NRK Meny
Normal

Flere klubber vil ha Stabæks suksesstrener - får daglige henvendelser

En rekke klubber og landslag sikler etter Stabæk-trener Bob Bradley. Sportssjef Inge André Olsen sier klubben priser hver dag de får med den meritterte amerikaneren.

Stabæk får nesten hver dag henvendelser fra lag som ønsker seg den tidligere amerikanske landslagstreneren. Reporter: Rita Morvik Foto: George Eustice Redigering: Jorunn Hatling

Bob Bradley har ledet Stabæk til to strake seiere i sesongåpningen. Det ser det ut til at flere klubber på trenerjakt har fått med seg.

inge

Stabæks sportssjef Inge André Olsen er naturlig nok storfornøyd med at den nyopprykkede klubben har skaffet seg en så erfaren trener som Bradley.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi er glade Stabæk er tilbake i Tippeligaen, men Bradley er Champions League, sier Inge André Olsen.

Stabæks sportssjef legger ikke skjul på at interessen for lagets nye trener Bob Bradley er enorm.

– Det er interesse for ham daglig, fra både andre klubber og landslag, sier Olsen.

Forberedt på at han forsvinner

Det vakte oppsikt da nyopprykkede Stabæk sikret seg Bradley, som blant annet var landslagstrener for USA i fem år. Han har også trent Egypt og flere amerikanske toppklubber.

Med Bradley på sidelinjen har Stabæk tatt to strake seiere i sesongåpningen i comebacket på øverste nivå, noe som tydeligvis er blitt lagt merke til også av utenlandske lag på trenerjakt.

Olsen sier han er inneforstått med at Bradley ikke er en trener de kan regne med å beholde i mange år.

– Vi priser oss lykkelige for hver dag vi får med ham. Vi er klare over at han kommer til å gå en dag. Samtidig ønsker jo vi å utvikle både spillere og trenere, så vi har gjort jobben bra dersom han en dag får gå til en stor klubb, sier han.

56-åringen er blitt omtalt som Stabæks beste signering for sesongen. Olsen forteller at den nye treneren har hatt en helt spesiell innvirkning på laget.

– Han har referanser fra øverste nivå, og man må nesten bare oppleve mannen. Han er en fantastisk leder, flink til å snakke med spillerne og få de til å tro på ideene hans og til å virkelig ville vinne fotballkamper. Dessuten ser han hver enkelt spiller og er flink til å justere de, forklarer han.

Bradley: – Konsentrerer meg om nåtiden

Bradley selv vil helst ikke ha så mye fokus på fremtiden sin.

– Jeg er bare glad for å være her. Jeg får mange spørsmål om mine muligheter fremover, men jeg konsentrerer meg alltid om nåtiden. Det er den eneste måten man kan få respekt på. Spillerne merker det med en gang dersom manageren mister fokus, sier treneren.

Stabæk ble lansert som en av nedrykkskandidatene i flere forhåndstips, men har likevel imponert med 2-1-seier over Brann søndag og 3-0 mot Sogndal forrige helg.

– Vi er egentlig ikke så overrasket, for vi har sagt at vi ønsker å bygge et spennende lag. Men vi vet det kommer tøffe kamper og har stor respekt for motstanderne, sier Olsen.

Stabæk-spiller Jon Inge Høiland sier det ikke er tvil om at Bradley må ha mye av æren for lagets gode sesongstart.

– Det er gøy å ha ham som trener. Han er veldig motiverende og veldig profesjonell. Han er veldig opptatt av intensitet i trenerarbeidet. Vi får aldri slappe av, men skal hele tiden ha kjappe reaksjoner og utvikling, sier han.

Han vil ikke spekulere i hvor lenge han tror treneren blir værende.

– Vi får se. Det er ikke han som skal ut og vinne kamper og bli bedre, men vi håper han blir værende en stund for klubben og norsk fotball, sier Høiland.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.