Får alkoforbud før Norge-kampen

Skottlands manager har utlyst alkoholforbud før kampen mot Norge.

Skottlands manager George Burley

Skottlands manager George Burley.

Foto: BORIS GRDANOSKI / AP

George Burley nekter nå spillerne sine å ta seg en drink før VM-kvalikkampen 12. august.

Alkoholforbudet kommer for å unngå en gjentakelse av Barry Ferguson og Allan McGregors fuktige kveld på byen før Skottlands tap mot Nederland i mars.

Les: Norge på stedet hvil

Utestengt på livstid

Barry Ferguson

Utestengte Barry Ferguson.

Foto: Matt Dunham / AP

De to er nå utestengt fra landslaget på livstid.

Det skjedde etter at de først var blitt straffet for drikkingen og viste V-tegnet til fotografene i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen mot Island noe senere.

- Spillerne vil få beskjed om hva det innebærer å representere Skottland og spille på det skotske landslaget. Det blir ikke snakk om å nyte alkohol i noen sammenhenger. Slik oppførsel som vi opplevde før Nederland-kampen, kan vi ikke tolerere, sier Burley.

Les: Skottland uten Gordon i mål

Er nummer to

Allan McGregor

Allan McGregor.

Foto: Gareth Easton / AFP

Skottene reiser til Norge som toer i kvalifiseringsgruppen, mens det norske laget ligger på sisteplass.

Norges kvalik-gruppe i VM

Dersom Skottland slår Norge ligger de godt an til å sikre seg annenplassen i gruppen foran Makedonia. Det betyr at de får en ekstra sjanse til å komme med til VM etter omspill blant toerlagene i den europeiske kvalifiseringen.

Les om Norges tropp: Rutinert landslagstropp

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.