NRK Meny
Normal

Stang ut for Ståles FCK

Rubin Kazan vant 1-0 over FC København. Målet kom på straffespark på overtid av første omgang. Det kan gjøre FCKs vei til åttedelsfinalen vanskeligere.

Rubin får straffe mot FC København

Her skjer det: En FCK-spiller handser, og Rubin får straffe på overtid av 1. omgang

Foto: Viasat 4

FCK fikk sin store sjanse et snaut kvarter før full tid. Da smelte Dame N'Doye ballen i tverrliggeren på et praktskudd fra nærmere 20 meter. Så nær, men ikke nok.

Rubin hadde dominert kampen i de meget vinterlige forholdene i Kazan. Men russerne viste seg nokså hjelpeløse foran mål, og Ståle Solbakkens menn så ut til å holde nullen til pause.

Rubin mot FC København

FCK-spillerne kom ofte til kort mot russerne

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / Afp
Hands

Men på overtid dømte den engelske dommer Martin Atkinson straffe for noe som så ut som en hands inne i feltet. Christian Noboa satte ballen hardt i nettaket midt i mål 1.18 på overtid - omgangens siste spark.

Dommeren sto meget godt plassert og så noe de fleste andre ikke så før TV-reprisen fra forskjellige vinkler etterpå: At Jesper Grønkjær slo bort ballen med hånda.

- Det var veldig urutinert og unødvendig av Jesper i den situasjonen. Det var et kritisk tidspunkt for oss, sa Solbakken til dansk TV3.

Det gav Ståles lag et litt vanskeligere utgangspunkt enn de hadde tenkt seg da de gikk i garderoben.

Det var fortjent at hjemmelaget ledet ved pause. De hadde et klart overtak i banespillet, og slapp ikke danskene til i særlig grad. Med unntak av Cristian Bolanos' skudd høyt over etter et snaut kvarter, var ikke FCK i nærheten av å score før pause.

I andre omgang var FCK betydelig bedre i banespillet. Men Rubins solide forsvar har hatt god kontroll. Resultatet er en nokså sjansefattig kamp.

Stang ut

Men danskene var altså nær det poenget som ville ha gjort livet så mye lettere for Ståle Solbakkens lag. Jesper Grønkjær og N'Doye spilte seg fint fram, og N'Doyes avslutning i tverrliggeren hadde ikke Rubins keeper hatt sjanse på.

FC København fortsatte presset i kampens sluttminutter, men etter stolpeskuddet klarte de ikke å komme seg gjennom hjemmelagets solide forsvar.

Helt til et par minutter på overtid. Da satte Kenneth Zohore ballen rett på keeper fra god posisjon. Så var kampen slutt.

Måltørke

Rubin jubler over scoring

Rubin-spillerne jublet naturlig nok etter straffemålet

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / Afp

Rubin maktet imidlertid ikke å omsette overtaket i første omgang i nevneverdige sjanser. Og det er ikke uvanlig. På sine fire første kamper i gruppespillet har de bare scoret ett mål - på straffespark.

Fortsatt har de ikke scoret spillemål i årets gruppespill. Etter tapet i København i første kamp,har de spilt uavgjort tre ganger. Total målforskjell er 2-2.

Nå kom seieren som gjør at de fortsatt har sjanse til å gå videre.

Med ett poeng i Russland i kveld kunne Ståle Solbakkens FCK være nesten sikre på å gå til åttedelsfinalen i mesterligaen, som det første danske lag noensinne. Nå må de vente til siste runde om to uker.

Nå må de slå Panathinaikos hjemme i siste kamp for å være sikre.

Onsdag ettermiddag var det en stund tvil om kampen kunne spilles. Det var kuldegrader, snø og vind. Men da avsparktidspunktet nærmet seg, steg temperaturen såpass at dommeren fant det forsvarlig å sette kampen i gang.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.