjør mer vondt i hjertet når du stiller det spørsmålet nå - for vi ligger i bunnen av tabellen i eliteserien. Og det er overhodet ikke bra, og vi behøver å samle store krefter for å snu dette, fortsetter svensken i pressesonen på Brann stadion.

Man skal være forsiktig med bruken av ordet krise, men akkurat nå er det noe som ligner på akkurat krise i Bergen. Fortsetter laget den svake trenden ender sesongen med nedrykk.

– Det er ingen som innser alvoret mer enn de spillerne som sitter inne i garderoben her. Vi ønsker å spille bedre fotball en vi gjør her i dag, svarer Brann-kaptein Erlend Hanstveit.

Fortjent ledelse

Odd vant en fullt fortjent seier i regnværet i byen mellom de syv fjell etter scoring av finske Jarkko Hurme. Dermed klatret Odd opp på en tredjeplass på tabellen. Scoringen kom etter 29 minutter. Kaptein Jone Samuelsen sendte ballen videre til Hurme på 16-meter. Derifra plasserte forsvarsspilleren ballen i hjørnet - til høyre for Brann-keeper Piotr Leciejewski. Scoringen var finnens første mål i Odd-trøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jone Samuelsen

Odds midtbanestrateg Jone Samuelsen var nok en gang god på Odds midtbane. Her i duell med Erlend Hanstveit og Birkir Már Sævarsson.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Mangler selvtillit

Skiens-laget styrte store deler av kampen, og det er påfallende å se hva en strateg betyr for et lag i medgang. Odd har Jone Samuelsen. Han har vært en av Eliteseriens beste midtbanespillere denne sesongen. Og var nok en gang god sentralt på midten, som han har vært så mange ganger før i år.

Brann har verken en strateg eller sjef i noen av lagdelene. Erik Huseklepp burde vært den som gikk foran i Branns angrep, men den tidligere landslagsspilleren får ingenting til å stemme for tiden. Og du vinner ikke fotballkamper med spillere uten snev av selvtillit.

Skaper lite framover

Brann-publikummet, de få som kom, fikk se et tafatt Brann-lag på VMs åpningsdag. Laget skapte to sjanser i første omgang. Men da Huseklepp puttet ballen i mål hadde dommeren allerede avblåst for frispark på spisspartner Jacob Orlov. Fem minutter før pause ble Armin Askar stoppet i skuddøyeblikket da han fikk muligheten innenfor 16-meteren.

Gjorde endringer

I den andre enden av banen skapte Odd flere store sjanser. Og det var ikke ufortjent at laget gikk til pause med ledelse. Brann-trener Rikard Norling prøvde å gjøre grep i pausen. Stéphane Badji ble byttet inn for Kristoffer Haugen. Men skiftet gav ingen resultater. I stedet var tidligere Brann-spiller Bentley nær ved å øke Odds ledelse etter 52 minutter, men skuddet strøk like utenfor stolpen.

Større Brann-trykk

Rikard Norling satset offensivt på slutten og satte inn både 16 år gamle Håkon Lorentzen og Kristoffer Larsen i jakten utligning. Det gav laget bedre trykk fremover. 20 minutter før slutt sendte tidenes yngste målscorer i Eliteserien Orlov alene med Andre Hansen i Odd-buret. Men 4-millonersmannen fra Sverige sviktet i det avgjørende øyeblikket. Brann fortsatte den gode tendensen. Og Kristoffer Larsen fikk en brukbar mulighet, men skuddet fra 16 meter strøk over.

Men laget klarte ikke å opprettholde trykket på slutten. Dermed ble det nok et tap. Nå må Rikard Norling gjør grep i VM-pausen dersom dette ikke skal ende med et katastrofalt nedrykk til 1. divisjon.

– Jeg forstår naturligvis at fansen er frustrert og lei seg. Jeg kan bare si at jeg har de samme følelsene. Forskjellen er at jobben min er å se på de mulighetene som finnes for å snu dette, og hva vi kan gjøre for å treffe riktig, sier Rikard Norling.

Fotball

 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB
 • Rashford i bilulykke etter Burnley-seieren

  Manchester Uniteds Marcus Rashford var involvert i en bilkrasj etter seieren mot Burnley lørdag kveld.

  Ifølge Daily Star skal Rashford først ha tatt buss med laget til klubbens treningsfelt, før han krasjet å vei ut av treningsanlegget.

  På Instagram bekrefter Rashford at han kom uskadd fra ulykken og takker for fanens støtte.

  – Jeg har det bra, folkens. Takk for alle meldingene, skriver United-stjernen.

  Britain Soccer Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP