Får fri om Russland vinner

Russiske myndigheter vurderer å gi folk fri i morgen, dersom det russiske landslaget i fotball vinner over Spania i kveld og går videre til finalen.

Russiske fans
Foto: MIKHAIL METZEL / AP

10.000 forventningsfulle fotballtilhengere reiste i dag og i går fra Moskva til Wien med spesialcharterfly. Syngende på en for anledningen laget kampsang om Russland som vinner og Spania som må reise hjem med tap.

Fotballtilhengerne har fått ekspressbehandlet sine visumsøknader hos de østerrikske myndighetene, som har forståelse for at dette er viktig.

Ydmyket av Spania

Det er knyttet ekstra stor spenning til kveldens kamp mot Spania. Russland møtte Spania i den første kampen i innledningsrunden - og det gikk slett ikke bra.

Tapet var på ydmykende 1-4 mot spanjolene. Det skjerpet russerne og etter seirene mot Hellas og Sverige, tok det i helga helt av da langet vant 3-1 mot Nederland i kvartfinalen.

Nederlandsk helt

Den nederlandske treneren Gus Hiddinks har fått nå tilbud om å bli russisk statsborger. Det er allerede laget ferdig en statue av ham, som skal stilles ut, dersom Russland vinner EM. Det er det stadig flere russere som tror de vil gjøre.

Men først må kampen mot Spania i kveld vinnes.

Belønnes med fridag

Oppturen og den selvtilliten det russiske laget nå føler og den enorme støtten laget hos hjemmepublikummet gjør at russiske myndigheter i dag diskuterer om de skal innvilge de offentlige ansatte fridag i morgen, dersom laget vinner mot Spania.

Det er foreløpig ikke offisielt, men nyhetsbyrået Interfax - siterer anonyme kilder høyt opp i det russiske maktapparatet, som seriøst vurderer dette i dag.

Går kveldens kamp som de håper er Russland for første gang i historien i en EM-finale i fotball.

Fotballnyheter