NRK Meny
Normal

Får suksesstreneren fortsette?

Det er ikke sikkert at suksesstrener Øyvind Eide får fortsette som Kongsvinger-trener.

Kongsvingertrener Øyvind Eide feier med champagne etter 3-1 seieren
Foto: Togersrud / Scanpix

Da trener Tom Nordlie forsvant til Fredrikstad i august, tok Eide (27) steget opp fra jobben som hjelpetrener til hovedtrener i Kongsvinger.

Eide, med mastergrad fra Norges idrettshøgskole i ryggen, har gjort jobben så bra at fasiten etter sesongen er opprykk til eliteserien. Men det er likevel ikke sikkert at han får bli med på turen en divisjon opp.

Les: Kongsvinger til eliteserien

Henrik Mohn

Styreleder i Kongsvinger, Henrik Mohn

- Det er en evalueringsprosess som vi er midt oppe i og som avsluttes i løpet av kort tid. Det er klart at han har levert inn en fantastisk søknad, men det er mange aspekter som teller med. Først og fremst er vi takknemlige for at han tok utfordringen og turte å ta jobben. Det krevde mot, og Øyvind har gjort en formidabel jobb, så jeg er dypt takknemlig for det han har fått til, sa styreleder i KIL, Henrik Mohn til NRK.

- Så det er ikke usannsynlig at han leder klubben i eliteserien neste år?

- Nei, det er ikke usannsynlig, men han blir vurdert sammen med fire-fem andre. Det er en totalvudering vi må ta med tanke på hvilken vei klubben skal gå, sa Mohn videre.

- Hvilke andre kandidater har dere?

- Vi har en fire-fem kandidater som vi har hatt korte dialoger med, men jeg kan ikke gå ut med noen navn på hvem det er. Det er imidlertid klart at vi ønsker en rask avklaring på det, med tanke på at vi skal hente inn nye spillere. Og spillere vi skal forlenge med, må ha en avklaring på sånne ting, sa han.

Skullerud?

- Er tidligere Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud, som har vært nevnt tidligere, en dere har kikket på?

- Ja, jeg har kikket mye på ham ettersom han satt ved siden av meg på kampen torsdag, og han er en av dem vi har snakket med. Han er lokal Kongsvinger-gutt, så det skulle bare mangle, innrømmer Mohn.

- Tror du at Eide er interessert i å gå tilbake i jobben som assistenttrener?

- Øyvind Eides fokus var opprinnelig å være assistentrener i fem til ti år før han tok steget opp til hovedtrener, så det var en kortsiktig løsning uansett. Men jeg er sikker på at Eide synes at det er hyggelig å være hovedtrener nå, og han har vist seg som en meget kompetent trener. Vi skal i alle fall finne en god løsning for alle, avslutter Moen.

Eide selv var ikke i tvil om at han ville være med videre da opprykket var et faktum torsdag kveld.

- Jeg har veldig lyst til å fortsette i jobben, sa Øyvind Eide.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.