Stabæk kjempet tappert

Men FC København ble for sterke.

FCKs Rezart Dabulla (t.v.) i duell med Stabæks Fredrik Berglund (t.h.)
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

FC København vant 3-1 mot Stabæk i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

Kampfakta FC København - Stabæk

FC København har tatt et godt skritt mot å være best i Skandinavia etter 3-1-seieren over Stabæk onsdag.

Etter nederlaget synes Stabæks vei mot mesterligaen å bli vel kronglete. Et dansk straffespark mot slutten av kampen ødela for bæringene. Dommeren pekte på straffesparkmerket etter hardt Pontus Segerström-spill og dømte et korrekt straffespark.

Med dansk 2-1-seier ville situasjonen sett lys ut for Stabæk som ville gått videre med 1-0 hjemme om en uke.

- Jeg er skuffet over dårlig uttelling på sjansene våre. Vi kunne scoret et par mål til, sier Stabæk-trener Jan jönsson til NRK.

Stabæks mål i 2. omgang kom ved Palmi Palmason fra spiss vinkel etter ikke spesielt bra dansk keeperspill. Det var på de store sjansene Stabæk misset mot Ståle Solbakkens menn i Parken onsdag kveld, og tidligere København-spiller Fredrik Berglund var arkitekt bak flere store Stabæk-sjanser som burde gitt scoring.

Gnistrende åpning

I løpet av 10 minutter i 1. omgang leverte Stabæk periodevis godt angreps-spill, men scoringen manglet i den gode Stabæk-perioden som kom etter en gnistrende åpning av hjemmelaget der ungguttene Thomas Rogne og Vegar Hedenstad var meget gode i Stabæk-forsvaret.

Med glimrende pasningsspill fosset danskene fram, men lagene gikk til pause med 1-0 til FCK etter at den tidligere Chelsea og Ajax-spilleren Jesper Grønkjær stusset et hjørnspark i mål.

Tverrliggeren


Etter en drøy halvtime i 1. omgang kom Palmi Palmason alene med keeper Jesper Christiansen etter elegant gjennomspill av Berglund. Like nøyaktig var innlegget til Daniel Nannskog som dundret ballen i tverrliggeren fra femmeteren. Like før mislyktes Nannskog alene med keeper, riktignok fra vanskelig vinkel.

I fjor hadde nok svensken scoret på en slik sjanse.

I stedet for Stabæk-jubel ødela danskene med 2-0 etter kontring av kjappe Cesar Santin som løp fra det som var av Stabæk-forsvarere. Målet ble kranglet inn via Atiba Hutchinson, keeper Jon Knudsen og stolpen.

Knudsen og midtstopper Morten Morisbak Skjønsberg var nok litt svake ved den scoringen.

Onsdag 5. august spilles returkampen på kunstgress og innendørs på Fornebu. For Ståle Solbakkens mannskap er det uvant, men deres utgangspunkt er best.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp