Fellah om europaliga-tabben: – Trodde det skulle ordne seg

Esbjerg har ikke klart å ordne opp i rotet som hindrer deres nye norske spiller europaliga-kamper.

Fellah

Esbjerg har bedt Mohammed Fellah om unnskylding for tabben. Bildet er fra da Fellah var Vålerenga-spiller.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Tidligere Vålerenga-spiller Mohammed Fellah trodde han skulle få være med på et europaliga-eventyr da hans nye danske klubb Esbjerg kvalifiserte seg til turneringen.

Slik gikk det ikke og nordmannen får ikke være med på torsdagens første gruppespillkamp mot Standard Liège i Belgia.

– Da jeg fikk vite om feilen var jeg ganske sikker på at det skulle ordne seg. Jeg trodde det var en liten feil som kunne rettes, men nå står jeg her i dag og det gikk ikke på plass. Hva kan jeg si?, sier Fellah til dansk TV 6.

Kanalen omtalte den noe spesielle episoden i sitt studio før torsdagens europaliga-runde.

Ikke meldt inn

For to uker siden ble det kjent at Esbjerg hadde glemt å føre opp Fellahs navn på listen over spillere som klubben ønsker å benytte i årets europaliga. Klubben håpet i det lengste å få rettet tabben, men klarte det ikke.

Fellah får derfor ikke spille europaliga før eventuelt etter gruppespillet. Da kan klubben registrere nye spillere, men i gruppe med Elfsborg, Salzburg og Standard Liège vil det være en overraskelse om danskene går videre.

– Jeg har full forståelse for at han synes det er en stor feil som har skjedd. Navnet hans har forsvunnet fra våre lister på uforklarlig vis. Det er en menneskelig feil, sier Esbjerg-direktør Søren Poulsen til den danske tv-kanalen.

– Alle kan gjøre feil

Fellah er skadet og ville antagelig uansett ikke spilt torsdagens kamp, men nå mister han altså også de fem neste kampene.

– Alle kan gjøre feil, sier han.

– De (klubben) har beklaget seg. Jeg kan ikke gjøre annet enn å glemme dette å konsentrere meg om ligaen og den hjemlige cupen.

24-åringen fra Oslo, som debuterte for Esbjerg 1. september, håper likevel på et lite mirakel.

– Jeg får pushe gutta så de gjør jobben og går videre fra gruppespillet, sier han med et smil.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Sarpsborg-profil skadet igjen

  Sarpsborg 08-forsvarer Jørgen Horn røk korsbåndet mot Rosenborg og blir ute i ni til tolv måneder, bekrefter eliteserieklubbens lege.

  Klubben fikk svar på MR-bildene mandag kveld etter skaden Horn pådro seg mot Rosenborg søndag.

  – Bildene viste dessverre at skaden var det verste det kunne være. Det fremre korsbåndet i kneet er røket. Dermed er Jørgen ute i ni til tolv måneder. Det er veldig trist, sier lege Chubaka Rubasha til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Horn kom til Sarpsborg 08 i 2018 og har hatt en bruddskade i ansiktet, et brudd i foten og en alvorlig ankelskade før denne korsbåndsskaden, opplyser SA.

  Jørgen Horn
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Øygarden låner Godset-spiller

  Mustapha Fofana (19) går fra Strømsgodset til Øygarden på lån ut sesongen.

  Fofana har slitt med sykdom denne sesongen og ikke fått noen minutter for Strømsgodset i Eliteserien i fotball.

  – Vi er veldige glade for at Fofana får dette utlånet. Mulighetene for spilletid er større i Øygarden enn hos oss akkurat nå, så dette er det riktige for hans utvikling videre. Vi håper han fortsetter utviklingen sin og ønsker han lykke til, sier sportssjef Jostein Flo til Godsets hjemmesider.

  Mustapha Fofana
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utestengt i 60 kamper for rasisme

  Start-supporteren som kom med rasistiske tilrop til Sandefjors Brice Wembangomo utestenges i 60 kamper. Det melder Start på sine nettsider.

  Hendelsen fant sted under lørdagens oppgjør mellom Start og Sandefjord på Sør Arena.

  – Jeg synes at det er rettferdig. Så er vi åpne for at mennesker kan gjøre en innsats for å endre seg. Vi har ikke lyst til å ha rasistiske ytringer på stadion, men vi vil heller ikke utestenge folk. Så hvis vi ser at det gjøres en jobb og at det endres holdning så er vi åpne for å se på dette igjen, sier daglig leder i Start, Christopher MacConnacher til Fædrelandsvennen.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB