Fem talenter forlenger med Arsenal

Arsenal-manager Arsène Wenger har blitt kjent for å selge unna sine største stjerner. Nå ser pipen ut til å ha fått en annen lyd.

Arsenal-stjerner forlenger kontrakt

Alle disse Arsenal-unggutter blir værende i klubben. Fra venstre: Kieran Gibbs, Alex Oxlade-Chamberlain, Carl Jenkinson, Jack Wilshere og Aaron Ramsey.

Foto: NTB Scanpix

Jack Wilshere (20), Alex Oxlade-Chamberlain (19), Kieran Gibbs (23), Aaron Ramsey (21) og Carl Jenkinson (20) har alle underskrevet nye langtidskontrakter med Arsenal onsdag.

Arsene Wenger

Arsenal-manager Arsène Wenger kan smile, vel vitende om at flere av Englands største fotballtalenter blir værende i stallen hans.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Vi er veldig fornøyd med at disse fem spillerne har signert nye kontrakter, sier Arsène Wenger til klubbens egen hjemmeside.

Blant Englands største talenter

De fem ungguttene er alle sentrale brikker i årets Arsenal-utgave, og supporterne er nok sjeleglade for at klubben har klart å beholde dem.

Jack Wilshere er tilbake fra langtidsskade, og er ansett som et av Englands aller største midtbanetalenter. Oxlade-Chamberlain er bare 19 år, men har siden overgangen fra Southampton i 2011 vist prov på at han er en kommende stjerneving.

– Planen er å bygge laget rundt våre unge spillere, for at de skal utvikle talentet sitt i klubben. Jack (Wilshere journ.anm.) er den mest kjente av dem og lederen i gruppa, men de fire andre er også eksepsjonelle fotballspillere, og vi er kjempefornøyd med at alle fem har signert nye avtaler med oss, sier Wenger.

At Arsenal har beholdt sine beste spillere, har nemlig ikke vært historien de senere årene.

Stjerner forlater Wenger

Siden Arsenal herjet på fotballøya på slutten av 1990- og starten av 2000-tallet, har klubben slitt med å beholde sine største navn, og én etter én har stjernenavn forsvunnet ut dørene på Emirates Stadium.

Sist ut var kaptein Robin van Persie, som før sesongstart ble kjøpt opp av Manchester United - til Arsenal-supporternes store fortvilelse.

Andre navn som har forsvunnet fra Arsenal de siste årene er Samir Nasri, Alexandre Song, Gaël Clichy, Ashley Cole, Cesc Fabregas og Kolo Touré.

Ingen avklaring for Walcott

Theo Walcott

Selv om Walcott og Wenger krangler i kulissene, var tonen mellom dem meget god etter seieren over Reading på mandag.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Nå gjenstår det å se om Arsène Wenger klarer å overtale Theo Walcott, som står uten kontrakt ved sesongslutt, om å bli værende i klubben.

Landslagsturboen har ytret et ønske om klubbskifte i høst, ettersom han mistrives med å ikke få spille midtspiss på fast basis.

Mandag fikk han imidlertid ønsket oppfylt, og scoret ett av målene i 5-2-seieren over Reading.

– Det var veldig bra. Jeg har alltid sagt at han en dag vil spille der framme, og i kveld valgte jeg å sette ham der, sa Wenger etter kampen.

Både Manchester United og Manchester City skal være interessert i den lynraske angriperen, og en avklaring på Walcotts fremtid er ventet å komme i januar.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp