Fotball

 • VM blir uten Italia eller Portugal

  Portugal og Italia kom i samme gruppe i det europeiske omspillet til VM i Qatar, og dermed går VM uten minst en av de to nasjonene.

  De to lagene skal møte henholdsvis Nord-Makedonia og Tyrkia i semifinale, og om de vinner der, vil de altså møte hverandre til en finale om VM-plassen.

  Italia er regjerende EM-mester, mens Portugal hadde tittelen før italienerne overtok den i sommer.

  Sverige skal opp mot Tsjekkia i semifinalen, og tar de seg videre, møter de enten Russland eller Polen til kamp om VM-plass.

  I den siste gruppen er semifinalene som følger: Skottland – Ukraina og Wales – Østerrike.

  World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Republic of Ireland
  Foto: Pedro Nunes / Reuters
 • Rangnicks advokat bekrefter

  Ralf Rangnick er klar til å bli Manchester Uniteds midlertidige manager, opplyser hans advokat. Kontrakten er foreløpig ikke signert.

  Rangnicks advokat bekrefter overfor det tyske sportsnyhetsbyrået SID at kontraktforhandlingene snart er ferdige.

  Tyskeren kommer fra jobben som sportsdirektør i Lokomotiv Moskva. Han har tidligere ledet Rangnick har trent både Hannover, Schalke, Hoffenheim og RB Leipzig i tysk Bundesliga.

  Det er ventet at 63-åringen signerer en kontrakt på seks måneder. Han erstatter Ole Gunnar Solskjær, som forlot klubben søndag. Michael Carrick har fungert som trener for laget i mellomtiden og tok United videre til sluttspillet i mesterligaen med 2-0-seier mot Villarreal tidligere i uken.

  Rangnick
  Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP
 • Hevder Pochettino blir i klubben

  Mauricio Pochettino er linket til den ledige managerjobben i Manchester United, men Paris Saint-Germain avviser bestemt at argentineren er på vei bort.

  Pochettino har vært blant de heteste kandidatene til å etterfølge sparkede Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford. Det har vært spekulert på at argentineren kan bli kjøpt ut av PSG-kontrakten etter inneværende sesong.

  Fredag avviser imidlertid den franske storklubbens sportsdirektør Leonardo at det blir aktuelt å slippe Pochettino, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

  Brasilianeren tilbakeviser også meldingene om at klubben skal ha innledet samtaler med Zinédine Zidane om å bli ny trener. Ifølge Leonardo skal det ikke ha vært noen kontakt mellom partene.

  Manchester United-ledelsen har den siste tiden jaktet på Ole Gunnar Solskjærs arvtaker i sjefsstolen. Ifølge en rekke medier er klubben nær ved å komme til enighet med tyske Ralf Rangnick om å overta managerrollen på midlertidig basis.

  Spørsmålet om man også ser for seg den meritterte tyskeren i jobben på lang sikt, står ubesvart.

  Pochettino
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Afrika støtter VM hvert andre år

  Det afrikanske fotballforbundet (CAF) støtter Fifas omstridte forslag om å arrangere fotball-VM for menn annethvert år.

  Forslaget ble vedtatt enstemmig på fredagens generalforsamling i Kairo.

  Forslaget om å doble hyppigheten av VM-sluttspillene har møtt massiv motstand, men Fifa-president Gianni Infantino har ikke gitt opp å få endringen vedtatt.

  Planene har særlig fått hard medfart i Europa. Uefa-president Aleksander Ceferin har truet med VM-boikott, og Norges Fotballforbund er på samme linje som Uefa. Også i Sør-Amerika og Asia er det sterk motstand.

  Soccer Biennial WCup Plan France
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Åpner for Haaland-comeback lørdag

  Borussia Dortmund-trener Marco Rose åpner for at Erling Braut Haaland er tilbake på fotballbanen i helgens Bundesliga-kamp mot Wolfsburg.

  Haaland har slitt med en hofteskade og har vært ute i mange uker. Han var uaktuell for spill i Norges avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland nylig.

  Rogalendingen har gjennomført deler av rehabiliteringen i Spania.

  Dortmund har hele tiden håpet at Haaland kan være klar for storkampen mot Bayern München neste helg. Nå viser det seg at han kan være litt foran det skjemaet

  – Erling er med på spillerbussen i morgen. Han har utviklet seg godt de siste dagene. Han føler seg bra, men vi kan maks håpe på et kort innhopp i morgen, sa Marco Rose på en pressekonferanse fredag.

  Erling Braut Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
Zlatan Ibrahimovic
Mathias Normann