NRK Meny
Normal

Norling etter Odd-tap: – Forstår at folk er skuffet over meg

Nedturen fortsetter for Bergens stolthet etter 1-0-tap for Odd. Brann-trener Rikard Norling får vondt i hjertet av at Brann er et bunnlag.

Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling var skuffet over lagets femte strake tap i Eliteserien. - Jeg forstår at folk er skuffet over meg, sier svensken.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rødtrøyene gikk på sitt femte strake tap, og er desidert sist i Eliteserien. Trener Rikard Norling ble møtt med hyllest og halleluja-rop da han ankom før seriestart. Nå frykter Brann-publikummet nedrykk og spør seg om svensken er rett mann for klubben.

– Jeg kan jo bare svare at jeg ønsker å jobbe i klubben. Men jeg forstår at mange er skuffet over meg, sier Norling til NRK etter nok en svak kamp på Brann stadion.

– Kan Brann bli et nedrykkslag i år?

– Jeg må si at det gjør mer vondt i hjertet når du stiller det spørsmålet nå - for vi ligger i bunnen av tabellen i eliteserien. Og det er overhodet ikke bra, og vi behøver å samle store krefter for å snu dette, fortsetter svensken i pressesonen på Brann stadion.

Man skal være forsiktig med bruken av ordet krise, men akkurat nå er det noe som ligner på akkurat krise i Bergen. Fortsetter laget den svake trenden ender sesongen med nedrykk.

– Det er ingen som innser alvoret mer enn de spillerne som sitter inne i garderoben her. Vi ønsker å spille bedre fotball en vi gjør her i dag, svarer Brann-kaptein Erlend Hanstveit.

Fortjent ledelse

Odd vant en fullt fortjent seier i regnværet i byen mellom de syv fjell etter scoring av finske Jarkko Hurme. Dermed klatret Odd opp på en tredjeplass på tabellen. Scoringen kom etter 29 minutter. Kaptein Jone Samuelsen sendte ballen videre til Hurme på 16-meter. Derifra plasserte forsvarsspilleren ballen i hjørnet - til høyre for Brann-keeper Piotr Leciejewski. Scoringen var finnens første mål i Odd-trøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jone Samuelsen

Odds midtbanestrateg Jone Samuelsen var nok en gang god på Odds midtbane. Her i duell med Erlend Hanstveit og Birkir Már Sævarsson.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Mangler selvtillit

Skiens-laget styrte store deler av kampen, og det er påfallende å se hva en strateg betyr for et lag i medgang. Odd har Jone Samuelsen. Han har vært en av Eliteseriens beste midtbanespillere denne sesongen. Og var nok en gang god sentralt på midten, som han har vært så mange ganger før i år.

Brann har verken en strateg eller sjef i noen av lagdelene. Erik Huseklepp burde vært den som gikk foran i Branns angrep, men den tidligere landslagsspilleren får ingenting til å stemme for tiden. Og du vinner ikke fotballkamper med spillere uten snev av selvtillit.

Skaper lite framover

Brann-publikummet, de få som kom, fikk se et tafatt Brann-lag på VMs åpningsdag. Laget skapte to sjanser i første omgang. Men da Huseklepp puttet ballen i mål hadde dommeren allerede avblåst for frispark på spisspartner Jacob Orlov. Fem minutter før pause ble Armin Askar stoppet i skuddøyeblikket da han fikk muligheten innenfor 16-meteren.

Gjorde endringer

I den andre enden av banen skapte Odd flere store sjanser. Og det var ikke ufortjent at laget gikk til pause med ledelse. Brann-trener Rikard Norling prøvde å gjøre grep i pausen. Stéphane Badji ble byttet inn for Kristoffer Haugen. Men skiftet gav ingen resultater. I stedet var tidligere Brann-spiller Bentley nær ved å øke Odds ledelse etter 52 minutter, men skuddet strøk like utenfor stolpen.

Større Brann-trykk

Rikard Norling satset offensivt på slutten og satte inn både 16 år gamle Håkon Lorentzen og Kristoffer Larsen i jakten utligning. Det gav laget bedre trykk fremover. 20 minutter før slutt sendte tidenes yngste målscorer i Eliteserien Orlov alene med Andre Hansen i Odd-buret. Men 4-millonersmannen fra Sverige sviktet i det avgjørende øyeblikket. Brann fortsatte den gode tendensen. Og Kristoffer Larsen fikk en brukbar mulighet, men skuddet fra 16 meter strøk over.

Men laget klarte ikke å opprettholde trykket på slutten. Dermed ble det nok et tap. Nå må Rikard Norling gjør grep i VM-pausen dersom dette ikke skal ende med et katastrofalt nedrykk til 1. divisjon.

– Jeg forstår naturligvis at fansen er frustrert og lei seg. Jeg kan bare si at jeg har de samme følelsene. Forskjellen er at jobben min er å se på de mulighetene som finnes for å snu dette, og hva vi kan gjøre for å treffe riktig, sier Rikard Norling.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.