Stabæk holdt unna for Lillestrøm

Stabæk klatrer seg vekk fra nedtrykksstriden etter at laget tok sin andre strake seier hjemme mot Lillestrøm.

Mikkel Diskerud

Mikkel Diskerud lobber elegant inn Stabæks andre mål.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Pontus Farnerud scoret mot LSK

Pontus Farnerud noterte seg både med scoring og målgivende mot LSK.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Stabæk - Lillestrøm 2-1

Det så stygt ut for de blaa tidligere i sommer. Laget slet med dårlig flyt, slapp inn enkle baklengsmål, og gikk halvannen måned uten seier før laget slo Hønefoss forrige helg.

Se fyldig kampreferat: Stabæk - Lillestrøm

Men nå ser det ut til bæringene virkelig har snudd trenden.

– Vi har hatt bra grep på mange kamper som vi har tapt. Det er veldig deilig å få uttelling og to strake seire, sa Jan Jönsson til TV2 etter kampen.

Farnerud dirigerte

Med Pontus Farnerud tilbake fra skade har Stabæk fått tilbake sin eminente playmaker på midtbanen, og den fotrappe svensken markerte seg umiddelbart.

Allerede etter 12 minutter gikk Stabæk opp i ledelsen.

Veigar Pall Gunnarsson la igjen ballen til nevnte Farnerud like utenfor Lillestrøms sekstenmeter, og Farnerud bredsidet ballen sikkert i keepers venstre hjørne. Iskaldt av svensken, som scoret sitt andre for sesongen.

Men Farnerud var ikke ferdig. Ballfordeleren fortsatte å styre spillet på Fornebu, og like før pause var han mannen bak 2-0. En nydelig vipp fra Farnerud fant Mikkel Diskerud på løp, og 19-åringen lobbet ballen i en høy bue over Lillestrøm-keeper Magnusson og i nettet.

– Farnerud spiller på et meget høyt nivå, sa Jönsson.

LSK-trener Henning Berg lot seg også imponere av Stabæks midtbane-juvel.

– Han er ikke bare elegant, han er en veldig god fotballspiller. Det er ikke mange som er bedre enn han på midtbanen i den norske serien, sa Henning Berg om Pontus Farnerud.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Anthony Ujah scoret mot Stabæk

Anthony Ujah noterte sin åttende scoring for sesongen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Ujah skapte spenning

Lillestrøm hadde lite å by på i første omgang, men etter hvilen kom kanarifuglene tilbake.

Henning Berg i Telenor Arena

Henning Berg gir sine instruksjoner under kampen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Etter 56 minutter forserte Edwin Eziyodawe innover fra venstrekanten, og fikk lagt inn på bakerste stolpe. Der stod Lillestrøms toppscorer Anthony Ujah umarkert, og satte hodet på ballen. 2-1.

Det var nigerianerens åttende scoring på 16 kamper for Lillestrøm.

Henning Berg manet sine disipler fremover på banen, men Ujah klarte ikke å overliste en god Jon Knudsen i Stabæk-målet flere ganger.

Til tross for flere store sjanser begge veier, ble det ikke flere mål på Fornebu.

– Stabæk er gode som scorer på sjansene sine. Hadde vi hatt mer rutinerte spillere ville vi muligens satt flere av sjansene våre, sa Henning Berg.

Full oversikt: Tabell Eliteserien 2010

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB